Placenta previa totalis

3416
25.2.16 10:25

Placenta previa totalis

Ahoj holky!
Chci se zeptat, spis podporit :) na velkem utz ve 20. tydnu mi bylo zjisteno, ze mam nevhodne ulozenou placentu, zasahuje celou vnitrni branku. Doktor rikal, ze cisar, jinak jina omezeni nemam. Taky minrekl, at nectu internet, ze jsoi tam hororovy scenare :-/
No samozrejme jsem koukla a ted uplne nevim, co si myslet. Mate s tim zkusenosti? Je nutne, ze musim zacit krvacet a podobne? Nebo to muzu hladce dotahnout az do cisare?
Dekuji, Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
456
25.2.16 10:43

No pokud vím, tak se nedoporučuje ani sex, ale když to doktor říkal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4226
25.2.16 10:46

Budeš na sebe muset být opatrnější, ale nevidím důvod, proč bys to nemohla dotáhnout až do konce. Samozřejmě nesmíš mít kontrakce, čípek by se začala zkracovat a otevírat a mohla bys krvácet. Nic těžkého netahat, aby se placenta dřív neodloučila. To samé při sexu - žádné divočiny 8)
Při jakémkoliv krvácení okamžitě jet na kontrolu a hlásit že máš placentu takhle dole. Totéž při kontrakcích nebo „divných“ či velkých bolestech břicha. Raději jeď 10× zbytečně, než jednou něco zanedbat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
25.2.16 10:49

@Nadavilero dekuju moc za komentar :) jeste k tomu mi pekne tvrdne bricho od 16. tydne :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
25.2.16 11:02

V 20.tt. To je ještě sance, ze se ti placenta vytahne ;-) Ja mela vcestne luzko, centralni placentu primo polozenou přes porodni cesty.
Sekce, se v tomhle pripade, planuje mezi 36. - 38.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
25.2.16 11:42

@Setkub Krvácet nemusíš třeba vůbec, ale komplikace to prostě je a je dobře, že o tom víš. Mě to na velkém UTZ nezjistili, takže jsem pak byla zaskočená - kdybych věděla, že je nějaká potíž, dávala bych na sebe víc pozor, a to většinou stačí. Časté tvrdnutí břicha v tomhle případě není úplně ideální, jestli nebereš magnézium, tak by ten klidový režim byl podle mě víc než na místě. Hodně odpočívej, jestli to jde, a aspoň při tom ztvrdnutní všeho nech, lehni si, uvolni se a nenech to trvat dlouho.
Bude to dobrý, uvidíš. Jenom na tu možnost císaře se připrav, s tím vytažením je to tak padesát na padesát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.4.17 08:52

Ahoj, chtěla bych obnovit toto téma, nyní na UTZ ve 20TT mi zjistili tuto placentu, celá překrývá branku. Je tu prosím někdo kdo s touto placentou rodil? J emi jasné, že to bude císařský řez, ale jdi mi o krvácení, jestli je někdo kdo vubec nekrvácel. Já klepu, ale jsem 21 TT a ještě jsem ani nezašpinila. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.8.18 09:54

@LauraMisa ahoj, chci se zeptat jak Vam to dopadlo? Mam stejný problém… Cisare se nebojim, spis toho krvaceni… Diky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
9.8.18 12:19

Ja se vetru se svou zkusenosti… Tez jsem mela vcestne luzko uplne (placenta praevia centralis/totalis), zjisteno v 19.tt, bricho mi tvrdlo silene snad uz od 14. tt, nekrvacela jsem ani nespinila ani jednou. Klidovy rezim jsem v podstate nedodrzovala (se 2 starsimi detmi nerealne). Nakonec se placenta vytahla, no ale byla asi jen 14 mm od branky, porodila jsem ve 39+6 spontanne a vaginalne (porod byl v breznu 2018)… Nejdrive jsem byla silene vydesena, taky jsem se desila toho krvaceni, navic jsem si vygooglila kde co o teto problematice a nakonec to dobre dopadlo :dance: Tak ti budu drzet palce, at to taky zvladnes :palec: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.8.18 13:38

@Michalka80 Ahoj, moc dekuju za příspěvek, moc mi to pomohlo! Ja prave dnes byla na kontrole jestli se placenta zvedla a nic no. Jsem 24+2 a doktor mi rekl at se zacnu modlit aby se vytahla, tak jsem z toho nejaka otrávená zase…Ale doufam ze se zvedne nebo aspon nebudu krvacet,snazim se odpocivat, jen varim a jinak nic. :? Jeste jednou diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
9.8.18 14:03

@Jan4a Vubec se ti nedivim, je to tezky, clovek ma strach co bude, o miminko… :hug: Mozna to bude znit divne, ale vis, co jsem delala? Kazdy vecer pred usnutim jsem se soustredila na tu placentu a prosila ji, at se vytahne… :oops: Vim, zni to smesne a asi se vytahla tim, jak deloha rostla… No, ale co kdyby, ze? … Modleni, jak ti poradil doktor, tez nezavrhuji… ;) Aspon ma clovek pocit, ze neco dela, i kdyz je jasne, ze s tim se nic delat neda… Kazdopadne je moc dobre, ze muzes dodrzovat klidovy rezim :palec: Drz se a ver, ze to dobre dopadne :hug: :hug: :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.8.18 14:08

@Michalka80 no ja zas dělám to, ze prosim miminko at mi s tou placentou pomuze… :andel: Četla jsem, ze ji muze miminko odkopat… a nebo ze se vytahne tim rustem delohy no. Takže urcite nezavrhuji nic :) každopádně moc moc dekuji :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
10.8.18 23:00

Ahoj, chtěla bych se jeste zeptat, zda jste některá pri placente previa si zavadeli cipky? Ja jen ze preventivne pri vytoku beru boraxove globule pro zachování normálního pH, tak jen jestli je to bezpečné si je zavadet, kdyz mam placentu uplne dole v rodidle. Predem díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
25.1.23 23:46

Ahoj holky jste tu ještě nějaká? Jak jste nakonec dopadli řeším stejný problém placenta centralis? 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
27.1.23 21:16

Ahoj, já měla placentu migralis, dokonce dvojitou - přídavnou a ve 33 tt mi praskla a začala jsem strašně krvácet, nastesti vše dobře dopadlo, dcera šla akutním císařem, ja ztratila cca litr krve. Blbý bylo, že mi ta placenta nějak prirostla ke střevu a jak mi rychle dělali ten císař a vyndavali dceru atd tak se mi udělala díra ve střevě ale to se zjistilo až třetí den po porodu, jelikož jsem měla strašný bolesti, takze jsem musela tři dny po porodu na operaci - zasiti střeva. Ani jsem se nerozkojila, dcera byla na UM a byly jsme tři týdny v nemocnici. Bylo to hrozný ale doktor říkal, že se to nestává běžne, že jsem asi tak jedna z 5ti milionů, ve většině se ta placenta poposune a úvolní rodila a tak proběhne normální porod nebo ten císař.

Ale nbojte, určitě to dobře dopadne, to jen já jsem takovej smolar… ale musela jsem podělit o zkušenosti ze i toto se může stát. Každopádně na sebe dávejte pozor, nic těžkého netahejte, odpocivejte co to jde. ;) Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí