Placenta v kapslích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
440
28.4.14 19:01

A k čemu že je to dobrý??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
28.4.14 19:51

Hele tak co já jsem slyšela, tak je třeba jedna slečna (ostatně velmi milá), co provozuje kurz hypnoporodů, to dělá, resp. pomáhá s tím. Ale: nesmí se placenta předat třetí osobě, takže celý proces se odehrává u vás doma. Placentu je potřeba si co nejdřív vyžádat (prý na ni máte právo a i když se porodnice cukají, tak ji vydat prý snad musí) a co nejdřív přepravit z porodky ke zpracování (sušení, mletí, nasypání do kapslí) - to zajistí pravděpodobně pan otec.
K čemu je to dobrý těžko povědět, klasicky je uváděno, že asi na úplně všechno :-), ale je fakt, že železa je tam mraky + teda hormony. Jako skeptik s předsudkama jsem nebádala po tom, jakým způsobem a do jaké míry se případné účinné látky znehodnotí procesem sušení a o dalších věcech, co mě napadaly z potravinářsko-chemicko-mikrobiologického hlediska, ale proti gustu žádný dišputát. Ať si kdo chce konzumuje co chce, neodsuzuju, možná, kdybych si o tom načetla víc z nezávislých (!!!) zdrojů, byla bych vyloženě zastáncem konzumace takto upravené placenty, ale nemám na to čas. A když už teda, tak víc důvěry by ve mě budilo zpracování za sterilních podmínek a např lyofilizací…
Na obhajobu konzumace placenty je ale možná dobré nepřehlédnout fakt, že samice většiny zvířat a to i ty výhradně býložravé (kozy, ovce, kobyly) z mých zkušeností z 90ti% placentu po porodu zkonzumují - čerstvou, většinou ihned po jejím porodu. Jedno vysvětlení je etologické - maskují stopy po porodu vzhledem k případnému přilákání predátorů, druhé vysvětlení je právě hormonální. Staří sedláci tvrdí, že po sežrání placenty líp naskočí zvířatům laktace, třeba.

No já to žrát nebudu, ale snažím se být objektivní :-) dobrou chuť :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5737
28.4.14 19:59

Ja si dala koktejl-ucinek sem cekala dlouhodibejsi ale to jak mi par hodin bylo, bylo k neuvereni- nakoplo me to:) ale adi vedet ze na takovou chvili- nedala bych to. Co udela tinktura a homeo jsem zvedava;) homeo je i pro mimi kdyz zacnou rust zoubky, potom budu moudrejsi

Co se tyce porodnice- vetsina placentu nevyda- ani kdyz za vama pujde tlupa pravniku:( -vyzkouseno- takze zalezi kdo tam bude a nebo jak se tam dohodne s vedenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
28.4.14 20:07
@smejdka píše:
Hele tak co já jsem slyšela, tak je třeba jedna slečna (ostatně velmi milá), co provozuje kurz hypnoporodů, to dělá, resp. pomáhá s tím. Ale: nesmí se placenta předat třetí osobě, takže celý proces se odehrává u vás doma. Placentu je potřeba si co nejdřív vyžádat (prý na ni máte právo a i když se porodnice cukají, tak ji vydat prý snad musí) a co nejdřív přepravit z porodky ke zpracování (sušení, mletí, nasypání do kapslí) - to zajistí pravděpodobně pan otec.
K čemu je to dobrý těžko povědět, klasicky je uváděno, že asi na úplně všechno :-), ale je fakt, že železa je tam mraky + teda hormony. Jako skeptik s předsudkama jsem nebádala po tom, jakým způsobem a do jaké míry se případné účinné látky znehodnotí procesem sušení a o dalších věcech, co mě napadaly z potravinářsko-chemicko-mikrobiologického hlediska, ale proti gustu žádný dišputát. Ať si kdo chce konzumuje co chce, neodsuzuju, možná, kdybych si o tom načetla víc z nezávislých (!!!) zdrojů, byla bych vyloženě zastáncem konzumace takto upravené placenty, ale nemám na to čas. A když už teda, tak víc důvěry by ve mě budilo zpracování za sterilních podmínek a např lyofilizací…
Na obhajobu konzumace placenty je ale možná dobré nepřehlédnout fakt, že samice většiny zvířat a to i ty výhradně býložravé (kozy, ovce, kobyly) z mých zkušeností z 90ti% placentu po porodu zkonzumují - čerstvou, většinou ihned po jejím porodu. Jedno vysvětlení je etologické - maskují stopy po porodu vzhledem k případnému přilákání predátorů, druhé vysvětlení je právě hormonální. Staří sedláci tvrdí, že po sežrání placenty líp naskočí zvířatům laktace, třeba.No já to žrát nebudu, ale snažím se být objektivní :-) dobrou chuť :P

Tak mně to přijde fuj :roll: a divný :! :! ALE :! :! V těhotenství mi bylo BÁJEČNĚ, spousta neduhů bylo v trapu! Např. trpím od mlada bolestí hlavy, nikdo nikdy nic nezjistil a v těhot. mně hlava úplně přestala bolet. A spousta dalších problému! Svému dr jsem říkala, že bych potřebovala Cocktail hormonů co jsem měla jako těhotná a ten mi řekl, že jsou to placentárlní hormony a ty neexistují. Takže kdyby byly takový hormony, tak s nechutí, ale asi bych se jima ládovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
28.4.14 20:37
@Aureliana píše: čau ségra :pankac: Já chci spoďáry :lol:

Ahoooj :hug: Nechalas je u me, ci co? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
28.4.14 20:45
@Pizlam píše:
Ahoooj :hug: Nechalas je u me, ci co? 8o

Ségra s Tebou musí být prča fakt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
28.4.14 20:56
@Aureliana píše:
Ségra s Tebou musí být prča fakt :mrgreen:

Pche. To si jenom myslis.
Ja jsem ti minule rikala, ze si mas koupit jeste jedny. Prave pro tyto pripady :roll:
To je hnus, co? Myslim ted to pocasi. Jestli budu muset zitra ( tak jako dnes ) vysvetlovat, ze nemuzeme jit delat babovku, tak si sezen smutecni saty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
28.4.14 21:13
@Pizlam píše:
Pche. To si jenom myslis.
Ja jsem ti minule rikala, ze si mas koupit jeste jedny. Prave pro tyto pripady :roll:
To je hnus, co? Myslim ted to pocasi. Jestli budu muset zitra ( tak jako dnes ) vysvetlovat, ze nemuzeme jit delat babovku, tak si sezen smutecni saty :mrgreen:

Ježíš, chudák 8o :) Kam chodíte? Jestli to není tajná informace 8o
Dobrá, koupím si ještě jedny, budu mít dvoje na střídačku, to by mělo stačit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
28.4.14 21:18
@Aureliana píše:
Ježíš, chudák 8o :) Kam chodíte? Jestli to není tajná informace 8o
Dobrá, koupím si ještě jedny, budu mít dvoje na střídačku, to by mělo stačit :mrgreen:

No po po pockej 8o ja zabiju sebe, ne jeho. Nebo ze by… :think: :mrgreen: :mrgreen:
Tajne to je, protoze je to uplne ultra spešl pisek, ktery jinde na svete neni :mrgreen:
Je to ruzne. Bud do parku s kamoskama, nebo za barak na hriste a nejvice casu travime u nas na zahrade. Se zastav, az pujdes kolem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
28.4.14 21:39

O. k. Až budu bloudit Prahou, tak Tě třeba zahlídnu na zahradě a dorazím:*
Tak to já nejdřív vraždím děti, na sebe přece ani nešáhnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
29.4.14 08:26
@Aureliana píše:
O. k. Až budu bloudit Prahou, tak Tě třeba zahlídnu na zahradě a dorazím:*
Tak to já nejdřív vraždím děti, na sebe přece ani nešáhnu :mrgreen:

Nejsem z Prahy ;) To jsem tenkrat jen klikla. Ty nevis, ze tam takove fajne lidi nenajdes:roll: :mrgreen:
Proto jich mas tolik. Delala sis je do zasoby, co? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
29.4.14 10:08
@Pizlam píše:
Nejsem z Prahy ;) To jsem tenkrat jen klikla. Ty nevis, ze tam takove fajne lidi nenajdes:roll: :mrgreen:
Proto jich mas tolik. Delala sis je do zasoby, co? :think: :mrgreen:

Já jsem z Prahy :evil: Tady jsem náplava :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
29.4.14 12:54
@Aureliana píše:
Já jsem z Prahy :evil: Tady jsem náplava :roll: :mrgreen:

A ja furt, co je na tobe divnyho :roll: Prazska naplavenina :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.6.14 13:05

Ahoj,
zajímalo by mě kde se dá nechat zpracovat placenta. Napíšete prosím nějakej kontakt? Nebo ji mohu zpracovat i sama? Dá se rovnou kousek sníst po porodu?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
20.9.14 23:56

Zdravím,
velice mě uchvátil článek a info o tom jaké úžasné a blahodárné věci v sobě skrývá placenta..
chtěla bych nějaké info od maminek co mají s tímto zkušenost.. jak nejlépe uchovat placentu jestli kapsle či tinktura nebo homeo.. koktejl bych chtěla taky.. a jestli můžete doporučit někoho na zpracování z Brna a okolí.
děkuji a prosím rýpalky aby nereagovali, jsem dost podrážděná i bez toho.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí