Placenta praevia – bojím se, zda donosím miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lus
7350
28.4.14 14:13

Jo a mne se to povedlo :lol: Delali mi cisare presne 38+0 a nejaky den bych jeste urco vydrzela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
28.5.14 19:03

@ninusska ahojky po dlouhé době,…

jak jsi dopadla???
já dneska přišla překvapená z poradny, že zatímco minule byla placenta docela hezky vysoko, tak dneska mi doktor oznámil, že se nějak posunula dolů… je to vůbec možné?? každopádně je přesně centimetr od branky, což mě vydeptalo, protože přesně takto jsem to měla se synem a rodila v 31tt /teď jsem v 27+2tt/..
no..budu doufat, že se scénář nebude opakovat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
26.6.14 18:16

Ahoj, pridávam sa. Placenta praevia, zatiaľ bez krvácania. 17tt (16+2).
cervikometria 46mm (nie je to málo???) placenta na prednej stene v dolnom segmente, prechádza cez vnútornú branku až asi 2cm na protejšiu zadnú stenu…
Toť moja diagnoza… Možem s týmto normálne fungovať, keďže som nešpinila ani nekrvácala? Neviem, či sa mám desiť alebo nie…
Inak mávam pravidelne bolesti brucha, ktoré mi sposobili už 3výjazdy na pohotovosť - jediný nález tento.
Može mi ešte placenta vyrásť hore a mám celkovo šancu na pozitívny priebeh a koniec? Na nete sú samé strašiaky… :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lus
7350
26.6.14 21:42

Ahojky,
mne rekl doktor, ze se nejcasteji vytahuje do 25.tt a pak iz je pry sance mala, ale dle jine doktory je sance i pak, ale uz asi ojedinele :?
Ja mela stesti, ze jsem nekrvacela az do planovane sekce v 38+0!
Kazdopadne se fakt setri, bohuzel tato diagnoza neni sranda!!Ale ani ne tragedie takze opatrne a vse pujde hladce a treba se to jeste fakt vytahne!! :pankac:
Drzim pesti :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
27.6.14 13:36

@Lus ďakujem, no dr.mi povedal, že mám tu najhoršiu variantu, že branku prekrýva úplne, ale už som si dačo prečítala, takže som pozitívna a verím (aj keď rodičov to teda dosť vydesilo…)

Toto mi poslala kamarátka, aby som sa vobec nebála svojej „diagnózy“, že aj v najhoršom prípade to bude mať len a len pozitívny koniec ako tu. Plakala som jak malá, ale cítim sa lepšie.
Rozhodne to ale nepozerajte, ak vám robí problem vidieť miminko na prístrojoch. Pre mńa je to len obrovské povzbudenie, aj keď pevne verím, že sa žiaden predčasný porod konať nebude a placenta vyrastie do správnej polohy :* :*

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lus
7350
28.6.14 21:31

Ja mela taky praevia centralis a dopadlo to dobre!!!Sice mesic v nemocnici, ale preventivne a nastesti jsem vubec nekrvacela(teda az na sale a ztratila jsem 2l krve, ale u tohoto byva vetsi ztrata a museli mi i zavest katetr do delohy a diky tomu mi ji zachranili, ale tim nechci strasit!!To riziko tam holt je a s tim se musi pocitat!!
Mysli pozitivne, setri se a vse dobre dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
30.6.14 15:55

@Lus, takže si rodila normálne? A ten mesiac v nemocnici bol pred porodom či niekedy počas - a porod v 9.mesiaci? Prepáč za toľko otázok, ja sa aj stebla chytám, bo brucho ma furt bolieva a tá neistota z toho… Včera večer to bolo take isté ako pred týždňom, čo som bola na pohotovosti, tak som to prespala, ale som vyplašená až až, aby bol mimis v poriadku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lus
7350
1.7.14 13:57

Ja jsem rodila planovanym cisarem v 38+0.Nastesti jsem do te doby vubec nekrvacela tak to klaplo.Ale hospitalizovana jsem byla od 35.tt preventivne, pokud je do toho cca 35.tt vse O.K.tak se vzdy preventivne hospitalizuje(zalezi samozrejme na nemocnici, nekde i driv…)
Ale treba se ti vazne jeste vytahne a tomuto se vyhnes!!Moc drzi pesti :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.2.15 18:09

