Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nás prcek, 9m, od narození před spaním pláče. Málokdy usne v klidu. Bez breku usne v kočárku a v autě. Zkoušela jsem dát spát dřív, později, houpat, šum, nechat samotné jen s dohledem, ukolébavku a spoustu dalších způsobů. Stačí jen položit do lehu a už spustí. Určitě spát chce. Mně si oči a fňuká, má je skleněný a je vidět únava. Brečí třeba 15 minut, někdy chvíli, někdy déle. Když už pomalu usíná, stále ze spaní ještě pobrekává. Kolikrát to jsou takové scény, až si člověk říká, co tomu dítěti je. Zkoušela jsem i nosítko. Usínání je v klidu, ale jakmile vyklápím na postel, opět spustí. Je vidět, že spí, ale stejně brečí, dokud znovu nezabere. Prospat v nosítku celou dobu je pro mě náročné na záda. Zkoušela jsem více typů, natavené je správně a i tak je dost cítím. Máte někdo něco podobného za sebou? Nebo prožíváte to samé? Řekli by mi více na neurologii?
Příspěvek upraven 07.05.21 v 08:47
A co spát/odpočívat s ním? Tulit v posteli do usnutí a pak případně odbehnout, nebo vzít mobil/knížku…
@Sisi7 ještě mě napadá hacka. Mě se v ní houpaly obě děti, dcera 2,5 spí v ní po obědě doteď. Uhoupala jsem v ní i brečící dítě…
@Viki89 to je různé. Někdy si řekne po hodině, po třech i čtyřech.