Rozmazlené děti

4421
23.8.16 12:26

rozmazlené děti

Tak jsem si řekla, že dneska založím diskuzi o dětech, ikdyž žádné ještě nemám :mrgreen:
Je mi jasné, že výchova dětí není jednoduchá a každá máma někdy udělá ve výchově chybu.
Ale už vážně, mě začínají vytáčet některé matky s jejich „volnou výchovou“ :mrgreen:
Nechci tady rozpoutat nějakou hromadnou hádku o tom jak vychovávat nebo nevychovávat dítě, o tom já nic nevím a nemůžu soudit. Ale co vidím poslední dobou, nad tím mi zůstává rozum stát a nikdy to nepochopím. Včera mi kamarádka říkala co se jí stalo v autobuse ve městě. Autobus byl samozřejmě plný k prasknutí, na zastávce nastoupila mamina s asi 6ti letým klukem. Kluk se cpal někam kde bylo místo. Kamarádka stála nalepená na té tyčce co bývá v buse, kluk kolem ní šel a říká jí: Pozor! Kamarádka říká se smíchem: Chlapečku říká se zdovolením, když to řekneš slušněji tak tě lidi určitě pustí :lol: Někde se tam vynořila jeho matka a říká, že má takovou volnou výchovu, že ho nenapomínají že to stejně nemá cenu 8o mě se jednou stalo že mi malá holčička v autobuse kopala do noh, protože seděla naproti mě, tak jsem ji poprosila slušně! jestli by přestala houpat nožičkama, že mám vyprané kalhoty tak abych je nemusela znovu prát :mrgreen: její matka mi řekla že její dítě si bude dělat co chce, ať jí laskavě nenapomínám a že kalhoty ať si vyperu :lol: :roll: tenkrát jsem jen koukala s otevřenou pusou. No a poslední příklad, moje kamarádka má holku, myslím jsou jí 4 roky. Byla jsem jednou u nich na návštěvě, zrovna k nim přijela i babička. Holčička se začala předvádět, babičku začala mlátit do hlavy, do noh, pořád po ní házela polštářky :roll: je teda fakt že kamarádka ji napomíná, ale mám prostě pocit že je na ni hrozně měkká. Dál si holka pořád vymrčuje co chce a nechce jíst, když jí něco nejede začne to plivat všude kolem sebe po stole…mě strčila do ruky flašku s džusíkem a ať jí to držím, když jsem to položila na stůl začala ječet že to musím držet, a tak pořád dokola :roll: kamarádka se smíchem: tak jí to drž :D..být to moje dítě tak jí aspoň něco řeknu ale ona ne. mě tohle prostě neskutečně vytáčí a pořád si říkám že budu jiná, ikdyž nemůžu nikdy vědět jaká budu matka :oops: Vím že tohle není problém dětí ale rodičů, jen prostě nepochopím tuhle „volnou výchovu“. Jaký na to máte názor vy?
Ještě dodám, že se touhle diskuzí nechci nikoho dotknou! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
23.8.16 12:31
@juliettee píše:
Tak jsem si řekla, že dneska založím diskuzi o dětech, ikdyž žádné ještě nemám :mrgreen:
Je mi jasné, že výchova dětí není jednoduchá a každá máma někdy udělá ve výchově chybu.
Ale už vážně, mě začínají vytáčet některé matky s jejich „volnou výchovou“ :mrgreen:
Nechci tady rozpoutat nějakou hromadnou hádku o tom jak vychovávat nebo nevychovávat dítě, o tom já nic nevím a nemůžu soudit. Ale co vidím poslední dobou, nad tím mi zůstává rozum stát a nikdy to nepochopím. Včera mi kamarádka říkala co se jí stalo v autobuse ve městě. Autobus byl samozřejmě plný k prasknutí, na zastávce nastoupila mamina s asi 6ti letým klukem. Kluk se cpal někam kde bylo místo. Kamarádka stála nalepená na té tyčce co bývá v buse, kluk kolem ní šel a říká jí: Pozor! Kamarádka říká se smíchem: Chlapečku říká se zdovolením, když to řekneš slušněji tak tě lidi určitě pustí :lol: Někde se tam vynořila jeho matka a říká, že má takovou volnou výchovu, že ho nenapomínají že to stejně nemá cenu 8o mě se jednou stalo že mi malá holčička v autobuse kopala do noh, protože seděla naproti mě, tak jsem ji poprosila slušně! jestli by přestala houpat nožičkama, že mám vyprané kalhoty tak abych je nemusela znovu prát :mrgreen: její matka mi řekla že její dítě si bude dělat co chce, ať jí laskavě nenapomínám a že kalhoty ať si vyperu :lol: :roll: tenkrát jsem jen koukala s otevřenou pusou. No a poslední příklad, moje kamarádka má holku, myslím jsou jí 4 roky. Byla jsem jednou u nich na návštěvě, zrovna k nim přijela i babička. Holčička se začala předvádět, babičku začala mlátit do hlavy, do noh, pořád po ní házela polštářky :roll: je teda fakt že kamarádka ji napomíná, ale mám prostě pocit že je na ni hrozně měkká. Dál si holka pořád vymrčuje co chce a nechce jíst, když jí něco nejede začne to plivat všude kolem sebe po stole…mě strčila do ruky flašku s džusíkem a ať jí to držím, když jsem to položila na stůl začala ječet že to musím držet, a tak pořád dokola :roll: kamarádka se smíchem: tak jí to drž :D..být to moje dítě tak jí aspoň něco řeknu ale ona ne. mě tohle prostě neskutečně vytáčí a pořád si říkám že budu jiná, ikdyž nemůžu nikdy vědět jaká budu matka :oops: Vím že tohle není problém dětí ale rodičů, jen prostě nepochopím tuhle „volnou výchovu“. Jaký na to máte názor vy?
Ještě dodám, že se touhle diskuzí nechci nikoho dotknou! ;)