Zdravím všechny maminky, chci se zeptat jsem ve 30tt a poslední kontrola byla 28+4 kde mě mudr řekl že mám dole placentu takže klid. režim a bez sexu. Ve zpravě mám že nasedá na branku 3stupněa je na př. stěně. V lednu ho zaskakovala mudr. a říkala že je placenta níž ale že je ještě 15týdnu do porodu že se to ještě vytáhne že je dost času a at jsme opatrný při sexu. A v prosinci tam byl muj.mudr a to mám psané na ultrz. listku placenta na zadní stěně a nasedá na branku 2stup.to byl cca 20tt, to mě vůbec nic neřekl. Chci se zeptat jestli se nekomu po 30tt ještě vylezla na horu. Mám hruzu z masiv. krvácení. Cisař by mě nevadil. je to druhej porod. Zatím jsem za celou dobu nekrvácela ani nešpinila, raději to zatukám tuk tuk tuk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.2.15 18:25

Ještě se optám on je rozdíl mezi placenta previa a placenta nasedá níže na branku? A kontrolu mám po měsíci, tak si říkám kdyby to bylo zas tak zle tak by mě chtěl vidět dřív. Jsem s nim spokojená chodím k němu 15let a léta i rodil v Opočně, ted už jen ordinuje a má laboratoř. ještě mám k tomu cukrovku, bože snad to bude vše ok. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
22.2.15 18:30
@simona205 píše:
Ještě se optám on je rozdíl mezi placenta previa a placenta nasedá níže na branku? A kontrolu mám po měsíci, tak si říkám kdyby to bylo zas tak zle tak by mě chtěl vidět dřív. Jsem s nim spokojená chodím k němu 15let a léta i rodil v Opočně, ted už jen ordinuje a má laboratoř. ještě mám k tomu cukrovku, bože snad to bude vše ok. :)

placrnta previa zcela zakrývá vchod, ta druhá z části, asi-nejsem odbor. u placenty p. pouze císař,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
22.2.15 19:18

Jojo já jí měla taky dlouho níž kolem 33tt, to bylo už ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.15 19:50
@simona205 píše:
Zdravím všechny maminky, chci se zeptat jsem ve 30tt a poslední kontrola byla 28+4 kde mě mudr řekl že mám dole placentu takže klid. režim a bez sexu. Ve zpravě mám že nasedá na branku 3stupněa je na př. stěně. V lednu ho zaskakovala mudr. a říkala že je placenta níž ale že je ještě 15týdnu do porodu že se to ještě vytáhne že je dost času a at jsme opatrný při sexu. A v prosinci tam byl muj.mudr a to mám psané na ultrz. listku placenta na zadní stěně a nasedá na branku 2stup.to byl cca 20tt, to mě vůbec nic neřekl. Chci se zeptat jestli se nekomu po 30tt ještě vylezla na horu. Mám hruzu z masiv. krvácení. Cisař by mě nevadil. je to druhej porod. Zatím jsem za celou dobu nekrvácela ani nešpinila, raději to zatukám tuk tuk tuk :)

mi vylezla až 36 tt, vylezla těsně nad hranu - 1 cm dle měření. Rodila jsem normálně :palec: nestresovat, ještě je čas. Jinak já měla sex absolut zakázaný, protože jsem měla tu placku vcestnou..

Příspěvek upraven 22.02.15 v 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
22.2.15 19:51

@simona205 ve 20 týdnu mi prekryvala branku 2cm. Paradoxně jsem začala krvácet až když byla mimo branku ve 31tt. Uz jsem krvacela 3× a byla cca měsíc hospitalizovaná. Nyní ji mám asi 2 cm od hrany branky. Na vaginální porod je ideální ji mit minimálne 3cm od branky. Taky čekám jak nakonec budu rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.2.15 14:03

Tak preji at je co nejdal od branky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí