Plánované miminko na VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
2.5.14 06:52

@lucyb A můžu se zeptat, jestli to bylo plánované miminko? sama bych tu otázka asi nesnášela, ale zajímá mě to :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.5.14 06:56
@aspagi píše:
jinak pokud chces ditko takto brzo a ne az po ukonceni vs pockala bych s otehotnenim az po statnicich aby si mimco v brisku prilis nestresovala pak pokud by jsi chtela materskou tusim ze to lze nejak udelat pres chlapa pokud bude stale pracovat a muzes byt doma klidne i jen zbyle 2 roky navazujiciho studia

Počkat po státnicích mě taky napadlo, přecejen, kdybych nezvládla navazující studium, tak bych i tak mohlo potom rovnou pracovat :think:
s tím převedením rodičáku jsem to taky slyšela, bychom to prostudovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
2.5.14 07:02

Moje zkušenost. Úspěšně složené statnice jsme oslavovali tak az sem byla na promoci už tehotna:) takže do zaměstnaní kam jsem měla nastoupit jsem už nenastoupila. Hledat si práci po rodicaku teda nic moc ale v našem kraji je to asi jedno(úl). Asi by byli lepší mít dítě az s nějakou praxi ale nelituji. Ted chodím asi pul roku do prace ale moc bych chtěla druhé:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
2.5.14 07:03
@buba0603 píše:
Počkat po státnicích mě taky napadlo, přecejen, kdybych nezvládla navazující studium, tak bych i tak mohlo potom rovnou pracovat :think:
s tím převedením rodičáku jsem to taky slyšela, bychom to prostudovat :?

No ono jde hlavne o to ze statnice jsou urcite dost stres ted nevis jestli neporodis predcasne ci jestli nenastanou jine komplikace ne kazde tehotenstvi je bezproblemove i kdyz ja ho mela dobry nezvracela jsem jen jedla a kynula a byla silene utahana a furt bych spala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
2.5.14 07:09

Výhody: dobrá máma = zdravá máma = mladá máma:)naprosto nejlepší životní zkušenost, dítě mi dalo asi 100× tolik co VŠ, jsem mnohem víc nad věcí a vím co je důležité
nevýhody: neměla jsem mateřskou jen RP, hledání práce po RP bez praxe je horší (ale snažila jsem se pracovat na pár hodin i s mimčem - výuka aj)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
2.5.14 07:34

Jestli se na to cítíš, tak do toho jdi. Zvládnout se dá všecko, zvlášť pokud máte peníze, tak si můžeš při studiu párkrát do týdne zaplatit chůvu a budeš mít pohodu. Samozřejmě to náročný je, zvlášť pokud bude dítě uřvaný, tak budeš třeba i padat na hubu, ale to je pořád coby kdyby…vyzkoušej a uvidíš :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
2.5.14 07:47

Btw kdyby se zadařilo druhé tak mám v plánu, dodělat si během mateřské a RP zkoušku z aj nebo nějaké doplňující studium:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
2.5.14 07:56
@hantom píše:
Btw kdyby se zadařilo druhé tak mám v plánu, dodělat si během mateřské a RP zkoušku z aj nebo nějaké doplňující studium:)

Jo to je dobrý plán, taky jsem si na MD/RD dělala zkoušky z angličtiny :). Je to i míň stresující než studium na VŠ, protože tu přípravu a i termín certifikátu máš tak nějak víc ve své režii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
2.5.14 08:45

Je to spolehlivý způsob jak neudělat nic pořádně (školu, kariéru ani mateřství) a definitivně se stát zcela závislou na manželovi. Někdo to tak chce, mně to přijde nebezpečné a svazující.
Radí stará, vzdělaná, zdravá, pracující (ráda a dobře), všestíhající matka dvou dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
2.5.14 08:57
@BaraF píše:
Je to spolehlivý způsob jak neudělat nic pořádně (školu, kariéru ani mateřství) a definitivně se stát zcela závislou na manželovi. Někdo to tak chce, mně to přijde nebezpečné a svazující.
Radí stará, vzdělaná, zdravá, pracující (ráda a dobře), všestíhající matka dvou dětí.

Myslím, že to přeháníte. Já bych si tohle říct netroufla. Naopak - mě třeba RD při studiu vybičovala k vysoké efektivitě na všech frontách. Při studiu mám daleko lepší výsledky než spolužáci, co „jen studují“. Stejně tak je to s mateřstvím. Tím, že dělám i něco jiného než jen praní, vaření, přebalování, tak dokážu právě i tyhle rutinní práce s miminkem ocenit, na miminko s těším, když jsme třeba ve škole a zažijeme spolu více zábavy. Taková ta typická „nasranost“ žen na RD z mé zkušenosti plyne právě z toho, že ty ženský nemají možnost někam vypadnout od dítěte, a tudíž jsou neustále z té opakující se rutiny hotový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
2.5.14 08:58
@BaraF píše:
Radí stará, vzdělaná, zdravá, pracující (ráda a dobře), všestíhající matka dvou dětí.

Promin ale myslim si ze delam oboje poradne i studuju (mam jen jednu 3) a i se staram o malyho samozrejme ze mi nekdy pohlidaji babicky treba par vikendu ale komu ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
2.5.14 09:00

Já studovala při obou dětech. První prcek se nám zadařil, když jsem byla ještě na gymplu :oops: (maturovala jsem, když mu bylo osm měsíců). Po matuře jsem si dala rok oraz, abych si prcka pořádně užila, ale pak jsem se přihlásila na vysokou a plánovaně otěhotněla podruhé. Studovala jsem kombinované studium - do školy jsem chodila v pátek a sobotu cca jednou za měsíc a druhý syn se mi narodil po prvním zkouškovém. Souběh děti+škola byl úplně vpohodě. Měla jsem dost času na děti a zároveň mi nechyběla jakási seberealizace. Měla jsem 3 letý Bc a pak šla ještě na navazující. S dětmi jsem tak byla doma pěkně dlouho (což nám všem vyhovovalo) a práci jsem si pak našla taky vpohodě (i když jsem se bála jak to dopadne, když jsem neměla žádnou praxi a doma dvě malé děti). Takže závěr - neboj se toho, pokud se na miminko cítíte a chcete ho, tak do toho jděte! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
2.5.14 09:04
@BaraF píše:

Já odmaturovala jen s jednou dvojkou (zatracenej zeměpis) a jen jednu jedinou zkoušku jsem na vysoké dělala na podruhé (hospodářská politika a správa). Děti jsou řádně vychované, nikdy s nimi nebyl problém, vztahy máme kamarádské, a v práci taky všechno stíhám…Ono je to o přístupu, prioritách a time managementu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.5.14 09:05

Ahoj, snad te aspon trochu povzbudim. Jsem ve tretaku na medicine a v zari mam termin porodu. Miminko je planovane, naprosto niceho se nebojim. Pritel je o neco starsi, netroufam si rict zajisteny, ale po financni strance se vubec nebojim, spatne na tom urcite nejsme (ale co si budem povidat, me zivi porad rodice) a vzhledem k tomu, ze mame dobre rodinne zazemi, tak vim, ze se muzu spolehnout i na budouci babicky a kdyz bude potreba, hlidat budou. Ja jsem presvedcena o tom, ze se to zvladnout da. Urcite to neni jednoduche, ale kdyz se chce, jde to. Mam znamou na medicine s dvema detma a zvlada to. Pokud sem to dobre pochopila, Bc. budes jeste s briskem, takze toho se bat nemusis vubec a dalkove studium urcite zmaknes i s prckem :) Drzim pesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
2.5.14 09:07

@Esmey A to te na patologii pustili do pitevny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí