Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky by mě to zajímalo. Řeším teď něco podobného. Jsem téda asi v 9 týdnu ale potřebuji vytrhnout 2 stoličky. Čekala jsem s tím až po prvním porodu a než jsem se objednala jsem zas v tom
Gyndarka mi říkala ze lokální anestezie nevadí
Ve třetím trimestru mi v lokálce trhali osmičku a všechno ok. Ale myslím, že když tam nebudeš mít nic akutního, tak těv těhotenství trápit nebude. Mně ho tenkrát vyndat museli, lezla jsem bolestí po zdi
Rtg pokud se dela lokalne na zuby tak je v pohode. Pokud neni ale ukutni tak je zbytecny. To same anestezie. Driv se taky zuby normalne vrtaly bez injekce. Takze malej kaz bych si nechala vyvrtat. Velkej bolestivej taky - prece ho nebudes mit dalsich x mesicu. A navic pocitej s tim ze s kojicim miminem se tyhle veci delaji spis hur.
@Alyss1 Já právě rodím už v dubnu a zuby mě nebolí, tak bych stejně radši asi počkala, no uvidím, s čím příjde zubař ![]()
Ahoj
anestezie u zubaře je úplně v pohodě, naopak ošetření bez ní je mnohem horší, protože když tě něco bolí a jsi ve stresu, ovlivňuje to i miminko. Takže když v těhu ošetřovat zuby, tak určitě s lokální anestezií. S rentgenem je to horší, tomu by ses měla pokud možno vyhnout. Když je to nutné může se provést malý rentgen jen toho určitého zubu a musíš mí na sobě pro jistotu takovou tu kovovou plentu.
Mě osobně dávali anestezii dvakrát, na konci druhého a začátku třetího trimestru, a jednou prováděli malý rentgen. Miminku to nijak neublížilo, takže buď v klidu a hlavně si nechej všechno opravit, ať tě pak nezačne trápit bolest nějakého zubu, to by bylo pro vás oba mnohem horší
přeju ať ti vše dobře dopadne a nic nebolí ![]()
@Alyss1 píše:
Rtg pokud se dela lokalne na zuby tak je v pohode. Pokud neni ale ukutni tak je zbytecny. To same anestezie. Driv se taky zuby normalne vrtaly bez injekce. Takze malej kaz bych si nechala vyvrtat. Velkej bolestivej taky - prece ho nebudes mit dalsich x mesicu. A navic pocitej s tim ze s kojicim miminem se tyhle veci delaji spis hur.
Dřív byla anestezie u zubaře jiná a mohla ovlivnit miminko, dneska se používají látky, které působí opravdu jenom lokálně a žádný zákaz nebo omezení v těhotenství pro ně neplatí. Jen někteří starší zubaři jsou pořád naučení ji u těhotných nepoužívat, ale je to nesmysl…tak jako tak, hlavně aby se zadavatelka nechala ošetřit před porodem ![]()
@klarka6526 Děkuji
jenomže mě na stresu ze zubaře nepomůže ani ta anestezie, takže možná stejně raději odmítnu a půjdu v dubnu, ať neohrožuji zbytečně miminko a pak si to vytrpím už sama
Zuby mě nebolí, tak snad ani poslední 2měsíce nebudou ![]()
Já byla na tahání 2 osmiček v prvním trimestru, anestezie je opravdu jen lokální, doktorka i přidávala injekce, protože se mi to umrtvilo jen málo, tudíž k plodu se tohle fakt nemá šanci dostat
te´d jsem měla jít na tahání spodní osmičky, řekli mi, že pokud mě to bolí, klidně mám přijít, pokud mi to potíž nedělá, mám se objednat na podzim, ale tam nešlo o anestzii, ale o to, že ta spodní osma by se musela řezat a odchlipovat dáseň a spíš bych několik dní byla oteklá a bolavá
jestli zub bolí, šla bych bez váhání
rtentgen nevím, ten si myslím, že neudělají ![]()
@Anonymní píše:
@klarka6526 Děkujijenomže mě na stresu ze zubaře nepomůže ani ta anestezie, takže možná stejně raději odmítnu a půjdu v dubnu, ať neohrožuji zbytečně miminko a pak si to vytrpím už sama
Zuby mě nebolí, tak snad ani poslední 2měsíce nebudou
Jestli jsi taková stresařka, tak je to možný takhle udělat. Akorát si k těm dvoum měsícům přidej ještě aspoň to šestinedělí, protože to na zubaře asi nebude vůbec čas. Zas jestli to nejsou nějaký rozsáhlý kazy, ale jenom maličký, mělo by to vydržet
i když znáš to, náhoda je blbec
![]()
Ahoj,
dnes jdu na kontrolu k zubaři a předpokládám, že mi nějaký kaz opět najde. Jak je to s anestezií příp. Rentgenem ve 3.trimestru? Nejraději bych všechny případné zákroky odmítla a objednala se až po porodu. Navíc jsem hrozný stresař, tak aby se z toho malá taky v bříšku neděsila.