Plat manžel
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata,
asi půjdu s takovou osobnější otázkou, ale vůbec nemám ponětí, kolik se můžou pohybovat teď platy průměrně. Vím, že se to dá najít obecně, ale spíše by mě zajímaly vaše zkušenosti, kolik si třeba vydělá váš manžel. S mým jsme se teď pohádali kvůli jeho platu (kurzy, trenérskou, fyzio), ohodnotil se a svou práci na 60 000,– a potom když mu řekli, že mu dají pouze 30 000,– protože více neuvolní, přistoupil na to. (30000,– čistého) tak mě naštvalo, že se nechal. Pohybuji se většinou kolem OSVČ, co mají platy každý měsíc jak se zadaří, proto mě zajima vaše zkušenost, ať vím, jak na tom jsme. Děkuji a klidně anonymně.
Ps: já mateřská + brigáda
Nejsi tak trošku rozmazlená?
buď ráda, že je má práci a nesedis doma a neživíš ho z mateřské a brigády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeden známý se taky ohodnotil vysoko. Dělal ředitele a po výpovědi, že si bude vybírat
no a už je to 5 let co mu nikdo nic adekvatniho nenabidl, pro min vstávat nebude, tak je na pracáku a živí ho žena ![]()
- Citovat
- Upravit
Můj muž teď po covidu vydělá sotva dvacku čistého (kancelářská práce).
exmanžel má okolo 25-28 čistého (řidič).
Co mám kolegy v práci, tak se pohybují okolo 30 (kancelářská práce, VŠ)
Pokud má někdo nad čtyřicet, už jsou to všechno vedoucí pozice nebo nějaká specializovaná práce.
- Citovat
- Upravit
Pokud je to zaměstnanéc Tak v oboru co je je 30 tis naprumer pokud je to OSVČ tak je to horsi.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@shadowbabe ne, jde tam o to, že oni by přistoupili na víc, ale on na to kývl hned, protože mu to prostě hned nedošlo o to bojovat, není takový.
Ale spíš se ptám na ty platy, já jsem rada i za tohle, ale chtěla bych vědět, jak se to teď pohybuje.
Jo takhle, no přijde mi taky hodně v jeho oboru ta požadovaná částka. Mám doma chlapa OSVČ, takže konkrétně já s mužským platem teď nepřispěji. Možná by byl rozdíl, kdyby měl VŠ přímo a nebo byl OSVČ. Ale kdo ví.. 🤷🏻♀️⚘
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata,
asi půjdu s takovou osobnější otázkou, ale vůbec nemám ponětí, kolik se můžou pohybovat teď platy průměrně. Vím, že se to dá najít obecně, ale spíše by mě zajímaly vaše zkušenosti, kolik si třeba vydělá váš manžel. S mým jsme se teď pohádali kvůli jeho platu (kurzy, trenérskou, fyzio), ohodnotil se a svou práci na 60 000,– a potom když mu řekli, že mu dají pouze 30 000,– protože více neuvolní, přistoupil na to. (30000,– čistého) tak mě naštvalo, že se nechal. Pohybuji se většinou kolem OSVČ, co mají platy každý měsíc jak se zadaří, proto mě zajima vaše zkušenost, ať vím, jak na tom jsme. Děkuji a klidně anonymně.
Ps: já mateřská + brigáda
Ahoj,
předpokládám, že muž nemá VŠ vzdělání, a pokud ano, tak třeba pedagogiku, obor tělesná výchova + něco. A pokud není můj předpoklad mylný, tak je se 30tis. čistého ohodnocen slušně. Plus nemalý bonus, práce ho zřejmě baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj ma 36fix plus odmeny. Covid, zavrene hranice, tornado na morave a pohotovosti s tim spojene se pro nas rovnali sice 60cistyho, ale za to vubec nebyl doma a kdyz byl tak unavenej a potreboval moji smenu, nez ho zase povolaji (statni policie).
Takze on odpadl spat a nastoupila jsem ja-pracka a susicka v permanenci, navarit zasoby na tezko rict kolik dni (nekdy nevedel dopredu), napect a aspon si ho vyfotit, at mam na co koukat, az bude zase v tahu. Stejne jsme si sebe neuzili.
Za me 100× radeji budu zit spokojene s parnterem co ma 36cistyho, nez se jen sdilet domacnost s nekym kdo ma sice 60, ale za 5let tohodle tempa ho tlacim na voziku a utiram mu rit.
Kdyz si sam sebe ceni na vic, nema se nechat zamestnat a ma byt osvc. V profi sportu se pohybuji od detstvi, samozrejme i mezi trenery. Mam VS osobni trener, vyziva sportovcu, regenerace, maserske kurzy atp. Pokud bych chtela 60, jsem od rana do vecera v tahu. Takze zalezi ceho si cenis vic-spolecneho casu, nebo penez na uctu, ktere si s manzelem kvuli nedostatku casu neuzijes. ![]()
Příspěvek upraven 20.10.21 v 13:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nepíšeš kde bydlíte, tak je to diskuze o ničem. Platy v ústeckém kraji a v Praze jsou přece úplně jinde, stejně jako náklady na bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muž IT má cca 70, já měla kolem 30 v čistým jako lékařka se 30 hodinama přesčasu.
- Citovat
- Upravit
Hrubého má tedy kolik? Protože nevíme, jestli je v čistém už odpočet na dítě/děti atd.
Pro mě by bylo zásadní, aby to byly všechno přiznané peníze (aby nebyl papírový základ podstatně nižší a zbytek bokem).
30tis. čistého bez daňové slevy na děti je cca 37500,–Kč hrubého. To mi na tuto práci a základní pracovní dobu 40h týdně nepřijde málo.
S mateřskou a brigádou dáte dohromady tak 45tis.+, ne? To je na slušné žití snad dostatečné.
Navíc mu to zaměstnavatel dovolí, mohl by buď dělat přesčasy, nebo ve svém volnu nějaké melouchy na podobné téma.
Neumím si představit ani OSVČ, kterému v tomto oboru zůstane 60tis. při dodržení pracovní doby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vim jak jsou na tom znami ve fitku, mam v tom oboru hodne znamych a jak uz ti psali lidi, plat v tomto oboru ma tvuj partner slusny, oni casto maji neco bokem, z ceho nepriznavaji dane, co si budem…
- Citovat
- Upravit
30 čistého je v našem regionu i pro muže běžná taxa jako v lépe placených oborech, sš a někdo i s vš (úředník, učitel..), rozhodně je lepší 30 jak nic..
naše příjmy jsou mnohem vyšší, ale je to dáno specializací a mnoha léty praxe hlavně.. takže za 30 bych se na manžela nezlobila (na svého jo, je mu 52 a má tam praxi 30), ale ve tvé situaci jako mladý člověk mimo Prahu to není tak strašné..
tu makají chlapi u pásu i za 25..
třeba mu časem přidají?… fakt mu nenadávej, chtěla bys radši, aby smrděl na pracáku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsi asi hodně naivní, máš být ráda, že jde pracovat a 30 tis. není málo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ohodnotit se na 60k jako fyzioterapeut či sportovní trenér, to chce teda pěkné sebevědomí
Je to vážně přehnané. Třicet čistého je fajn, až na to, že plat se uvádí v hrubém-každý daní trochu jinak, takže zaměstnavatel neví, kolik přijde zaměstnanci přesně na účet
Jsi si jistá, že to je čistý plat a není to práce částečně načerno (dorovnání na ruku nad minimálku)?
Jinak můj chlap má cca 80 (začínal před 15 lety na 35), nevím ale, k čemu ti taková informace bude
Anonym pochopitelný.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Muž IT má cca 70, já měla kolem 30 v čistým jako lékařka se 30 hodinama přesčasu.
Lékař bere i s přesčasy 30tis Kč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit