Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hele tak co já jsem slyšela, tak je třeba jedna slečna (ostatně velmi milá), co provozuje kurz hypnoporodů, to dělá, resp. pomáhá s tím. Ale: nesmí se placenta předat třetí osobě, takže celý proces se odehrává u vás doma. Placentu je potřeba si co nejdřív vyžádat (prý na ni máte právo a i když se porodnice cukají, tak ji vydat prý snad musí) a co nejdřív přepravit z porodky ke zpracování (sušení, mletí, nasypání do kapslí) - to zajistí pravděpodobně pan otec.
K čemu je to dobrý těžko povědět, klasicky je uváděno, že asi na úplně všechno
, ale je fakt, že železa je tam mraky + teda hormony. Jako skeptik s předsudkama jsem nebádala po tom, jakým způsobem a do jaké míry se případné účinné látky znehodnotí procesem sušení a o dalších věcech, co mě napadaly z potravinářsko-chemicko-mikrobiologického hlediska, ale proti gustu žádný dišputát. Ať si kdo chce konzumuje co chce, neodsuzuju, možná, kdybych si o tom načetla víc z nezávislých (!!!) zdrojů, byla bych vyloženě zastáncem konzumace takto upravené placenty, ale nemám na to čas. A když už teda, tak víc důvěry by ve mě budilo zpracování za sterilních podmínek a např lyofilizací…
Na obhajobu konzumace placenty je ale možná dobré nepřehlédnout fakt, že samice většiny zvířat a to i ty výhradně býložravé (kozy, ovce, kobyly) z mých zkušeností z 90ti% placentu po porodu zkonzumují - čerstvou, většinou ihned po jejím porodu. Jedno vysvětlení je etologické - maskují stopy po porodu vzhledem k případnému přilákání predátorů, druhé vysvětlení je právě hormonální. Staří sedláci tvrdí, že po sežrání placenty líp naskočí zvířatům laktace, třeba.
No já to žrát nebudu, ale snažím se být objektivní
dobrou chuť ![]()
Ja si dala koktejl-ucinek sem cekala dlouhodibejsi ale to jak mi par hodin bylo, bylo k neuvereni- nakoplo me to:) ale adi vedet ze na takovou chvili- nedala bych to. Co udela tinktura a homeo jsem zvedava;) homeo je i pro mimi kdyz zacnou rust zoubky, potom budu moudrejsi
Co se tyce porodnice- vetsina placentu nevyda- ani kdyz za vama pujde tlupa pravniku:( -vyzkouseno- takze zalezi kdo tam bude a nebo jak se tam dohodne s vedenim
@smejdka píše:
Hele tak co já jsem slyšela, tak je třeba jedna slečna (ostatně velmi milá), co provozuje kurz hypnoporodů, to dělá, resp. pomáhá s tím. Ale: nesmí se placenta předat třetí osobě, takže celý proces se odehrává u vás doma. Placentu je potřeba si co nejdřív vyžádat (prý na ni máte právo a i když se porodnice cukají, tak ji vydat prý snad musí) a co nejdřív přepravit z porodky ke zpracování (sušení, mletí, nasypání do kapslí) - to zajistí pravděpodobně pan otec.
K čemu je to dobrý těžko povědět, klasicky je uváděno, že asi na úplně všechno, ale je fakt, že železa je tam mraky + teda hormony. Jako skeptik s předsudkama jsem nebádala po tom, jakým způsobem a do jaké míry se případné účinné látky znehodnotí procesem sušení a o dalších věcech, co mě napadaly z potravinářsko-chemicko-mikrobiologického hlediska, ale proti gustu žádný dišputát. Ať si kdo chce konzumuje co chce, neodsuzuju, možná, kdybych si o tom načetla víc z nezávislých (!!!) zdrojů, byla bych vyloženě zastáncem konzumace takto upravené placenty, ale nemám na to čas. A když už teda, tak víc důvěry by ve mě budilo zpracování za sterilních podmínek a např lyofilizací…
Na obhajobu konzumace placenty je ale možná dobré nepřehlédnout fakt, že samice většiny zvířat a to i ty výhradně býložravé (kozy, ovce, kobyly) z mých zkušeností z 90ti% placentu po porodu zkonzumují - čerstvou, většinou ihned po jejím porodu. Jedno vysvětlení je etologické - maskují stopy po porodu vzhledem k případnému přilákání predátorů, druhé vysvětlení je právě hormonální. Staří sedláci tvrdí, že po sežrání placenty líp naskočí zvířatům laktace, třeba.No já to žrát nebudu, ale snažím se být objektivnídobrou chuť
Tak mně to přijde fuj
a divný
ALE
V těhotenství mi bylo BÁJEČNĚ, spousta neduhů bylo v trapu! Např. trpím od mlada bolestí hlavy, nikdo nikdy nic nezjistil a v těhot. mně hlava úplně přestala bolet. A spousta dalších problému! Svému dr jsem říkala, že bych potřebovala Cocktail hormonů co jsem měla jako těhotná a ten mi řekl, že jsou to placentárlní hormony a ty neexistují. Takže kdyby byly takový hormony, tak s nechutí, ale asi bych se jima ládovala…
@Aureliana píše: čau ségraJá chci spoďáry
Ahoooj
Nechalas je u me, ci co? ![]()
@Pizlam píše:
AhooojNechalas je u me, ci co?
Ségra s Tebou musí být prča fakt ![]()
@Aureliana píše:
Ségra s Tebou musí být prča fakt
Pche. To si jenom myslis.
Ja jsem ti minule rikala, ze si mas koupit jeste jedny. Prave pro tyto pripady ![]()
To je hnus, co? Myslim ted to pocasi. Jestli budu muset zitra ( tak jako dnes ) vysvetlovat, ze nemuzeme jit delat babovku, tak si sezen smutecni saty ![]()
@Pizlam píše:
Pche. To si jenom myslis.
Ja jsem ti minule rikala, ze si mas koupit jeste jedny. Prave pro tyto pripady
To je hnus, co? Myslim ted to pocasi. Jestli budu muset zitra ( tak jako dnes ) vysvetlovat, ze nemuzeme jit delat babovku, tak si sezen smutecni saty
Ježíš, chudák
Kam chodíte? Jestli to není tajná informace ![]()
Dobrá, koupím si ještě jedny, budu mít dvoje na střídačku, to by mělo stačit ![]()
@Aureliana píše:
Ježíš, chudák![]()
Kam chodíte? Jestli to není tajná informace
Dobrá, koupím si ještě jedny, budu mít dvoje na střídačku, to by mělo stačit
No po po pockej
ja zabiju sebe, ne jeho. Nebo ze by…
![]()
Tajne to je, protoze je to uplne ultra spešl pisek, ktery jinde na svete neni ![]()
Je to ruzne. Bud do parku s kamoskama, nebo za barak na hriste a nejvice casu travime u nas na zahrade. Se zastav, az pujdes kolem ![]()
O. k. Až budu bloudit Prahou, tak Tě třeba zahlídnu na zahradě a dorazím:*
Tak to já nejdřív vraždím děti, na sebe přece ani nešáhnu ![]()
@Aureliana píše:
O. k. Až budu bloudit Prahou, tak Tě třeba zahlídnu na zahradě a dorazím:*
Tak to já nejdřív vraždím děti, na sebe přece ani nešáhnu
Nejsem z Prahy
To jsem tenkrat jen klikla. Ty nevis, ze tam takove fajne lidi nenajdes:roll: ![]()
Proto jich mas tolik. Delala sis je do zasoby, co?
![]()
@Pizlam píše:
Nejsem z PrahyTo jsem tenkrat jen klikla. Ty nevis, ze tam takove fajne lidi nenajdes:roll:
Proto jich mas tolik. Delala sis je do zasoby, co?![]()
Já jsem z Prahy
Tady jsem náplava
![]()
@Aureliana píše:
Já jsem z PrahyTady jsem náplava
![]()
A ja furt, co je na tobe divnyho
Prazska naplavenina
![]()
Ahoj,
zajímalo by mě kde se dá nechat zpracovat placenta. Napíšete prosím nějakej kontakt? Nebo ji mohu zpracovat i sama? Dá se rovnou kousek sníst po porodu?
Díky.
Zdravím,
velice mě uchvátil článek a info o tom jaké úžasné a blahodárné věci v sobě skrývá placenta..
chtěla bych nějaké info od maminek co mají s tímto zkušenost.. jak nejlépe uchovat placentu jestli kapsle či tinktura nebo homeo.. koktejl bych chtěla taky.. a jestli můžete doporučit někoho na zpracování z Brna a okolí.
děkuji a prosím rýpalky aby nereagovali, jsem dost podrážděná i bez toho.. ![]()