Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, před 14ti dny jsem byla na kontrole - velký utz v 21tt a dr. mi zjistil, že mám PLACENTU NA PŘEDNÍ STĚNĚ V DOLNÍM DĚLOŽNÍM SEGMENTU - PRAEVIA. Měla jste ji taky tak některá? Jaká je šance, že se vytáhne? Slyšela jsem, že se na přední stěně (straně) vytáhne častěji než kdyby byla v zadu. Budu vděčná za veškeré vaše odpovědi.
Já jsem to tak měla a dr. mi říkal, že uvidíme příště, jestli se vytáhne, ale že by měla. A teď jsem byla 25 tt a už se vytáhla ![]()
@Ivvuska vytáhne se, taky jsem to měla ve 20tt a na dalším ultrazvuku už byla jinde ![]()
@sarink a @Alušáček holky děkuji za odpovědi, na další kontrolu jdu za 14 dní tudíž to bude celkem po měsíci, tak doufám, že se vytáhne. A psala jsem svému dr. jestli se můžu koupat v bazénu a ten mi napsal bez omezení, takže to mám chápat, že můžu? on mi ani třeba neříkal o nějakým omezení nebo abych se šetřila jen abych se neuhodila do břicha když ji mám na přední straně.
Taky čekám, zda se vytahne, netuším teda, zda mám na přední či zadní stěně, ale mám úplné překrytí-totalis…dnes mi známá řekla, ze to měla taky, už ji chystali 14dní před porodem na císaře a najednou ji řekli, at jde domu, že císař nebude, že se placenta vytahla, ze bude rodit normálně..takže šance je do poslední chvíle ![]()
Já nevím jak hodně mám překrytí…mám ve zprávě napsané jen to že je v dds - praevia…na netu jsem četla že je víc stupňů…tak nevím
@Ivvuska jsou prý 4 stupne ale nekde zase píšou, že je bud blížící se(hodně nízko),pak částečně překrývající a pak uplně překrývající..já jsem trochu zakrvácela, když jsem měla jednou zácpu a hodně jsem tlačila, tak ze mě šlo pár kapek a tak mě to vyděsilo, dr at přijdu a našel tu praeviu..takže si dávám pozor a už urcite netlačím, ta placenta jak je dole, tak to s ní asi „ždímlo“,protože pak už po krvi ani památka..dr mi napsal rovnou neschopenku a mám se šetrit, zakázal akorát kolo a tvrdý sex
(to by mě vážně nenapadlo v těhotenství provozovat, ale asi tím měl na mysli, že opatrný sex být asi může)
@JayLee no uvidíme za 14 dní…já se teda snažím radši šetřit i když s 3 letou dcerou to moc nejde, ale snažím se…tak snad se vytáhne
@Ivvuska
já mám na zadní stěně, překrývá branku 3,5cm. takže dost, jsem ve 27 tt a stále doufám
problémy naštěstí absolutně žádné
Ja to mela taky a ve 30tt uz bylo vse ok ![]()
(Taky ten pripad placenty vepředu )
No, mi říkal, že je riziko krvácení když je nízko. Ale žádné omezení jsem neměla
a naštěstí ani žádné potíže ![]()
Tak se budu víc šetřit a uvidíme za 14 dní
.ale když mi napsal, že se můžu bez omezení koupat v bazénu, tak to nebude snad tak vážný, ne? ![]()
@Ivvuska vážný to nebude do té doby, než bys začala krvácet, to pak počítej s nemocnicí..mě dr říkal, at nejezdím nikam, kam nedolétne vrtulník
můžem být naprosto bez komplikací, ale to krvácení hrozí, takže bud radši opravdu v klidu, ale bazen nevadí, taky se koupu…
No jsem spíš víc doma než někam jezdit…hlavně s dcerou se mi moc v tom horku nechce jezdit někde autem. ať už je 26.8. a jdu na utz