Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Losolka22 sbal se hned ted a odjed do porodnice, kde s tebou počítají
Vyšetří tě, dají tě na pásy, které měří
ozvy miminka i sílu kontrakcí, a podle toho se rozhodnou
Některé ženy trpí spíš na křížové bolesti při porodu, tohle od počítače nikdo nerozliší ![]()
Hodně štěstí ![]()
@Losolka22 No je divné, že to dali na termín a ne dříve. Já měla sekci naplánovanou 8 dní před. Možná bral primář i ohled na to, že první dítě se narodilo 3 dny před termínem. Ale říkal mi, že kdybych měla pocit, že už rodím nebo zkutečně rodila, tak hned přijet a udělají akutní sekci. Nastoupila jsem den předem a už už to bylo na porod, všichni doufali, že do rána vydržím. Ale klidně by mne kuchli i v noci. Jo a plodovka mi neodtekla ani u jednoho porodu a kontrakce jsem u toho druhého moc nepozorovala.
Můžeš zkusit zjistit, jestli by to nešlo udělat dřív, ale asi moc nepochodíš, přeci jenom oni mají nějaký plán operací. ![]()
Je blbost, že ti musí odtéct plodovka. To by spousta mamin jezdila do porodnice až na poslední chvíli. Jeď tam hned. Vyšetří tě a pokud nerodíš, ti můžou dát i něco na bolest, aby jsi si ulevila.
@lea79 Řekli mi když jsem tam byla s papírem od gyn že dřív tam termín nemají ..rodim v Jihlavě a že by tu bylo až tak narvano se mi nezdá
na kontrakce to nevypadá je to fakt jen bolest zad, bricho vůbec..jsem fakt jak kdyby mě někdo nakopal
cekame chlapečka a v 36tt měl vahovy odhad 2800g, já jsem celkem malinka 158cm a začínala jsem s vahou 40kg takže je možné ze mi jen na něco tlaci jak už je veliky
mám prave s nemocnici špatně zkušenosti, dávají člověku dost najevo jak je obtěžuje kort večer o svátku by to byly asi ksichty a stejně by mě nejspíše po několika hodinach cekani poslali domu..tak mě prave zajímá zda se někdo setkal s něčím podobným.
Ahoj. No ja mam za sebou 2 sekce ze stejneho duvodu jako ty. Prvni byla 4dny pred terminem a druha v den terminu. Prej se to tak dela, ze uz to neuspechavaji
syn tam byl zabetonovany
s nim by asi nic nehlo ani 2 tydny po terminu. Dcerka se ale hlasila o slovo. Pry uz jsem byla oprabdu na spadnuti, takze jsem mela taky trosku nervicky. Asi 3tydny pred, jsem mela opravdu silene posly a magnezium jsem jedla na max. Proste kdyby se ti rozjel porod, tak ti udelaji akutni sekci. Prekotny porod je spis rarita:-) To se stihne. A jak vypada cipek? Zkracuje se? Co ti rekli na kontrole? A jina me bolelo uz ke konci vsechno, snad i vlasy
Byla uz jsem vyrizena
@Losolka22 Tak ono ke konci bolí už fakt všechno. Pokud víš, že v Jihlavě nepochodíš, co to zkusit jinde? Jinak vydržet do úterý a znovu to zkusit posunout. Jako mít plno můžou, protože ne každý den je operační a dělají i jiné operace. Ale musí tam mít nějaké okénko pro akutní zákroky. Já to tak viděla u primáře v kalendáři, když mi plánoval tu sekci.
@anahita
Na poslední kontrole jsem byla v úterý a delali mi pouze monitor a utz ale přes bricho kde bylo pry všem ok, takže nevím prakticky nic a na poslední kontrolu na gyndu jdu opět až v úterý a poté si teprve domluvit návštěvy kontrol do termínu do porodnice..takže mimco je možná v pohodě ale já už moc ne ![]()
@lea79
Další nejbližší nemocnice je Havlíčkův Brod kde ale člověk taktéž musí mít vyplněné všechny před papiry což já už mám tady v Jihlavě a navíc jsem neridic a manžel je většinou mimo domov takže pořad je Jihlava nejblíž protože pak jet třeba taxíkem narychlo až do Brodu si nedokážu představit
zítra tam kdyžtak brnknu a alespoň jim popíšu jak mi je abych se tam kdyžtak netahla zbytečně
a uvidím..ale kdyby malinkyho vytáhli už teď tak bych se vůbec nezlobila
od začátku těhu mě snadno bolelo vše co mohlo ![]()
@Losolka22 píše:
@lea79
Další nejbližší nemocnice je Havlíčkův Brod kde ale člověk taktéž musí mít vyplněné všechny před papiry což já už mám tady v Jihlavě a navíc jsem neridic a manžel je většinou mimo domov takže pořad je Jihlava nejblíž protože pak jet třeba taxíkem narychlo až do Brodu si nedokážu představitzítra tam kdyžtak brnknu a alespoň jim popíšu jak mi je abych se tam kdyžtak netahla zbytečně
a uvidím..ale kdyby malinkyho vytáhli už teď tak bych se vůbec nezlobila
od začátku těhu mě snadno bolelo vše co mohlo
Tak jak vše nakonec dopadlo? ![]()
@anahita píše:
Tak jak vše nakonec dopadlo?
Vše dopadlo v pořádku
malý Alex se narodil cisarem v den termínu 10.10.2018 ![]()