K nicemu jinemu to tady nepovede…

Příspěvek upraven 23.08.16 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
23.8.16 12:32

Já to taky nechápu. Hrozná představa, že moje děti budou trávit čas ve škole s takovými zmetky :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15687
23.8.16 12:33

Mě přijde, že rodiče mají svoje děti jako středobod vesmíru a když si dovolíš těm rozmazleným spratkům něco říct, tak jsi nejhorší ty.
A hooodně rádi schovávají své nevychovance za nemoci… ADHD a podobně :roll:
Včera jsem venčila psa a tak cca 5ti letá holčička, která byla venku nejspíš se svým dědou, vzala kočku a třískla s ní o chodník. A děda se tomu smál… Já bych k ní přiletěla a dostala by přes zadek. Úplně mi cukala ruka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.16 12:34

Nechápu, že někdo bezdětný má potřebu zakládat diskuze o tom, jak jiní vychovávají děti a jak jsou jiné děti hrozné. To fakt nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Přiznám se, že s takovými matkami jsem se v životě nesetkala a připadá mi to jako urban legend :)
Snažím se vychovávat jak nejlépe umím (Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého), no a někdo holt umí víc, někdo míň. Rozhodně nemám potřebu druhé usměrňovat, raději vyklízím pole: Kdo uteče, vyhraje.
Ale neříkala bych tomu volná výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330

@juliettee poznáš až budeš mít dítě :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.8.16 12:35

Co na to ja? Ze se tu sebehnou ty nejlepsi matky na svete a strhne se silena diskuze :mrgreen: Ale zrejme mas chut se tim bavit, tak proc ne :mrgreen:

Ja osobne tohle taky nesnasim a netajim se tim, ze svym detem obcas dam jednu na zadek nebo velmi durazne napomenu, pokud delaji neco, co vedi, ze nesmi. V zivote by si nedovolili nekoho okopavat v autobuse nebo nepoprosit, pokud neco chteji.Ale kazdy sklidi plody sve prace, neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156

@juliettee dite mam a vnimam to naprosto stejne. Bohuzel dnes je to in, vsechny volne/svobodne vychovy, nevychovy rabr…kazdy tomu svemu rika jinak. Pro vetsinu je to ale vymluva pro ignoraci a neochotu vychovavat. Pak tu je presne tlupa spratku, na hristich, ve skolkach…vadi mi to, ale nic moc s tim neudelam, akorat se snazim vychovat slusneho cloveka z vlastniho ditete. Jen me moc pohavilo, kdyz jsem se o to zacala zajimat, zjistila jsem, ze plno veci ze zminenych „vychov“ na dceru aplikuji tak nejak selskym rozumem, ale zkratka ma hranice a tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@Šmoulice píše:
Mě přijde, že rodiče mají svoje děti jako středobod vesmíru a když si dovolíš těm rozmazleným spratkům něco říct, tak jsi nejhorší ty.
Včera jsem venčila psa a tak cca 5ti letá holčička, která byla venku nejspíš se svým dědou, vzala kočku a třískla s ní o chodník. A děda se tomu smál… Já bych k ní přiletěla a dostala by přes zadek. Úplně mi cukala ruka :zed:

bohužel pak děti se skutečným ADHD na toto doplácejí, protože v povědomí veřejnosti pak je rovnice ADHD = výmluva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
23.8.16 12:36
@Šmoulice píše:
Včera jsem venčila psa a tak cca 5ti letá holčička, která byla venku nejspíš se svým dědou, vzala kočku a třískla s ní o chodník. A děda se tomu smál… Já bych k ní přiletěla a dostala by přes zadek. Úplně mi cukala ruka :zed:

ježiši, já bych si tohle nedovolila! a kdyby náhodou a viděli to naši tak bych dostala takovou na pr*el že bych si týden nesedla.

@terinka4444 píše:
Nechápu, že někdo bezdětný má potřebu zakládat diskuze o tom, jak jiní vychovávají děti a jak jsou jiné děti hrozné. To fakt nechápu.

jo, asi mám tu potřebu protože si nepamatuju že by se nějaké dítě třeba ve škole ode mě ze třídy chovalo takhle a teď to vidím na každém kroku :) čím to asi může být… fakt tady nechci na někoho útočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
23.8.16 12:37

@terinka4444 Já to naopak chápu, když občas na takového rodiče s povedeným dítkem narazím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15687
23.8.16 12:37
@jdukolem píše:
bohužel pak děti se skutečným ADHD na toto doplácejí, protože v povědomí veřejnosti pak je rovnice ADHD = výmluva :nevim:

Bohužel ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.8.16 12:38
@juliettee píše:
Ještě dodám, že se touhle diskuzí nechci nikoho dotknou! ;)

v životě!! jsem se s takovými matkami a dětmi nesetkala.. ano děti zlobí zkouší hranice, ale nikdy jsem nepotkala mámu co by se zlobivce zastávala tak, jak popisuješ.. naopak všechny co jsem kdy potkala se snažily dítě usměrnit a napomenout. fakt by mě zajímalo, kam na tyto zážitky holky chodíte, kde se to pohybujete? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
23.8.16 12:38

Kam na takové matky a takové děti chodíte? :nevim: taky mi to spíš připadá jak urban legend
mezi dětmi se pohybuji 5 let a ještě žádné takové jsem neviděla.. asi mám štěstí na okolí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí