Rozmazlené děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1185
23.8.16 15:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
23.8.16 15:24

@Inam no to by si se divila jak se do mě pustily místní přispěvatelky. Kterak je to pro dítě neadekvátní zátěž, jak své povinnosti přehazuju na dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
23.8.16 15:33

@juliettee kolik znáš dospělých, nevychovanych blbcu? Já celkem dost. A podle toho taky vypadá vychova jejich děti. Spíš mi přijde podivné, když se někdo s rozmazleným, nevychovanych děckem nepotkal. Taky znám takové, co byli v dětství otloukanci a svoje děti vychovávají prehnane v duchu toho, jak jsou úžasní, jedineční a bezchybni kingove. Aby bylo dite sebevědomé a nestalo se mu to, co rodicum. Ze je pak dítě vyřazené z kolektivu, protože je nesnesitelné, už nevidí. Omlouvaji si to jedinečnosti svého ditete, kterému nikdo nesahá ani po kotniky a všichni mu zavidi. Taky mám známou, co vychovává stylem - když nechceš půjčit nepujcuj. To mi nevadí, ale vadí mi, že používá vydiraci formulku, že moje dítě ji pak taky nepujci. Protože to je lež. A jen tím utvrzuje dítě v tom, že je to v pořádku, nepujcovat si. U nás ne, moje děti nejsou lakome.
Stejně, jako jsou různí a různě vychovaní dospělí, stejně tak jsou na tom i děti. Každé někdy zazlobi, nemá svůj den, ale někteří to mají jako normu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
23.8.16 15:34
@LenkaN26 píše:
@Inam no to by si se divila jak se do mě pustily místní přispěvatelky. Kterak je to pro dítě neadekvátní zátěž, jak své povinnosti přehazuju na dítě…
:nevim: :nevim: Nechápu, co je v tom za zátěž. Kluci i dcera jsou nadšený. Kluci jezdí od první třídy do školy autobusem, budou i nadále a dcera je nadšená, že teď bude jezdit taky :mrgreen:. Tedy jen ze školky. Do školky ji vozíme my, když jedeme do práce :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
23.8.16 15:41
@Inaris píše:
To je sice fajn, přesto bych se o ně v dnešní době bála.

Jak to myslíš v dnešní době? V čem je horší než ta minulá? Jediné, co já vidím, že je horší, je doprava. Víc aut, větší rychlost. Bydlíme na vesnici, škola je vesnická. Ten provoz tady není tak strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.8.16 15:59

U nás, bydlíme v menším mestečku, taky děti chodí sami od 1 třídy.. a taky vidím někde divení..
Jako já chápu, venisce, malé město a Praha, ale kolikrát jsem četla názory, že nepustí ani před panelák.. Je to samozřejmě každého věc, chápu třeba metro, atd, ale nepustit ani dítě před dům, že se bojím..
Máma se bude bát pořád, věřím i v 15 :)

Příspěvek upraven 23.08.16 v 16:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
23.8.16 16:05

@Inam no vidíš, u nás je to do školy nebo školky tak šest minut cesty, ale z toho přejde dvakrát silnici bez vyznačeného přechodu a potřetí dokonce tramvajovou trať… taky tam není přechod, poslat touto trasou šestiletou s tříletou vidím jako pořádný risk… nehledě na to, že ta tramvaj tam vjíždí za zatáčkou, takže je vidět až na poslední chvilku… zejména když ta mladší je odjakživa taková divoká, dřív jedná než přemýšlí, tam se chce rozběhnout, tam zase něco uvidí a chce za tím hlava nehlava… nechat ji vést šestiletým dítětem a přenést zodpovědnost na ni vidím jako blbost, ne důkaz víry ve své dítě… a pocit zodpovědnosti u té šestileté za této situace je taky spíš riziko a neúměrná zátěž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
23.8.16 16:11
@Tichopredbouri píše:
@juliettee kolik znáš dospělých, nevychovanych blbcu? Já celkem dost. A podle toho taky vypadá vychova jejich děti. Spíš mi přijde podivné, když se někdo s rozmazleným, nevychovanych děckem nepotkal. Taky znám takové, co byli v dětství otloukanci a svoje děti vychovávají prehnane v duchu toho, jak jsou úžasní, jedineční a bezchybni kingove. Aby bylo dite sebevědomé a nestalo se mu to, co rodicum. Ze je pak dítě vyřazené z kolektivu, protože je nesnesitelné, už nevidí. Omlouvaji si to jedinečnosti svého ditete, kterému nikdo nesahá ani po kotniky a všichni mu zavidi. Taky mám známou, co vychovává stylem - když nechceš půjčit nepujcuj. To mi nevadí, ale vadí mi, že používá vydiraci formulku, že moje dítě ji pak taky nepujci. Protože to je lež. A jen tím utvrzuje dítě v tom, že je to v pořádku, nepujcovat si. U nás ne, moje děti nejsou lakome.
Stejně, jako jsou různí a různě vychovaní dospělí, stejně tak jsou na tom i děti. Každé někdy zazlobi, nemá svůj den, ale někteří to mají jako normu.

To máš pravdu, dospělý nevychovaný blbec je horší než nevychovane dítě. Ty děti za to totiž nemůžou, že je rodiče nevychovali.

A jinak nechápu ty, který se diví tomu, že jsem jako bezdětná založila diskuzi o dětech. Jako bych snad neměla nárok na to aby mi něco vadilo, když je nemám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
23.8.16 16:14
@Regina Hero píše:
@Inam no vidíš, u nás je to do školy nebo školky tak šest minut cesty, ale z toho přejde dvakrát silnici bez vyznačeného přechodu a potřetí dokonce tramvajovou trať… taky tam není přechod, poslat touto trasou šestiletou s tříletou vidím jako pořádný risk… nehledě na to, že ta tramvaj tam vjíždí za zatáčkou, takže je vidět až na poslední chvilku… zejména když ta mladší je odjakživa taková divoká, dřív jedná než přemýšlí, tam se chce rozběhnout, tam zase něco uvidí a chce za tím hlava nehlava… nechat ji vést šestiletým dítětem a přenést zodpovědnost na ni vidím jako blbost, ne důkaz víry ve své dítě… a pocit zodpovědnosti u té šestileté za této situace je taky spíš riziko a neúměrná zátěž…

Ale já nemluvila o větších městech, mluvila jsem o naší vesnické škole (zmiňovala jsem, že zde není takový provoz, tak proto v tom nevidím problém) a reagovala jsem na příspěvek uživatelky se stejnou zkušeností. Ve větším městě bych pravěpodobně nechala chodit kluky do školy samotné, ale nenechávala bych je, pravděpodobně, vyzvedávat mladší ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.8.16 16:17

@Tichopredbouri a to je to.. že každý to vnímá jinak co je dobré a co ne..
já nenutím kluka pujčovat- duvod..
Donesl si hračky, všechny děti rozebraly a on neměl nic. Takže jsem ho naučila, až se dohraju pujčím.. Nemám ráda, takové ty scény dětí a matek, kdy přiběhne Anička, které si něco u míni a chce to a moje dítě to má minutu.. prostě musí počkat… samozřejmě někdo hned, by řekl, že se pujčovat musí, že je to lakomost.Ale pak jenom ty děti udupou- psychicky ty slabší..
Prostě i děti musí vědět, že nemají vše hned.. Pujčujeme jenom známým dětem, ne že přiběhne cizí dítě a něco nám rve s rukou a maminka si myslí, že se musí pujčovat..
Já bych ji taky nepujčila kabelku :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.08.16 v 16:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15514
23.8.16 16:18
@juliettee píše:
To máš pravdu, dospělý nevychovaný blbec je horší než nevychovane dítě. Ty děti za to totiž nemůžou, že je rodiče nevychovali.A jinak nechápu ty, který se diví tomu, že jsem jako bezdětná založila diskuzi o dětech. Jako bych snad neměla nárok na to aby mi něco vadilo, když je nemám :mrgreen:

Když nemáš děcka, tak můžeš jen držet hubu a krok  :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.16 16:18

@Inam až jednou malé dítě tu krizovou situaci nezvládne? Budeš taky pyšná? Chodit samo ano, zvlášť na vesnici, ovšem mít zodpovědnost za mladšího školkového sourozence už je jiná káva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.8.16 16:20

@terinka4444 souhlasím, nejde o staršího jak je rozumný, ale spíš o mladšího jak je rozumný on.. Mě mladší se zatvrdit, že nejde tak starší s ním nehne a nebo, kdyby se nafouknul, tak mu uteče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.16 16:24
@Janasas píše:
@terinka4444 souhlasím, nejde o staršího jak je rozumný, ale spíš o mladšího jak je rozumný on.. Mě mladší se zatvrdit, že nejde tak starší s ním nehne a nebo, kdyby se nafouknul, tak mu uteče

to je přesně ono, nejde o to starší, a že já je mám doma, zodpovědnou desetiletou a skoro hodnou čtyřletou. ovšem když si čtyřletá usmyslí, tak si prostě usmyslí, já jen kouknu a ona poslechne, ovšem ségra není autorita, žádná, takže když si usmyslí, že ségru nebude poslouchat, tak nebude. Nějaká vyzvedávání a zodpovědnost je psychická zátěž pro starší. Jasně, až povyroste, bude to jiné, školkový prcek je školkový prcek, kterému může kdykoliv „rupnout v kouli“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
23.8.16 16:48
@terinka4444 píše:
@Inam až jednou malé dítě tu krizovou situaci nezvládne? Budeš taky pyšná? Chodit samo ano, zvlášť na vesnici, ovšem mít zodpovědnost za mladšího školkového sourozence už je jiná káva.

Ano, jsem pyšná na své děti, že věděli, jak se zachovat, že jsme je naučili, jak se mají o sebe postarat a jak se mají zachovat, když se někde zraní. Zodpovědná jsem za své děti já. Je to moje zodpovědnost. Nikomu nenutím můj názor. Pouze svůj vyjadřuju. A že nerozumín rodičům dětí, které děti i ve třetí třídě do školy vozí, když to ty děti mají do školy pět minut pěšky? Prostě jim nerozumím. Mluvím o své zkušenosti, z naší školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí