Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@evick2 píše:
@juliettee proč jsi neustále mezi dětma? já jako mladá jsem děti nikde moc neregistrovala, vzhledem k jiným aktivitám a možnostem, pokud jsem se vyskytovala někde, kde byly děti tak si nějak neuvědomuju, že bych neustále hodnotila kdo, kde má, jaké děti. Více méně mi byly fuk.. možná si jich zkus přestat všímatnebude tě pak tak obtěžovat koexistovat s nimiEdit: ne že bych byla stará, myslím tím za bezdětna
![]()
no protože většina mích kamarádek do toho vlítli dost brzo a já jsem pozadu
a ani nevím, prostě mám asi štěstí že když je někde nějaké protivné dítě tak na něj narazím, ale ty hodný moc nepotkávám ![]()
Tak nějak si myslím, že když tolik vnímáš děti ve svém okolí, tak buď chodíš tomu štěstíčku až moc naproti (na místa, kde se děti koncentrují, jsem nechodila a když člověk sem tam potká řvoucí dítě v obchoďáku nebo autobuse, tak to není to pověstné „stokrát nic umořilo i osla“), nebo je prostě zkrátka na čase pořídit si vlastní. A to nemyslím nijak zle. Nejspíš podvědomě ty děti vnímáš víc, než dřív. Nějaký důvod to mít musí ![]()
@juliettee píše:
no protože většina mích kamarádek do toho vlítli dost brzo a já jsem pozadua ani nevím, prostě mám asi štěstí že když je někde nějaké protivné dítě tak na něj narazím, ale ty hodný moc nepotkávám
Možná potkáváš, ale protože jsou nenápadné, tak si jich nevšimneš ![]()
@Kakika nepotkává, všechny jsou to rozmazlení spratkové, ona jako malá by si to nedovolila a její dítě si též v životě nedovolí
![]()
Pardon @juliettee, já si musela rýpnout..
![]()
@evick2 píše:
@Kakika nepotkává, všechny jsou to rozmazlení spratkové, ona jako malá by si to nedovolila a její dítě si též v životě nedovolí![]()
![]()
Pardon @juliettee, já si musela rýpnout..![]()
v pohodě
ale pozor já nikde neřekla že jsem byla vzorová a že moje dítě bude taky
jen jsem se uměla chovat slušně mezi lidma, zlobila jsem doma ![]()
@juliettee ale nemohlo ono to tročku být taky tím, že dříve nebyly OC na každém kroku, nebyly nacpané hračkami od vchodu ke kasám a taky nebylo tolik kaváren a blbinek co jich všech dnes je?
Možná proto dnešní se dnešní děti zdají rozmazlenější než dříve, protože dříve se tolik ve společnosti nevyskytovaly.. nebylo tolik příležitostí ani času na ně ![]()
Všechno je otázkou volby, nemusíš se vyskytovat u dětí. S kamarádkami se domluv na večer, choď do kaváren kam matky s dětmi nesmí… já když si potřebuji od těch svých oddechnout taky si vyberu takové místo, kde se nevyskytují, přeci nebudu poslouchat cizí, když mi lezou na nervy moje
![]()
@evick2 možná máš pravdu, to by celkem dávalo smysl
jinak jako my se někdy sejdeme i bez dětí, ale většinou to nejde protože kamarádky chtějí jít i s prckem ![]()
@juliettee jakonebudu se zastávat dětí.. ale toto mě něco připomělo..
jako jo děti zlobí, jsou i nevychované, některé maminky jsou splachovací.. ale nechápu zase lidi.. Třeba toto, co sji napsala o té kavárně, tak bych si spíš zaťukala na čelo..
Kdo se chodí dívat na kočky- dospělí?, Možná 1 ze sta, asi děti.. tak musí počítat, že tam půjdou děti.. Zkus pustit děti do hračkárny a napsat, žte se nesmí dívat na hračky např.
Prostě trochu logiky, od lidí.. Nevím, jak to tam mají, ale třeba kočky dát tak, že by se jenom děti dívaly a pak třeba bude obsluha, která v určitou dobu kočku třeba pustí na pohlazení.. Hodně mě to připomělo ubytování co jsme byli..
Penzion pro děti!!! zahrada, hračky.. Sotva jsme přijeli, tak majitelka nám říkala, že má okolo domu skalku, kde má barevné kamínky, které se nesmí míchat..že jí to děti míchají, fajn řekneš to dítěti.. ale ta logika. tak penzion pro děti, kde má i postýlky sedačky, takže i batolata a dá si okolo baráku nějaké barevné kamínky- děti ji to nabírali lopatkama.. Takže ještě, že jsme něměli malé děti..
Tak když chci mít dekoraci, u penzionu, tak si volám důchodce a třeba rodiny bez dětí, ale ne si dát dekorace dekorací a pak prostě se divit- mezi hračky sošky..atd..
Já vždycky říkám kamarádkám, co nemají děti, co nechápají, proč dítě něco chce zlobí, když v obchodě se řekne ne.. tak si představ, že jdeš do velkého nákupního centra, něco nakupovat, plný výprodejů, kde se ti líbí hromadu oblečení a po chvilce zjistíš, že sis zapoměla peněženku- nevzteklo by tě to
takže asi tak no..
Příspěvek upraven 25.08.16 v 13:26
Tak driv se spousta deti v roce nacpala do jesli a to byla jina drezura
Tezko si matka s ditetem sla sednout na kavicku ![]()
@Janasas přesně jak píšeš, já když něco chci tak prostě jdu, koupím, případně si na to ušetřím- děti nesmí, když se ozvou, jsou hned rozmazlené- prostě stačí jen trošku pochopení pro ně ![]()
@Janasas chápu jak to myslíš no, ale třeba upřímně znám dost lidí kteří do kavárny s kočkama chodí, dají si kávu, čtou si knížku a prostě je jim dobře v kočičí společnosti. Mám to tak i já
a s tou peněženkou by mě to vzteklo taky no, to je fakt ![]()
@juliette, všeobecné povídání o tom, jak jsou děti v dnešní době děsné a rozmazlené, jsem taky vždycky snášela těžce (ale tiše), člověk to chtě nechtě bere osobně (pokud děti má) a moje prostě děsné a rozmazlené nejsou.
Jinak ale díky moc za tip na kočičí kavárnu, určitě tam vyrazíme - neboj, děti už mám odrostlé
Netušila jsem, že nějaké kočičí podniky existují.
Všimla jsem si u sebe, že čím mám starší děti, tím víc se usmívám na cizí mrňousy a přijdou mi rozkošní, ale jako kdyby mě otravovaly v kavárně, tak mi to vadit bude hodně (a vždycky vadilo) ![]()
@Janasas Tohle je presne duvod, proc si vetsina lidi po narozeni deti uzpusobi byt postupne tim jak rostou. Dokud je mimino, je vse OK, pak to zacne lezt po zemi, fajn, veci se daji na stolek, pak si dite zacne klekat, stoupat, veci jdou vys a vys, nakonec se spousta veci uplne odstrani, protoze kdo ma porad zametat tu rozsypanou kytku… No a ted clovek prijde na navstevu nekam, kde deti nemaji, maji vsude nejake serepeticky a deti jsou jak Alenka v risi divu. Ne ja opravdu velmi nerada navstevuji s malym ditetem bezdetne kamaradky a nebo nacincane byty teticek. Nastesti babicka ma rozum a kdyz vi, ze s tim nasim malym certem prijdem, tak ty dulezite veci da z dosahu, protoze jinak celou navstevu budeme obe litat za drakem a usmernovat ho a nebudem z toho mit vubec nic.
No a pak jsou rodice, kteri vse nechaji tak jak je a pak za detmi neustale chodi a placaji deti pres rucicky. Verim tomu, ze takto vycepovane ditko opravdu na nic nikde nesahne, ale ja se priznam, ze tenhle styl mi nesedi. Kazde dite se od urciteho veku zacne chovat rozumne. Jsou veci, ktere z dosahu dat nejde a na tech se to dite uci, ze proste na vsechno sahat nemuze. LAe to dle meho staci, na co si pridelavat praci a pak byt jako policajt.
@juliettee to chápu, ale třeba toto neví nějaké maminky.. Třeba já, kdybych někde k vám jela a řekl by mi někdo o tkaové kavárně, tak si fakt myslím, že je pro děti..
Protožte kavárna s papoušky, kavárna s s ovečkama, kdo to má vědět.. ale jako chápu i tebe. majitel má právo si napsat co chce, ale… ![]()
Samozřejmě, pokud tam děti tahaly kočka za ocas, je jiná ![]()
@Ajnoda píše:
@juliette, všeobecné povídání o tom, jak jsou děti v dnešní době děsné a rozmazlené, jsem taky vždycky snášela těžce (ale tiše), člověk to chtě nechtě bere osobně (pokud děti má) a moje prostě děsné a rozmazlené nejsou.
Jinak ale díky moc za tip na kočičí kavárnu, určitě tam vyrazíme - neboj, děti už mám odrostléNetušila jsem, že nějaké kočičí podniky existují.
Všimla jsem si u sebe, že čím mám starší děti, tím víc se usmívám na cizí mrňousy a přijdou mi rozkošní, ale jako kdyby mě otravovaly v kavárně, tak mi to vadit bude hodně (a vždycky vadilo)
není za co, je to tam super
v té kavárně mi to taky vadí no, když si chci pokecat s kámoškou a buď tam dělá bordel její dítě nebo nějaké jiné…
a než se někdo začne rozčilovat, ano narazila jsem i na děti které jsou v kavárně hodné, ale nebylo to moc často ![]()