Anestezie u zubaře ve 3.trimestru

Anonymní
25.2.16 10:15

Anestezie u zubaře ve 3.trimestru

Ahoj,

dnes jdu na kontrolu k zubaři a předpokládám, že mi nějaký kaz opět najde. Jak je to s anestezií příp. Rentgenem ve 3.trimestru? Nejraději bych všechny případné zákroky odmítla a objednala se až po porodu. Navíc jsem hrozný stresař, tak aby se z toho malá taky v bříšku neděsila.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
134
25.2.16 10:21

Taky by mě to zajímalo. Řeším teď něco podobného. Jsem téda asi v 9 týdnu ale potřebuji vytrhnout 2 stoličky. Čekala jsem s tím až po prvním porodu a než jsem se objednala jsem zas v tom ;) Gyndarka mi říkala ze lokální anestezie nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
25.2.16 10:21

Ve třetím trimestru mi v lokálce trhali osmičku a všechno ok. Ale myslím, že když tam nebudeš mít nic akutního, tak těv těhotenství trápit nebude. Mně ho tenkrát vyndat museli, lezla jsem bolestí po zdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
25.2.16 10:23

Rtg pokud se dela lokalne na zuby tak je v pohode. Pokud neni ale ukutni tak je zbytecny. To same anestezie. Driv se taky zuby normalne vrtaly bez injekce. Takze malej kaz bych si nechala vyvrtat. Velkej bolestivej taky - prece ho nebudes mit dalsich x mesicu. A navic pocitej s tim ze s kojicim miminem se tyhle veci delaji spis hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.16 10:30

@Alyss1 Já právě rodím už v dubnu a zuby mě nebolí, tak bych stejně radši asi počkala, no uvidím, s čím příjde zubař :-)

• Citovat
  • Upravit
22
25.2.16 10:31

Ahoj :) anestezie u zubaře je úplně v pohodě, naopak ošetření bez ní je mnohem horší, protože když tě něco bolí a jsi ve stresu, ovlivňuje to i miminko. Takže když v těhu ošetřovat zuby, tak určitě s lokální anestezií. S rentgenem je to horší, tomu by ses měla pokud možno vyhnout. Když je to nutné může se provést malý rentgen jen toho určitého zubu a musíš mí na sobě pro jistotu takovou tu kovovou plentu.
Mě osobně dávali anestezii dvakrát, na konci druhého a začátku třetího trimestru, a jednou prováděli malý rentgen. Miminku to nijak neublížilo, takže buď v klidu a hlavně si nechej všechno opravit, ať tě pak nezačne trápit bolest nějakého zubu, to by bylo pro vás oba mnohem horší ;) přeju ať ti vše dobře dopadne a nic nebolí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.2.16 10:38
@Alyss1 píše:
Rtg pokud se dela lokalne na zuby tak je v pohode. Pokud neni ale ukutni tak je zbytecny. To same anestezie. Driv se taky zuby normalne vrtaly bez injekce. Takze malej kaz bych si nechala vyvrtat. Velkej bolestivej taky - prece ho nebudes mit dalsich x mesicu. A navic pocitej s tim ze s kojicim miminem se tyhle veci delaji spis hur.

Dřív byla anestezie u zubaře jiná a mohla ovlivnit miminko, dneska se používají látky, které působí opravdu jenom lokálně a žádný zákaz nebo omezení v těhotenství pro ně neplatí. Jen někteří starší zubaři jsou pořád naučení ji u těhotných nepoužívat, ale je to nesmysl…tak jako tak, hlavně aby se zadavatelka nechala ošetřit před porodem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.16 10:39

@klarka6526 Děkuji :-) jenomže mě na stresu ze zubaře nepomůže ani ta anestezie, takže možná stejně raději odmítnu a půjdu v dubnu, ať neohrožuji zbytečně miminko a pak si to vytrpím už sama :-) Zuby mě nebolí, tak snad ani poslední 2měsíce nebudou :-)

• Citovat
  • Upravit
1169
25.2.16 10:50

Já byla na tahání 2 osmiček v prvním trimestru, anestezie je opravdu jen lokální, doktorka i přidávala injekce, protože se mi to umrtvilo jen málo, tudíž k plodu se tohle fakt nemá šanci dostat
te´d jsem měla jít na tahání spodní osmičky, řekli mi, že pokud mě to bolí, klidně mám přijít, pokud mi to potíž nedělá, mám se objednat na podzim, ale tam nešlo o anestzii, ale o to, že ta spodní osma by se musela řezat a odchlipovat dáseň a spíš bych několik dní byla oteklá a bolavá
jestli zub bolí, šla bych bez váhání
rtentgen nevím, ten si myslím, že neudělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.2.16 10:55
@Anonymní píše:
@klarka6526 Děkuji :-) jenomže mě na stresu ze zubaře nepomůže ani ta anestezie, takže možná stejně raději odmítnu a půjdu v dubnu, ať neohrožuji zbytečně miminko a pak si to vytrpím už sama :-) Zuby mě nebolí, tak snad ani poslední 2měsíce nebudou :-)

Jestli jsi taková stresařka, tak je to možný takhle udělat. Akorát si k těm dvoum měsícům přidej ještě aspoň to šestinedělí, protože to na zubaře asi nebude vůbec čas. Zas jestli to nejsou nějaký rozsáhlý kazy, ale jenom maličký, mělo by to vydržet :) i když znáš to, náhoda je blbec :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí