Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky, prosím, pokud se tu vyskytují nějaké polozoufalé maminky jako já z výchovy a sedí jim styl výchovy jako je např. Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly, tak jsem založila diskuzi.
Sama jsem v tom velmi neobratná, zatím za měsíc, co se snažím mám za sebou 2 malá vítězství.
Prosím, TADY je odkaz na přijetí do sikuze, snad to bude fungovat ![]()
EDIT: já mám děti 2 a 4 roky:-) Ale věřím, že spoustu maminek 6 či 8 letých (a starších i mladších) dětí si prošlo výchovnými obtížemi a znechucením ze vzorců výchovy, které na ně vyskakovaly jako automatická reakce někde z podvědomí…
Příspěvek upraven 26.08.16 v 13:08
Jednoduše - když něco chci říci, aby mne děti slyšely a vnímaly, dřepnu k nim, vezmu je většinou za ruce a vysvětluji. Zabírá to.
@Vorvaň obrovský píše:
S jak velkými dětmi?
Dobrá poznámka, upravila jsem první příspěvek…moje jsou 2 a 4, ale věřím, že i rodiče starších či mladších budou mít dotazy či připomínky.
@inkakřivák píše:
Jednoduše - když něco chci říci, aby mne děti slyšely a vnímaly, dřepnu k nim, vezmu je většinou za ruce a vysvětluji. Zabírá to.
Vyzkouším, člověk by si neměl apriori říkat, že u to zkoušel a nefungovalo to. I když teď jsem v takové situaci, že mám dojem, že to tak je ![]()