Placenta praevia – bojím se, zda donosím miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8707
1.7.10 10:57

mne zlobí jen placenta áčka ta je na te predni strane béčko je usazene dobre ještě že mezi nimi zustala po trojčeti „bublinka“jinak nevim jak by to bylo chycene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
1.7.10 11:01

leila-presne tak,do obchodu blizkeho pro par rohliku(nic tezkeho),syna zavedu do skolky cca 5min..doma povrchove uklizim(ostatni prace musi holt manzel),rychlejsi obedy si taky varim.( tzn.nestojim u plotny 2hodiny).
Taky jsem porad pocitala ty tydny,a ubehlo to a dnes zacinam 39tt..takze uz jsem za vodou,taky ti to tak preji.
Jo a to krvaceni se vzdy objevilo v dobe,kdy jsem se zrovna citila dobre-ze me to ani nenapadlo.Treba po spani atd.A posledni zatim v 37tt-kdyz uz jsem si fakt myslela,ze uz to mam vse za sebou.(nastesti do dvou hodin preslo,takze jsem ani do nemocnice nejela)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
1.7.10 11:03

já taky špiním po noci a taky potom ,když jsem nadmutá :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
1.7.10 11:07

market-aspon,ze maji miminka kazde svou placentu.Verim,ze ta na te predni stene se vysune urcite.S dvojcatkama to brisko poroste jedna basen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
1.7.10 11:11

any koukala jsem v uterý jak blázen dělohu mám už těsně pod pupík ,takže roste pěkně to je pravda…,ale pravda po plastice bříška po které mám sesite brisni svaly tak tolik nepovoluje,ale i tak z plocheho bříška nezbylo nic :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5552
1.7.10 11:41

Vidím, že podobný problém má hodně maminek. :-? Všem držím moc pěsti, abyste miminka donosily co nejdéle! :kytka:

Mě doktorka. po minulém utz řekla, že je placenta na přední stěně, takže asi proto se mi tak vytáhla. Když píšete, že s umístěním na zadní stěně to jde hůř. :-?

Když jsem se o vcestném lůžku dověděla od dr., pořádně mi k tomu nic neřekl, na internetu jsem si přečetla, co všechno hrozí, byla jsem z toho špatná. Do nemocnice to máme přes půl hodiny cesty, doma dvouletého rošťáka…pak jsem ale hrozné scénáře vypustila z hlavy a začala jsem myslet pozitivně a užívat si těhotenství. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
1.7.10 12:02

Tak já měla nejdříve placentu preaviu, potom se krapet vytáhla, tak z toho byla placenta preavia marginalis. Bříško jsem měla ohromných rozměrů, ale placenta se bohužel již nevytáhla.

Špinila jsem pouze jednou v 17tt. (to se ta placenta zjistila UZ) a potom již více zakrvácela v 37.tt. To jsem jela rovnou do porodnice, kde si mě nechali do 38+2 a rodila jsem CS. Vše proběhlo OK.

Taktéž nařízený klid. V úpůném klidovém režimu jsem vydržela jen 14 dni (bylo to kolem vánoc, tak to celkem šlo). Ptom jsem už začala trochu více „hřešit“, ale určitě se hodně šetři a odpočívej.

Asi tě určitě lékař upozornil, ale při této diagnoze je stoprocentně zakázaný sex :-? Bohužel by se při této aktivitě mohla placenta odloučit a nastalo by ohromné krvácení životohoržující tebe i mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
1.7.10 13:15

Leilo, za mě - určitě dodržuj klidový režim, jen co to jde. :kytka:
Není to vůbec žádná sranda, já jsem krvácela ve 14tt a pak jsem měla nařízený klidový režim… A jednou jsem šla v noci na WC a za mnou byly kapičky krve, tak jsme jeli pro jistotu do nemocnice - té krve nebylo moc. Byla jsem 29+3tt, nechali si mě tam kvůli placentě praevie a když mě pak chtěla vyšetřit ještě dr. na odd.rizikového těhotenství, začala jsem krvácet šíleně. To jetí do nemocnice „pro jistotu“ nám oběma bez nadsázky zachránilo život. Jen syn se narodil bez kortikoidů na dozrání plic a podle toho vypadal jeho stav po narození. :-? Už je to dva a půl roku, je v pořádku, šikovnej, zdravej brouček. :andel: Ale je mi z toho zle ještě teď - po takové době…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
1.7.10 13:38

Taky se hlásím do kroužku vcestných placent. Měla jsem centralis, ten nejhorší typ, nařízený absolutní klidový režim a od 32tt jsem preventivně nastoupila do nemocnice - jinak od nás cca 40min jízdy. Do nemocnice se mi vůbec nechtělo, ale doktoři jinak nedali. Když jsem tam potom v 35tt opravdu začala krvácet, přesně jak mi doktoři vyhrožovali, byla jsem moc! moc! ráda, že jsem blízko operačních sálů. Docela mě zaráží, že by doktoři vyšetřovali placentu praevia centralis vnitřně. Moje gyndařka měla na mé složce obrovskou červenou cedulku, že mě nesmí vnitřně vyšetřovat a v nemocnici mi taky dělali UTZ jen přes břicho. Až se v tom 35tt plánoval CS (chtěli to udělat v 37tt), jeden blbej doktor!!! mi udělal vnitřní vyšetření a za 2h jsem jela na sál.

Jinak taky jsem měla při prvním těhu problém se zkracováním čípku :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
1.7.10 18:19

Holky tak díky moc za reakce. Docela pozitivní v těch týdnech donošení. Mě by taky ani nevadilo jít do nemocnice a klidně tam 2 měsíce ležet. Já tam mám právě pocit bezpečí a určitě bych radši krvácela tam než doma. Tak halvně aby to ještě utíkalo a bylo alespoň už září :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
14.7.10 22:22

tak hlásím po dnešní kontrole ,že s emi placenta vytáhla o 2 cm a končí těsně u branky ,takže to bude dobré :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2592
8.1.13 08:51

Ahoj holky jsem telprv 16t a uz 2t vim o pl. previa co mi po krvaceni zjistili, prvni tehu ok a ted:-(povedlo se vam vsem donosit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5303
4.3.14 20:49

Ahoj chtela bych se zeptat doktorka mi rekla, ze mam placentu na zadni stene praevia ||(dolni pol vzdaleny k vnitrni brance 13 mm) mela jste to taky tak?? Vytahla se??rodili jste normalne??jsem ve 24+5tt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
4.3.14 20:57

Já měla teda jen v dolním segmentu… v 15tt masivní krvácení a veliký hematom + částečně odchlíplá placenta…-přirostla–ležela jsem v nemocnici, to stejné v 29tt, opět nemocnice..pak 4 dny doma klidový režim u rodičů a pak najednou nastaly kontrakce, po dvou dnech stahů mi i přes velké dávky kapaček v nemocnici rupla voda a pak už to šlo..-ráz na ráz… nakonec teda akutní císař v 31tt… ale malý byl v pořádku… vše dohnal…
držím palce… moc moc se šetři… já měla doma dvouletou dceru, tak možná to dopadlo i proto takto..

Příspěvek upraven 04.03.14 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
4.3.14 21:00

..

Příspěvek upraven 04.03.14 v 21:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek