Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Selfi a znamena to ze budu rodit cisarem? nebo co mam ocekavat? ja spinila do cca 10tt pouzivala jsem utrogestan..a ted nic prozatim..jsem na neschopence od zacatku..
@ninusska já myslím, že pokud se nepřiblíží, tak možná to zkusí normálně.. já ji měla taky velice blízko, ale už nevím, kolik… já nakonec ale rodila císařem kvůli špatným ozvám prcka..
@Selfi vsude jsem cetla ze se rodi cisarem, ale nikde jsem nenasla ze by placenta byla na zadni strane ![]()
V předchozích dvou těhotenstvích jsem ji měla na zadní straně velice blízko brance, ale nezasahovala a rodila jsem normálně. Nyní jsem ve 24.tt a situace se opakuje
Nějak to neřeším a věřím, že to půjde opět přirozeně ![]()
Příspěvek upraven 04.03.14 v 21:15
Ahoj, já měla teda placentu přímo pod miminkem, doktorka mi rovnou řekla, že budu rodit císařem. Celou dobu jsem měla kontroly v pořádku, dovolili mi chodit do práce do poslední chvíle, ale asi jsem díky tomu porodila v 32+4 tt. Takže kdyby se to dalo vrátit, raději klid na lůžku. Ale bohužel jsem ti s tím dotazem asi moc nepomohla ![]()
@Ikente me ktomu doktorka nic nerekla jen ze kdybych krvacela mam jet k doktorovi..a pri sexu opatrne…tak hlavne ze je u vasd vse ok
To je asi jedno, jestli je ta placenta na zadní straně. Jestli překrývá děložní hrdlo, tak bude určitě císař. Já ji také měla nejprve jenom částečně, ale nevytáhla se, naopak. Rodila jsem akutním císařem ve 34+6tt a naštěstí jsem už byla hospitalizovaná v porodnici! Myslím, že tolik krve jsem nikdy neviděla, není to fakt legrace. Ruplo mi to ve spánku nad ránem. Doporučuji hodně se šetřit a od toho 32tt už být nachystaná lehnout si do porodnice. Mě tam přijali v tom 34tt, když jsem trochu zašpinila, do 2 dnů se malá narodila.
To chápu, ale věř, že to bude dobré
Taky jsem se u prvního bála.
@Vereen neprekryva jen je dolni pol vzdaleny k vnitrni brance 13 mm ![]()
@Vereen @ninusska ach jo.. zítra jdu zrovna na kontrolu a budu se modlit, aby se placenta vytahovala nahoru
.. minule byla dole–ale ona v tomto týdnu prý je často ještě dole.. jenže minulé těhu mi právě v 15tt řekl, že mám placentu v dolním segmentu a kdybych i jen trošku zakrvácela, tak okamžitě do nemocnice.. no a já za dva dny jela s krvácením jak blázen ![]()
u prvního těhu jsem to měla v pohodě… tak věřím, že smůla už je vybraná a u třetího to bude dobré----
@Selfi ja jdu na kontrolu 12.3 tak uvidim co mi rekne..ve 13 tt jsem ji mela v zadu vysoko a ted mi rekli jen v zadu 13 mm k vnitrni brance..
Tak at je vse ok
a dej vedet jak jsi dopadla..
@Selfi @ninusska tak ať to u vás holky dobře dopadne!!! @ninusska hlavně se nenervuj, neboj se, jen se šetři a buď v klídku doma ![]()
@ninusska píše:
Ahoj chtela bych se zeptat doktorka mi rekla, ze mam placentu na zadni stene praevia ||(dolni pol vzdaleny k vnitrni brance 13 mm) mela jste to taky tak?? Vytahla se??rodili jste normalne??jsem ve 24+5tt..
Mě se nevytáhla a nakonec z toho ten císař byl, ale podle doktorů to pravidlo není, opravdu se to může zlepšit.
Vcestná placenta je riziková v tom, že jakékoliv třeba i malé kontrakce ji můžou pohmoždit a způsobit hematom. Takže klidový režimm a prevence předčasného porodu je fakt to nejdůležitější.
Držím palce. ![]()