Ideální příjem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
6.2.16 17:43
@Kaliopa píše:
Tazatelce tady asi těžko můžeme zaručit, jestli bude mít na kočárek a oblečky určité značky. Třeba já bych si tyto značky dovolit asi mohla, ale přijde mi to jako hloupé vyhazování peněz. Jak můžeme vědět, jaké zaměstnání a jestli vůbec si tu tazatelka v ČR najde? On už dnes tu na trhu práce také nikdo nepřeplácí lidi, kteří dělali v USA legálně a často spíše nelegálně různé pomocné práce.

rozumné a sebevědomé matky na značky kočárků a hadrů pro děti s..ou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
6.2.16 17:48
@Gweopanda píše:
@Burj Chalifa neznamena, ze kdyz ma vyskou skolu a skvely pravopis, ze se bude mit lepe. Prave, ze se pletes v dnesni dobe uz to prave o skole neni, nerikam, ze ja toho nelituju, ze jsem ji nedodela, lituji a hodne. A budu si prat, aby moje dite ji dodelalo, ale me osobne pomohlo nejvic v zivote, ze jsme se zbalila a odjela a to byla nejlepsi skola, diky tomu sem, kde ted jsem. A nemusim srazet lidi co reknou, ze se maji dobre, hold zavist je v cechach koukam uz epidemie :* :* :*

Mně zase přijde, že někteří lidi chytí po pobytu v zahraničí syndrom emigranta, nebo jak to nazvat, a najedou jsou všichni Češi závistiví, protivní, neusměvaví, v ČR je vše šedivé apod. Také jsme v rodině jednu takovou měli, po revoluci se mohla do ČR vrátit a se znalostí němčiny se i dobře uplatnit. Ale co ona by tu v této pr… dělala, jak říkala, v této zaostalé zemi? Jenže doba se měnila a ona zjistila, že je na tom z rodiny vlastně nejhůř, ale že už se do ČR ve svém věku ani vrátit nemůže. V Německu žije od rozvodu na sociálních dávkách, nyní je už v důchodě, tedy na sociálních dávkách, nárok na důchod neodpracovala. A je z toho zapšklá a teď zase nadává na Němce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.2.16 17:58
@Kaliopa píše:
Mně zase přijde, že někteří lidi chytí po pobytu v zahraničí syndrom emigranta, nebo jak to nazvat, a najedou jsou všichni Češi závistiví, protivní, neusměvaví, v ČR je vše šedivé apod. Také jsme v rodině jednu takovou měli, po revoluci se mohla do ČR vrátit a se znalostí němčiny se i dobře uplatnit. Ale co ona by tu v této pr… dělala, jak říkala, v této zaostalé zemi? Jenže doba se měnila a ona zjistila, že je na tom z rodiny vlastně nejhůř, ale že už se do ČR ve svém věku ani vrátit nemůže. V Německu žije od rozvodu na sociálních dávkách, nyní je už v důchodě, tedy na sociálních dávkách, nárok na důchod neodpracovala. A je z toho zapšklá a teď zase nadává na Němce.

tak zase musím tedy souhlasit, že míra závisti a rovnostářství je u nás v Čechách vysoká. A tady na EM rovněž. Úspěch a prosperita v čemkoli se neodpouští, nikdo ovšem nechce vidět, co je za ním. Tady mám občas dojem, že jsem na fóru sociálně ( a mentálně) slabých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
6.2.16 18:00

@Kaliopa tak ja jsem od zacatku psala jaky je muj nazor a jaky byl, kdyz jsem se ja vratila do Cech, samozdrejme muzou byt nazory odlisne. Co se tyce Nemecka, samozdrejme, ze to tady neni stejne jako v USA, ale zivot tu lepsi je nez u nas doma. Jezdim za rodicema kazdy druhy vikend do Prahy, mam rada Prahu je to moje rodne mesto, ale co se tyce lidi, tak se to proste srovnat neda, vsude se na vas mracej na pokladnach v obchode by vas nejradeji poslali do haje co tam vubec delate, ze si dovolite jit nakoupit a ja nevim co. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.2.16 18:03
@Gweopanda píše:
@Kaliopa tak ja jsem od zacatku psala jaky je muj nazor a jaky byl, kdyz jsem se ja vratila do Cech, samozdrejme muzou byt nazory odlisne. Co se tyce Nemecka, samozdrejme, ze to tady neni stejne jako v USA, ale zivot tu lepsi je nez u nas doma. Jezdim za rodicema kazdy druhy vikend do Prahy, mam rada Prahu je to moje rodne mesto, ale co se tyce lidi, tak se to proste srovnat neda, vsude se na vas mracej na pokladnach v obchode by vas nejradeji poslali do haje co tam vubec delate, ze si dovolite jit nakoupit a ja nevim co. :?

zasmušilé české ksichty ve službách a obchodu jsou kapitola sama pro sebe, ale smířím se s nimi ve prospěch našeho špičkového bezplatného zdravotnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
6.2.16 18:19

@Burj Chalifa v tom s Vama souhlasim, zdravotnictvo mame perfektni, ale musim rict, ze v nemecku se taky neplati a to chodim na prohlidky standartne jako v cechach a hezky je tu o me postarano taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.16 18:22
@Gweopanda píše:
@Kaliopa tak ja jsem od zacatku psala jaky je muj nazor a jaky byl, kdyz jsem se ja vratila do Cech, samozdrejme muzou byt nazory odlisne. Co se tyce Nemecka, samozdrejme, ze to tady neni stejne jako v USA, ale zivot tu lepsi je nez u nas doma. Jezdim za rodicema kazdy druhy vikend do Prahy, mam rada Prahu je to moje rodne mesto, ale co se tyce lidi, tak se to proste srovnat neda, vsude se na vas mracej na pokladnach v obchode by vas nejradeji poslali do haje co tam vubec delate, ze si dovolite jit nakoupit a ja nevim co. :?

Můžeš prozradit jaká je tvá profese (se základním vzděláním), když se máš tak dobře? Nechci rýpat, prostě mě to zajímá.

• Citovat
  • Upravit
36504
6.2.16 18:23
@Gweopanda píše:
@Burj Chalifa v tom s Vama souhlasim, zdravotnictvo mame perfektni, ale musim rict, ze v nemecku se taky neplati a to chodim na prohlidky standartne jako v cechach a hezky je tu o me postarano taky ;)

střední Evropa je v těchto věcech asi obdobně kvalitní. Obeznámena s realitou žití v USA prohlašuji, že jsem u nás spokojena. S výhradou nabídky a kvality potravin, ta je strašná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
6.2.16 18:25
@Burj Chalifa píše:
tak zase musím tedy souhlasit, že míra závisti a rovnostářství je u nás v Čechách vysoká. A tady na EM rovněž. Úspěch a prosperita v čemkoli se neodpouští, nikdo ovšem nechce vidět, co je za ním. Tady mám občas dojem, že jsem na fóru sociálně ( a mentálně) slabých.

To nevím, řekla bych, že je to všude stejné. Možná v zahraničí lidi nejsou tak upřímní a více se přetvařují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
6.2.16 18:28
@Gweopanda píše:

Já třeba ty pokladní takhle nevnímám. Pro mě je to druhořadé, jesti se na mne v obchodě usmívají nebo ne. Já jsem asi divná, ale takové ty naučené fráze a úsměv nebo v Německu dotaz na kase, jestli bylo vše v pořádku nemám moc ráda. Mně je asi opravdu příjemnější ta česká upřímnost, kdy se lidi falešně neusmívají. Nemám pocit, že by byl na mne někdo v obchodě nepříjemný, na mne se opravdu nějak moc usmívat nemusí. Stačí mi, když mi zboží namarkuje, více nežádám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
6.2.16 18:31
@Gweopanda píše:
@Burj Chalifa v tom s Vama souhlasim, zdravotnictvo mame perfektni, ale musim rict, ze v nemecku se taky neplati a to chodim na prohlidky standartne jako v cechach a hezky je tu o me postarano taky ;)

Tak Německo je co do poměru platy a ceny jeden z nejlepších států v EU. Ta životní úroveň je tam vyšší než ve Francii a než v Anglii (tam je oproti Německu i ČR nízká kultura bydlení - staré domy se špatnou izolací apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.2.16 18:33
@Kaliopa píše:
Tak Německo je co do poměru platy a ceny jeden z nejlepších států v EU. Ta životní úroveň je tam vyšší než ve Francii a než v Anglii (tam je oproti Německu i ČR nízká kultura bydlení - staré domy se špatnou izolací apod.)

americké domy, to je taky kapitola sama pro sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
6.2.16 18:33
@Burj Chalifa píše:
střední Evropa je v těchto věcech asi obdobně kvalitní. Obeznámena s realitou žití v USA prohlašuji, že jsem u nás spokojena. S výhradou nabídky a kvality potravin, ta je strašná.

USA je prý dobrá země pro mladé, bezdětné a zdravé. S rostoucím věkem, dětmi a nemocností tam ta kvalita života klesá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
6.2.16 18:34

Momentalne jsem tehotna a uz jsem doma, ale delala jsem pro jednu mistni firmu komunikaci s anglicky mluvici klientelou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.2.16 18:37
@Kaliopa píše:
USA je prý dobrá země pro mladé, bezdětné a zdravé. S rostoucím věkem, dětmi a nemocností tam ta kvalita života klesá.

přesně. A i mladý a bezdětný může třeba vážně onemocnět. A tady končí sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat