Očkování proti planým neštovicím - máte zkušenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
926
27.4.11 21:58
Hanule píše:
Bych nejradši mlátila hlavou o zeď, zvláště jestli to dostane i ta malá :zed: :zed: :zed:

Co se týče té malé, tak neboj, u ní to bude lepší, než u toho staršího dítěte. Mám 5-měsíční mimčo a u prcka ve školce taky řádí neštovice, takže jsem se doktorky ptala na malou. Prý mimča, zvláště ta plně kojená, mají ad jedna nižší pravděpodobnost, že to dostanou a ad dvě, pokud to dostanou, tak to bude mít slabý průběh. Ale na druhou stranu si prý možná neudělají dostatečné protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.4.11 22:02

určitě nečekat a jít hned, protože je to infekční a je tam karanténa.
A s tou malou tomu nezabráníš. Mohlaby je chytit kdekoliv. U Katky se do teď neví, kde je v lednu chytla. Ono dítě je infekční 3 dny před výsevem puchýřků a až do sloupnutí posledního stroupku. Čili může nakazit i dítě, u které se neprojevily.

Pokud by se dostatečně nevytvořily protilátky, dítko je později mžůe dsotat znova.
a čím menší, tím líp to zvládá a obvykle se ani neškrábe, což je super.

Příspěvek upraven 27.04.11 v 22:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kik
1801
27.4.11 22:02

Jinak nám doktorka z kožního z Motola při zaschlých neštovicích napsala místo kortikoidů dehtovou mastičku a byla docela dobrá. Jen náš pediatr říkal, že se teď nově dětem do 12 let nemá dávat, ale my jí měli jen na pár dní, aby nás dostala z nejhoršího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
27.4.11 23:03

Díky moc. Pokud to jsou opravdu neštovice, tak nám snad bude stačit pudr, lenienska, excipial a ondřejovka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.4.11 23:19
Kik píše:
Jinak nám doktorka z kožního z Motola při zaschlých neštovicích napsala místo kortikoidů dehtovou mastičku a byla docela dobrá. Jen náš pediatr říkal, že se teď nově dětem do 12 let nemá dávat, ale my jí měli jen na pár dní, aby nás dostala z nejhoršího…

8-o 8-o Katka na to dostala „jen“ tekutý pudr a stačilo naprosto bez problémů. dokoupila jsme pak ještě jednu tubu, měla jsem strach, že dojde a prd. Ještě trocha zbylo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
27.4.11 23:28

Markit, jenže Katka nemá atopický ekzem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.4.11 08:39

:think: nedošlo mi, že sušení pudrem může ovlivnit atopie, ael logiku to má :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
28.4.11 12:26

Markiot, nejde o ovlivnění atopu, ale o to, že nemůžeš používat určité masti které používáš jindy.

Jinak to neštovice nejsou, je to zlatý stafilokok v ekzému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
28.4.13 12:13

Ahojte maminky,
ve středu jsme byly s malou-3,5 roku u kamarádky co má stejně starou holčičku a v sobotu mi ta kamarádka psala, že malá má neštovice. Všude se píše, že inkubační doba je asi tak 14dní-do té doby se vyskytnout nemůžou?

Ptám se hlavně proto, že ten další víkend máme jet k mému taťkovi, který je ještě neprodělal a nerady by jsme ho nakazily.

Já jsem je taky nikdy neměla, tak se „těším“ jestli to chytnu taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.4.13 12:17

@miriskaw může to být týden až tři. V průměru se udává 2 týdny. A nejvíc infekční jsou pár dní před vysevem. Takže bych asi nikam nejela a čekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
28.4.13 12:20

Jéé to je pech :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.4.13 12:28

Taky bych nejela. Naše mladší se ze stejného důvodu musela stanit novorozené sestřenici. A neštovice chytla a při druhé „vlně“, takže svoji malou sestřenici viděla poprvé až po 3 měsících, předtím byla nemocná nebo v inkubační době neštovic :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
28.4.13 12:44

My si podezřením prošli přímo v nemocnici. Týden nás nechali normálně na oddělení - týden poté, co došlo ke kontaktu, 8. den jsme putovali na infekční a byli jsme tam až do 26. dne po kontaktu.
Takže bere se to, že ta inkubace je 1-3 týdny, ale může to být klidně i 4 týdny (to už je fakt strop).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.3.15 08:01

Já jsem sice neměla neštovice v dospělosti, ale měla jsem je v 13-ti letech. První jsme uvažovali, jestli to jsou neštovice nebo spalničky a v noci jsem se budila ve 2 hodiny ráno a nemohla jsem spát, jak mě všechno svědělo. První dny to bylo jen svědění, ale později mě všechno začalo bolet. Nevím tedy, jaké je to v dospělosti, ale i v 13-ti letech to pro mě bylo dost těžké. Nejzdravější doba na prodělání neštovic je 5 - 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek