Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@radkka píše:
@Erya Dej to k soudu, dostaneš měsíčně 4 000 Kč a školné potahneš sama, jestli má tvůj bývalý nějakou hrdost.
souhlasím, aneb jak z něj vždímat co nejvíc ![]()
a je pravda že mě by asi taky hanba fackovala kdyby mi dal otec 50tis. na školu a já ho pak tahala po soudech… no ale tak já jsem stará naiva ![]()
@Erya píše:
Dcera teď za 3 měsíce končí, poslední půlrok má už zaplacený ode mě. On už žádné školné platit nebude.
Tak to je jasny, ted ho honem sedrit z toho, co jeste pujde… ![]()
@Erya píše:
Dcera teď za 3 měsíce končí, poslední půlrok má už zaplacený ode mě. On už žádné školné platit nebude.
ještě lepší ![]()
@geilens píše:
souhlasím, aneb jak z něj vždímat co nejvíc
a je pravda že mě by asi taky hanba fackovala kdyby mi dal otec 50tis. na školu a já ho pak tahala po soudech… no ale tak já jsem stará naiva
Přesně tak
![]()
@radkka píše:
Přesně tak![]()
![]()
![]()
![]()
Prominte, ale za 15 let co nejsme spolu měl dceři na výživném zaplatit přes půl milionu, má to dané soudně, tuto částku rozhodně nezaplatil celou, i když odečtu těch 50 tisíc, tak jí pořád dluží.
9 měsíců neplatí vůbec, dřív platil různě, to se mi tady rozepisovat nechtělo..
@Erya Mě jen zaráží že to najednou řešíte 3 měsíce před ukončením studia… já bych to řešila hned když by mi nechodily, zvlášt pokud se to táhne několik let… to je trošku s křížkem po funuse ![]()
@geilens píše:
@Erya Mě jen zaráží že to najednou řešíte 3 měsíce před ukončením studia… já bych to řešila hned když by mi nechodily, zvlášt pokud se to táhne několik let… to je trošku s křížkem po funuse
Výživné lze vymáhat 10 let zpětně.
@Erya píše:
A nejsou to jen tri roky?
I kdyby to bylo let patnact, tady mi to dooost smrdi vypoocitavosti ![]()
@Erya píše:
Jsou to 3 roky.
@Erya O tom ale nemluvím…
Vymáhat můžete co chcete, pro mě je to vychcanost. Neplatíš? Půjdeme k soudu… a ne to řešit po x letech ![]()
Ještěže má můj syn teprve 3měsíce a nehrozí, že by se dcera zakladatelky stala mou snachou. Žalovat svého otce v momentě, kdy končím soukromou školu, na jejímž školném se otec, který s námi už 15 let nežije, podílel
Navíc dcera už je teda dospělá ženská, která končí školu a snad by se měla v první řadě o sebe postarat sama, ne? Podle výše alimentů její otec asi milionář nebude, tak snad pro ni už udělal dost… ![]()