Placení popelnic

16986
26.1.12 19:37

Placeni popelenic

Ahoj vsem,
po nedavne zprave v TV me trapi, ze vubec nevim, kde by nas malicky syn mel platit popelnice. Poradite prosim?
Bydli na mem trvalem bydlisti, ale svoje trvale bydliste ma v jinem meste, na trvalem otce.
Kdyz jsme ho prihlasovali na VZP, rekli ze by to jinak bylo komplikovane (ruzne obcanstvi rodicu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12862
26.1.12 19:39

Tam kde má trvalý pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
26.1.12 19:43

Přesně budeš za něj platit tam kde má dítě trvalý pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.1.12 20:05

A je to treba nejak nekde zvlast nahlasit? Nebo to prijde automaticky? Byt kde ma TP je v OV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
548
26.1.12 20:13

Musíš to tam nahlásit na úřadě :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.1.12 20:14

Dekuji mockrat za rady, asi bych stravila hodiny googlenim. To bude prekvapko v rodine :) Nebo to muze prihlasit pritel i kdyz neni vlastnik bytu ale ma tam bydliste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
26.1.12 20:22

Mám taky dotaz k placení odpadů… mimčo bude mít trvalý pobyt v mém trvalém bydlišti, kde se platí popelnice podle počtu odvozů, nikoli na hlavu… ale fyzicky bude žít na manželově trvalém bydlišti, kde se platí podle trvalého bydliště… Znamená to, že za malou nebudeme muset odpady platit? Nezaklepe nám na dveře za pár let nějaký exekutor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
26.1.12 20:25

V porodnici jsem nahlasila kde maly bude bydlet,kde bude mit trvale bydliste…v mem pripade se mnou a manzelem, pak uz jsem nikde nic nehlasila, urady si to davaji vedet mezi sebou, minuly tyden jsem sla zaplatit popelnice a optala jsme,zda tam maly je taky nahlaseny,ze uz jsme tri…pani se podivala a uz tam maly s nami byl zapsany..nechala jsem tam 1500,–a sla domu ;)

A nevim,ale pro me je jednodussi nez neco hledat hodiny na netu, si na ten urad zavolat a primo tech urednic se optat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.1.12 20:37

Dekuji Hanko, ale diskuzi jsem zalozila prave kvuli jine situaci nez je ta tvoje :)
Nemohu tusit na ktery urad mam zavolat, kdy sama nemam byt v OV a nevim jak to chodi. Myslim, ze pritelovo rodice nevi, ze malicky vyfasoval TP u nich, tak bych nerada zpusobila nejake faux-pas.

Holky, co si umite predstavit moji situaci, jak byste ted postupovaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
26.1.12 20:46
AniNevim píše:
Dekuji Hanko, ale diskuzi jsem zalozila prave kvuli jine situaci nez je ta tvoje :)
Nemohu tusit na ktery urad mam zavolat, kdy sama nemam byt v OV a nevim jak to chodi. Myslim, ze pritelovo rodice nevi, ze malicky vyfasoval TP u nich, tak bych nerada zpusobila nejake faux-pas.Holky, co si umite predstavit moji situaci, jak byste ted postupovaly vy?

Vzdyt se tam nemusis predstavovat ;) jen by jsi rekla, ze mas prosbu, ze se chces optat jak je to s placenim popelnic v tvem pripade ;) a volala by jsi na Mestsky urad /Obecni/ nevim v jakem meste bydlis co tam mate…staci zavolat klidne na informace a oni te uz k te prave urednici prepoji… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.1.12 21:07

Tak u nás to bylo tak, že malý měl jinde trvalý pobyt i já, ale bydleli jsme s manželem jinde a bylo to tak, že jsem normálně platila, takm kde jsem bydlela a donesla jsme na uřad trvalého bydliště dokument o zaplacení jinde..
Jako přijde mi to logické porč platit dvakrát :think: tam kde bydlíš s mimčem popelnici potřebujete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.1.12 21:08

Ne že bylo ono je a běžně to fungovalo jak u mě 5 let , tak u mělého 3 roky a pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.1.12 21:59

Dwekuji vsem mockrat, usetrily jste mi hromadu casu a take mozkove namahy :)
Preji vsem krasny vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová