Placenta mimo dolní segment

59
1.3.13 23:12

placenta mimo dolní segment

Holky ve zprávě ze sreening vyšetření (ultrazvuku) mám napsáno : Placenta mimo dolní segment..Nevíte někdo co tohle znamená? Možná je to věc co bych vědět měla, ale nesetkala jsem se s tím zatím takže nevím..moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45719
1.3.13 23:17

To znamená ze je vse v pořádku, ze placenta neni moc nízko (kdyz je moc nízko, je to problém). Takže vse ok u tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
1.3.13 23:18

Super..moc děkuju za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.3.13 08:34

Kdyby byla v tom dolním segmentu, může překrývat děložní hrdlo a tím pádem překážet miminku při cestě na svět - muselo by se narodit císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
3.3.13 11:15

A když je placenta v dolním segmentu, a zjistí se to např. na tom velkém UZ kolem 20tt., tak už je to nezměnné? Placenta už tak zůstane nebo je možnost jejího samovolného posunutí do „normální“ polohy? Já mám sice placentu tam, kde má být.. Jen se bojím, že se třeba může posunout tam, kde být nemá.. Asi je to trapná obava, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
3.3.13 11:18

@Beyun Já mám placentu dola, 2cm mi přesahuje právě přes děložní hrdlo, což je prý na hranici toho, zda by šlo rodit normálně. Bylo mi řečeno, že tím, jak děloha roste, se většinou placenta posune nahoru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
3.3.13 11:37
Ale naopak se to stát nemůže, ne? Že by se z pozice nahože posunula dolů přes děložní hrdlo..
@Hřiběnka píše:
@Beyun Já mám placentu dola, 2cm mi přesahuje právě přes děložní hrdlo, což je prý na hranici toho, zda by šlo rodit normálně. Bylo mi řečeno, že tím, jak děloha roste, se většinou placenta posune nahoru :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
3.3.13 11:41

@Beyun Nejsem doktor, ale dle logiky to je nemožný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
3.3.13 11:49

No asi to je nemožné :D..A kdyby, tak se na to včas příjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45719
3.3.13 12:12

Posouvá se nahoru, mne ještě ve 20 tt taky zasahovala do toho dolního… Kdy se vytáhla nahoru uz nevím ale vytáhla. Je to takhle obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
4.3.13 14:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kačka 222
8.7.13 13:06

Já byla hospitalizována ve 25.týdnu, protože se mi údajně po namáhání posunula dolů. Takže holky žádné velké uklízení a tahání nákupu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky