Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janasas píše:
@Regina Hero, souhlasím, nechápu co koho pohoršuje, to se mají maminky scházet a pít kávu na mezi..Jako když je to občas, děti si tam i vyhrají tak co..
Dřív se taky scházely na kávu- ale u někoho doma, na zahradě.. Bohužel teď je to trochu jiné, takždý moc soukromničí.. Aspoň co vidím okolo..
A to já nechodím vůbec..! ale prostě mě to nijak nepřijde..
jo, tak nějak to i v té kočičí diskuzi padlo, že mají chodit na kafe domů mezi sebou a do kaváren chodit, až jim děti odrostou nebo je dát na hlídání…
@Janasas píše: , souhlasím, nechápu co koho pohoršuje, to se mají maminky scházet a pít kávu na mezi..Jako když je to občas, děti si tam i vyhrají tak co..
Dřív se taky scházely na kávu- ale u někoho doma, na zahradě.. Bohužel teď je to trochu jiné, takždý moc soukromničí.. Aspoň co vidím okolo..
A to já nechodím vůbec..! ale prostě mě to nijak nepřijde..
no a proč ne, na mezi je - obzvlášť v létě - fajn
kafe do termohrnku, deku a nehrozí, že by děti někoho obtěžovaly
![]()
@juliettee píše:
není za co, je to tam superv té kavárně mi to taky vadí no, když si chci pokecat s kámoškou a buď tam dělá bordel její dítě nebo nějaké jiné…a než se někdo začne rozčilovat, ano narazila jsem i na děti které jsou v kavárně hodné, ale nebylo to moc často
protože soudný člověk nebere dítě do kavárny. Co tam má to dítě dělat? Způsobně sedět a srkat čaj? Je logický, že se tam bude dítě nudit a vymýšlet ptákoviny. Tak jdu do dětského centra, vypustím děti do herní zóny, dřepnu se do křesílka a můžu krafat do alelůja a děti lítají a hrají si tam, kde mají, maximálně se přiběhnout napít. To není o zlobivých dětech, to je o matkách…
@neumisa píše:
no a proč ne, na mezi je - obzvlášť v létě - fajnkafe do termohrnku, deku a nehrozí, že by děti někoho obtěžovaly
![]()
dneska jsem byla na mezi s dětmi u rybníka a lezlo po mně 6 klíšťat
@terinka4444 píše:
fuj. repelent a náramek je nutností, bez toho ven nelezu.
@neumisa jo a tři čtyřleté byly v rybníku, u břehu, plavaly si tam pěkně dlouho, pak přišel postarší pár se dvěma psama, psi se vrhli k těm dětem do toho rybníku, k těm dětem, co tam byly hodinu před psama, psi plavali k nim, holky k nim natáhly ruce a dědek ječel jak pominutý, ať mu nesehají na psy a ať si ty fakany hlídáme. A to je to velký rybník, mohl s těma psama na dalších 500metrů kamkoliv jinam, než byly ty děti. Zlaté děti všeho druhu a všech věkových kategorií oproti některým ( mnohým ) dospělým.
@terinka4444 píše:
na mě klíšťata nelezou, zato komáři se na mě vždycky vyřádí… ![]()
@terinka4444 dospělé se psy bych poslala o kus dál, neměla bych s tím žádný problém… a myslím, že umím být hodně přesvědčivá… ![]()
@Regina Hero píše:óóó, tak přesvědčivá je hezký výraz
@terinka4444 dospělé se psy bych poslala o kus dál, neměla bych s tím žádný problém… a myslím, že umím být hodně přesvědčivá…
@neumisa jako, když čtu diskuse, tak při mém štěstí by na té mezi kousek dál byly nějaké babky, které by chtěly mít klid na přírodu ![]()
a vidím, že nejsem od názoru daleko, teprve teď dočítám, jak se děti pěkně koupaly v rybniku a rozčílily nějaké dědky ![]()
Na emimi se člověk dozví věcí. Že v autobusech a obchoďácích obtěžují důchodci, všude venku obtěžují psi, na společných trasách pro cysklisty a chodce obtěžují na střídačku všichni zmíněné skupiny + děti a děti vlastně obtěžují úplně všude, protože ani sousedovic dítě neumí být potichu a tříská s legem ![]()
Zapomněla jsem na něco? ![]()
@Kakika nejhorší ze všeho jsou ty fakani, co třískají s legem…a ještě jsi zapomněla na ty invalidy, co mají parkovací karty a vyhrazená místa blízko vchodů, že jsou to jen podvodníci, beztak jim nic není a jen zbytečně zabírají parkovací místa spěchajícím lidem platícím daně, co pak musí parkovat o 5 míst dál a bere jim to čas.