Rozmazlené děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4421
25.8.16 11:44
@evick2 píše:
@juliettee možná bychom měli vyhlásit celostátní zákaz vycházení dětí cca od 2-5let protože v tomhle období prostě některé zblbnou, vzdor jede na plné obrátky a holt někde řvou, či běhají.
Necháme si jen takové děti co kam je postvavíš tam je najdeš… jiné zkrátka zavřeme do sklepů ať nedejbože neruší slušné lidí, minimálně do té doby než se to stůj, kam jsem tě postavila naučí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Upřímně nechápu, proč do kočičích kaváren chodí rodiče s dětmi, musí být přeci jasné, že děti kočky budou rušit, tahat, nahánět :nevim: na druhou stranu Julie a co tak tě to odradilo no a? tak tam prostě nechoď, vážně tě to hodnocení cizích lidí na internetu tak zasáhlo, že si tím dáš otrávit den? 8o

Zkazit den si určitě nenechám, jen návštěvu kavárny :mrgreen: samozřejmě pokud se děti chovají normálně tak mi je jedno že tam jsou, ale docela mě dostalo to co majitelé psali, a psali že se jim to stává poslední dobou často. No to je jedno, prostě jsem to zrovna přečetla, vzpomněla jsem si na tuhle diskuzi tak jsem se podělila. A s dítětem bych teda do kočičí kavárny nešla. Vlastně pokud by bylo přehnaně hlučné tak bych s ním nešla ani do normální kavárny, ale někam do kavárny dětské, tam by se mohlo vyblbnout a nikomu by to nevadilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.8.16 11:48

No pokud bych ja sla do kocici kavarny, tak zrejme proto, ze se chci pomazlit s kockou, kterou doma nemame a docela by me mrzelo, ze nesmim a to same bych chapala i u deti. Priznavam bez muceni, ze zatimco petileta a sedmilety by se kocek tedy ani nedotkly, protoze bych jim to samozrejme zakazala a vysvetlila proc, tak moje dvouleta by je just sla honit. Ono je to totiz v tomhle veku normalni. Takze ja bych do takove kavarny ani s detmi nesla. Tam bych akorat jak policajt ty deti hlidala, mam radsi kavarny s detskym koutkem, kde maji deti nejake vyziti a tudiz neprudi a nezlobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
25.8.16 11:50
@Amys píše:
No pokud bych ja sla do kocici kavarny, tak zrejme proto, ze se chci pomazlit s kockou, kterou doma nemame a docela by me mrzelo, ze nesmim a to same bych chapala i u deti. Priznavam bez muceni, ze zatimco petileta a sedmilety by se kocek tedy ani nedotkly, protoze bych jim to samozrejme zakazala a vysvetlila proc, tak moje dvouleta by je just sla honit. Ono je to totiz v tomhle veku normalni. Takze ja bych do takove kavarny ani s detmi nesla. Tam bych akorat jak policajt ty deti hlidala, mam radsi kavarny s detskym koutkem, kde maji deti nejake vyziti a tudiz neprudi a nezlobi.

samozřejmě že každý by si chtěl pohladit kočku, ale zase musíme respektovat pravidla, která tam mají napsaná. A s tím do té kavárny jít a počítat s tím že když prostě budou kočky spát, budit je nemůžeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.8.16 11:53

@juliettee Vsak jo, ale male deti toho proste schopne nejsou :nevim: Nanejvys ty, co jsou z domova na kocku zvykle. My doma kocku nemame a kdyz prijedeme k babicce, nevim, koho zachranovat driv, jestli deti nebo kocky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
25.8.16 11:54

@Amys no právě s dětmi které pochopí, že se sní hladit a mazlit v pohodě, ale proč tam jde někdo s mrňaty, které tomu zákonitě ještě nemůžou rozumět, to mi nejde na rozum.. :think: u nás by to bylo víc nervů a pláče než zážitku s kočičkou, protože bych jim neustále stála za zády.. navíc kočky jsou docela nebezpečné když se jim něco nelíbí a mohly by seknout na obranu.. no vážně se divím, že tam někdo chodí s úplným prtětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
25.8.16 12:00

@Amys upřímně teda kdyby tam někdo mě pustil jako 5ti letou nebo možná trochu mladší, taky bych byla z koček unešená a chtěla bych je tahat, ale kdyby mi máti řekla ať to nedělám tak bych poslechla, to zase vím že ve společnosti jsem byla celkem „rozumná“ :lol: problém je v tom, že ty matky se prý ani nepokoušeli svoje děti krotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.8.16 12:03

@evick2 No prave, pak se da predpokladat, ze to dite bude kocky honit a bude mu jedno, jestli se zene za kockou pod stolem ciziho a rozhodne to nemusi byt tim, ze je to rozmazleny fracek :nevim: I to by si kavarna mela uvedomit a pokusit se namisto prisnych pravidel spis nekam slusne vyvesit, ze navsteva s malymi detmi je vhodna pouze, pokud rodic je schopny zarucit, ze dite nebude kocky rusit a honit. Tecka. Neresila bych tam stoly a podobne nesmysly, ono to spolu prece uzce souvisi :nevim: Takze ja se priznam, ze by se mi to docela dotklo. Ja jsem soudna a pokud si nekde prectu, ze to neni vhodne pro male deti, protoze… rozhodnu se tam s detmi nejit, ale rada si tam zajdu treba pak s kamaradkou, ale pokud si prectu neco o rozmalzenych neposlusnych detech a podobne, odradi me to natolik, ze tam nepujdu ani bez deti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.8.16 12:06

@juliettee Tak petilete se to vysvetlit da, ale dvoulete fakt ne. Ale zrejme to matky braly jako dobry detsky koutek. Ja to nepopiram, ze matky jsou schopne nekam dojit, deti tam vypustit a vic se nestarat. Ja jsem svym detem porad za zadkem (oni zlobi i tak :cert: ) a porad je usmernuju, ze z toho nemam vubec nic, takze opravdu mam radsi mista, kde je ohraniceny prostor pro deti, nejlepe i plutkem a tam spousta stavebnic, plysaku a domecku a ja u toho muzu s klidem treba stat nebo sedet a vypit si to kafe, pres plot to jde korigovat snadneji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.8.16 12:07

Chtela jsem napsat, ze takova mista navstivim tak jednu, dvakrat do roka, jinak nanejvys koupit zmrzlinu a snist po ceste domu. U nas maji nastesti detsky koutek za rohem, takze se mi dari odtahnout, nez si na nej vzpomenou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
25.8.16 12:10
@Amys píše:
@juliettee Tak petilete se to vysvetlit da, ale dvoulete fakt ne. Ale zrejme to matky braly jako dobry detsky koutek. Ja to nepopiram, ze matky jsou schopne nekam dojit, deti tam vypustit a vic se nestarat. Ja jsem svym detem porad za zadkem (oni zlobi i tak :cert: ) a porad je usmernuju, ze z toho nemam vubec nic, takze opravdu mam radsi mista, kde je ohraniceny prostor pro deti, nejlepe i plutkem a tam spousta stavebnic, plysaku a domecku a ja u toho muzu s klidem treba stat nebo sedet a vypit si to kafe, pres plot to jde korigovat snadneji :lol:

jasně no to chápu, taky bych s děckem chodila někam kde je nějakej koutek, kde se zabaví :mrgreen: když ono je něco jinýho když třeba ti majitelé vidí že se matka snaží to dítě nějak usměrnit a nejde to, než to že dítě skáče lidem pomalu po hlavě a matka sedí a čučí a nic neřekne :lol: kdybych byla majitel/obsluha a viděla tyhle dva příklady, rozhodně bych měla ke každé jiný přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.8.16 12:12
@inkakřivák píše:
@terinka4444 Nevím, komu ten příspěvek směřuješ, ale já mám děti a už i vnoučata. Asi tak. A tohle prostě nezkouší. Tedy zkusili to, ti dva starší, na nás v rodině - a už to tedy nezkoušejí. A biti nebyli.

