Plánované miminko na VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
2.5.14 09:11

@kalie dekuju,jsem cim dal tim vic presvedcena, ze by se to zvladlo a miminko bychom si uzili :hug: a miminko by si uzilo i tatinka, ktery by hlidal, kdyz by byla maminka ve skole :pankac:
@BaraF ja jsem nikdy nebyla a vypada to tak, ze nikdy nebudu zenska, ktera se honi za karierou, od mala touzim po tom mit rodinu brzo a nejlepe velikou :oops: a cobse tyce zavislosti na manzelovi, paradoxne bych se s vysi rodicovskeho prispevku vice odpoutala :lol: ale dekuju za nazor, vsechno je treba zvazit… :)
@hantom tak drzim palce, at se to vsechno povede :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
2.5.14 09:17

@buba0603 neboj, to víš, že by se to zvládlo. Já sama jsem už vyloženě alergická na řeči typu - budeš zanedbávat dítě, školu neuděláš pořádně atd. Může to být pravda, ale taky nemusí. Dítě je výzva, ne nějaká přítěž, se kterou se nedá dělat nic jinýho, než jen sedět doma. Moje zkušenost je ta, že holky, co studují a vychovávají dítě jsou velmi schopné a samostatné ženy, které si nebojí plnit své cíle a obvykle všechno zvládají docela s přehledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
2.5.14 09:21

Taky nesouhlasím s tím, že dobrá matka znamená věnovat se JEN A POUZE dítěti. Myslím, že je potřeba i něco jiného - rozvíjet se na více frontách:) Mě to tedy velmi vyhovovalo, s malým doma jsem se těšila mezi dospělé a pak jsem se zase o to víc těšila domů a neměla jsem takovou ponorku z domova:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
2.5.14 09:28

Tak já jsem neplánovaně otěhotněla na VŠ a bakalářské státnice jsem dělala s jednou dcerou a magisterské už se dvěma. Nebyla to sranda, ale dalo se to, protože jsem chtěla obojí, děti i školu. Nemám pocit, že bych něco zanedbala. Já jsem třeba byla vždy děsnej stresor, ale to se úplně změnilo právě s těhotenstvím, kdy jsem si řekla, že to prostě zvládnu. Studovala jsem prezenčně, ale měla jsem individuální studijní plán a do školy jezdila jen zkoušky, semináře anebo když jsem měla výstup. První dcera byla uřvánek. Nějaké extra hlídání jsme neměli. Když jsem musela do školy, tak si vzal manžel volno. Do toho jsme přestavovali barák a zvládli jsme to. Dokonce jsem si dodělávala dobrovolně ještě jeden kurz a praxi jsem absolvovala v devátem měsíci s druhou dcerou. Dá se to zvládnout, když člověk chce. BP a DP jsem psala po nocích. Když má přítel práci, tak bych se toho nějak nebála. A co se týče práce a praxe, tak já nevidím velkej rozdíl v tom, jestli ženská má děti při škole a pak začíná bez praxe anebo má dva roky praxe a pak stejně z procesu vypadne kvůli dětem třeba na 6 let( samozřejmě za předpokladu, že je s nima doma). Prostě si myslím, že ženský s dětma si tu práci hledaj hůř a to je i tím, že například nechtějí už dělat od nevidím do nevidím a chtějí se věnovat rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
2.5.14 09:29
@hantom píše:
Taky nesouhlasím s tím, že dobrá matka znamená věnovat se JEN A POUZE dítěti. Myslím, že je potřeba i něco jiného - rozvíjet se na více frontách:) Mě to tedy velmi vyhovovalo, s malým doma jsem se těšila mezi dospělé a pak jsem se zase o to víc těšila domů a neměla jsem takovou ponorku z domova:)

Presnr a hlavne jsem nerrsila jen kasicky hovinka plinky a dalsi mimi veci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
2.5.14 09:33

@buba0603 Jsi asi tisící člověk, který se mě na to ptá, ale mně to nevadí. S přítelem oslavíme za dva měsíce pětileté výročí, o miminku mluvíme cca půlku toho času, co jsme spolu. Když už jsme věděli, že po dítěti opravdu toužíme, vysadila jsem atk a nechali jsme tomu volný průběh. Nikdo nečekal, že se to po pěti letech užívání povede na první pokus. :potlesk: Ale od první chvíle se oba hrozně moc těšíme. On je o tři roky starší, má poměrně slušnou, ale hlavně stálou práci, a já jsem zvyklá být neustále v jednom kole, takže si myslím, že se to zvládne - koneckonců bude muset. Chodím už dost dlouho na brigády, na prakticky celou výbavu jsem si našetřila sama…Takže za mě - ano, Kryštof byl plánovaný, a když jsou ty pudy takhle silné, tak proč do toho nejít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.5.14 10:12
@BaraF píše:
Je to spolehlivý způsob jak neudělat nic pořádně (školu, kariéru ani mateřství) a definitivně se stát zcela závislou na manželovi. Někdo to tak chce, mně to přijde nebezpečné a svazující.
Radí stará, vzdělaná, zdravá, pracující (ráda a dobře), všestíhající matka dvou dětí.

Nezlob se, ale to je pěkný nesmysl.Kdo chce, školu dodělá a manželovi na krku viset rozhodně nezůstane. Radí také stará a také vzdělaná pracující matka tří dětí, která i přesto nehodlá spokojit s tím, co zná, a studovat i dál. S tím totiž počet dětí nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.5.14 10:47

@lucyb tak to jste meli super, ze to vyslo hned na prvni pokus!:) ja se pripravuju na to, ze by to mohlo trvat klidne i roky.. Ale to nbudeme vedet dokud to nevyzkousime :D A moc gratuluju! :hug: taky si davam nejake penizebz brigad bokem na miminko, takze by vsechnobmanzel urcite neplatil… Akorat se mi, ostatne jako vzdy, libi snad ty nejdrazsi veci na trhu :zed: :lol:

vsem mic dekuji za nazory, urcite to s manzelem jeste proberem, ale uklidnily jste me v tom, ze se to zvladnout da :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
2.5.14 10:49

@buba0603 :-) Neboj se, určitě to zvládnete. :) Přej hodně štěstí a dobrou volbu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.5.14 11:00
@magistra K píše:
@Esmey A to te na patologii pustili do pitevny?

Mam rozlozeny rocnik. Zimni semestr sem dokoncila a v letnim chodim jenom na nejake predmety. Mela jsem to tak „naplanovane“ i kvuli stresu ze zkousek tedka v lete a pristi rok mam zimak volny, nastesti to zatim vychazi podle predstav :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
2.5.14 11:06

@Esmey Tak hodne stesti, at to zvladnes. Ja jsem zase pri studiu pracovala, ale s miminem bych to asi nedala, hlavne kvuli chronickemu nevyspani. Ale treba nebudes mit takoveho nespavce jako mame my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
2.5.14 11:12

@magistra K naše malá je taky nespavec a musím uznat, že to chronický nevyspání je to nejhorší, co znám. Při studiu je to metla, ale řešíme to tak, že se s manželem u malé střídáme - jednu noc k ní vstává on a já spím v jiným pokoji a další noc zase naopak. Takže se to dá, navíc když vím, že se budu potřebovat učit třeba víc dní v kuse/nebo něco psát, tak s ní spí třeba několik nocí on. takže samozřejmě to není úplně uspokojivé řešení, ale dá se to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.14 12:05
@BaraF píše:
Je to spolehlivý způsob jak neudělat nic pořádně (školu, kariéru ani mateřství) a definitivně se stát zcela závislou na manželovi. Někdo to tak chce, mně to přijde nebezpečné a svazující.
Radí stará, vzdělaná, zdravá, pracující (ráda a dobře), všestíhající matka dvou dětí.

to je zase názor jak noha :roll:

jak nemůžu dělat školu pořádně? buď se zkoušky udělají = dělat ji pořádně nebo ne.
dítě je spokojené, ty snad nikdy nedáváš na hlídání, přes víkend? na prázdniny? akorát my místo válení u vody nebo tak jsme ve škole a učíme se ;)

já např. jsem samoživitelka, od nikoho (ani od státu, krom RP) nedostávám ani korunu a vycházíme dobře. Vše si platím sama. Takže na kom že to jsem závislá? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2724
2.5.14 14:42
@Anonymní píše:
já např. jsem samoživitelka, od nikoho (ani od státu, krom RP) nedostávám ani korunu a vycházíme dobře. Vše si platím sama. Takže na kom že to jsem závislá? :nevim:

A kdo Vás živí, samoživitelko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.5.14 16:24
@BaraF píše:
A kdo Vás živí, samoživitelko?

Nechci Vás nijak urazit, ale tuto diskuzi jsem zakládala za jiným účelem, než zjišťováním kdo koho živí… Navíc je podle mě neslušné se ptát tímto způsobem na takové otázky, myslím si, že je to každého věc…
Nechci se hádat ani někoho urážet, přišla jsem si tady s někým promluvit a vyslechnout si názory, což je jeden z účelů této stránky, a u toho by to taky mělo zůstat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí