Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dekzji vsem, takze prumer je tak 100kc krat pocet potrebbych hodin.
@EmmaSwan pokud by šlo o křížení, tak to bych platila hodinove, pokud by šlo o 12 hod. tak tam bych se zkusila domluvit na jednorázové taxe ![]()
Průměrný plat je 100 na hodinu, mas dvě děti v době kdy větší nebude ve škole/školce tak bych řekla tak 150 jelikož děti v tu dobu budou dvě.
@Ivaneska Pokud by to vyslo, tak by byly vzdy 3dny volna a 3 dny pracovni, kdy bysme s partnerem meli 12h sneny jeden ranni a jeden nocni. Takze by jeden byl v praci a druhy spal mezi nocnima, tudiz pres den by to hlidani bylo potreba cca od 5 do 19h.
Hodně záleží na regionu, píšeš že Praha to není. Tak kde přibližně? Znám jednu paní z Havlíčkova Brodu a dostává 60 Kč/hod. 2 děti předškolního věku, věnuje se jim hodně. Je to pro ní potěšení, je to čerstvá důchodkyně. Vlastní vnouče daleko, tak se takto baví. Nevaří teda, neuklízí domácnost. Čistě hlídání dětí pro časově zaneprázdněné rodiče - někdy i večer, víkendy. Prostě podle potřeby.
Z mé zkušenosti bývají důchodkyně spolehlivé a nemají přehnané nároky. Samozřejmě musejí mít vztah k dětem, není to pro každou ženu v seniorském věku!
Já dávala paní 110Kč/h, když hlídala obě děti tak 130Kč/h + příspěvek na dopravu.
Paní k nám chodila 3-4× týdne od 8 do 16. Paní se o dítě starala, hrála si s ním, dávala mu ode mě nachystané jídlo. Když šlo dítě po obědě spát, paní trochu poklidila (např. zamést, poklidit nádobí..) Fungovalo nám to tři roky.
Dekuji vsem, je to predcasne, praci zatim nemam, tak treba ani nevyjde. Jen jsem chtela mit predstavu, na kolik by mohlo vyjit hlidani ![]()
Švagrová platí 200/h, paní jí hlídá tři děti ve věku 6 let, 4 roky, 8 měsíců zatímco je se zbývajícími dětmi po kroužcích. Paní i pouklízí, uvaří i večeři. Funguje jim to tak tři roky.
Me hlidala meho 20 mes. syna vzdalena pribuzna se stejne starym synem, dovezla jsem ji ho domu, a potom u ni vyzvedla, platila jsem 60 kc na hodinu… bylo to od 11 do 15 nebo 16, kluci si vpodstate jen hrali… casto jsem ho davala spiciho v kocarku ze do 13 spal… bydlime na male vecnici
Chodila k nám paní v důchodě, dávali jsme jí 80/ hod. hlídala asi třikrát týdně, čtyři h denně rok a půl staré dítě. hrála si s ním, chodila s ním na procházky nebo hlídala, když spí ![]()