zakladatelce diskuze, tebe jsem tam necitovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
25.8.16 12:22
@terinka4444 píše:
No a já bych řekla, že až budeš mít své děti, některé věco dost přehodnotíš. Nikoliv kopání do někoho a plivání, toje katastrofa, já bych ti zase na to mohla naspat příběhy, jak jsou jiné děti úžasné a jak pomohly a co dokázaly, je to jako v každé jiné skupině lidí. Pravda je, že u cizích je to jejich spratkoidní chování pro ostatní, ještě bezdětné bez zkušeností, víc viditelné. Cizí dítě se snáze nazývá fakanem a kritizuje.
A někdy osud člověku nadělí děťátko, aby mu ukázal, jak strašně se v té své nevědomosti mýlil. Moje první dítě bylo a je za odměnu, způsobná holčička od malinka, satčilo říct ne ne ne zlatíčko, to se mamince nelíbí, a ona už to neudělala. Dodnes ve škole je miláčkem učitelů a vychovatelů. Nechápala jsme spratky válející se a vztekající se a držkující a já nevám jaké, nechápala jsme, proč jim ty jejich matky prostě nevysvětlí, že je to ošklivé chování. A tak mi osud nadělil druhorozeně, abych taky získala nějakou tu zkušenost.

tohle asi bylo na mě tak promiň že reaguju až teď :) Jako jasně, určitě až budu mít vlastní děti tak uvidím že to někdy není tak lehký, určitě to trochu přehodnotím. Taky znám děti které jsou hodné, poslušné, ale abych řekla pravdu víc je teda těch nevychovaných, asi mám smůlu že se mezi nima pohybuju víc tak si víc všímám a říkám si, že je to čím dál horší, ikdyž horší to může být jen v mém okolí. fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15514
25.8.16 12:41
@juliettee píše:
Zrovna jsem koukala na fb stránky. Chci navštívit kočičí kavárnu tak jsem si tam hledala různé info a tak. Na stránce jedné nejmenované kavárny psali majitelé příspěvěk, že budou muset kvůli nevychovaným dětem zpřísnit pravidla, které je nutno si přečíst před návštěvou kavárny s dítětem a že pravila budou i ležet na každém stole v kavárně. Měli prý zkušenosti s tím, že děti po kavárně neukázněně běhali, lezli cizím pod stůl, naháněli kočky i když je zakázané je budit nebo tahat když se jim to nelíbí. Psali tam také, že pokud to nebudou rodiče s dětmi dodržovat budou muset silně nedoporučit návštěvu kavárny s dětmi. Pak se některé matky diví, že je třeba obsluha musí napomenout nebo poprosit o opuštění kavárny, ale dělají si to vlastně sami, protože ty děti nemůžou za to jak byli vychovány. Upřímně tohle co jsem četla, mě úplně od návštěvy kočičí kavárny odradilo :nevim:

U nás už je to taky… Manuály před vstupem, manuály na stole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
25.8.16 12:43
@Šmoulice píše:
U nás už je to taky… Manuály před vstupem, manuály na stole…

a není se čemu divit, jen aby se to dodržovalo no  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
25.8.16 13:00

@juliettee proč jsi neustále mezi dětma? já jako mladá jsem děti nikde moc neregistrovala, vzhledem k jiným aktivitám a možnostem, pokud jsem se vyskytovala někde, kde byly děti tak si nějak neuvědomuju, že bych neustále hodnotila kdo, kde má, jaké děti. Více méně mi byly fuk.. možná si jich zkus přestat všímat :nevim: nebude tě pak tak obtěžovat koexistovat s nimi

Edit: ne že bych byla stará, myslím tím za bezdětna :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect