Rozmazlené děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4421
23.8.16 14:48
@LenkaN26 píše:
@Aries6 já jsem byla v červnu s dětma v zoo ve Zlíně. Nějaký cca 5 let chlapeček tam házel u vody kameny - celkem velké tak 5 cm průměr. V klidu jsem mu řekla, že se to nedělá, že by mohl někoho zranit. Matka koukala, byla bez reakce, kluk mě ignoroval, vzal šutr a mlaštil s ním tak, že to prolítlo mé dceři kolem hlavy tak jsem ho chytla za ruku a řekla mu už důrazně, že se to opravdu nedělá a že se skoro trefil do téhle holčičky. Matka na mě vyjela co šahám na její dítě, že si jen hraje tak jsem si rovně stoupla, paní seřvala na dvě doby, že když si neumí vychovat dítě tak ať si ho hlídá a zda jí dochází jak je kluk svým chováním nebezpečný. Tak ho chytla se slovy broučku, pojď tady ta paní je nějaká hysterická…
:roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
23.8.16 14:49
@neumisa píše:
přede mnou slušně :mrgreen: ale jak mají pocit, že dospělý není v doslechu, tak je to síla. Drž hubu je jedna z těch slušnějších vět, člověka až šokuje, čím vším se dokáží děti počastovat.

brácha volal dřív s bratrancem přes skype a hráli u toho nějakou onlajnovku a to byla teprve síla.. samá pia, kuva, zmr*i a tak… :mrgreen: :roll: ale to jsem slyšela jen přes dveře, on si před dospělýma nedovolí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.8.16 14:50

@neumisa 8o fakt.. já myslela, že je třeba jeden, dva jedinci, jinak se to drží..
Kluk zatím- jde do druhé nemluví.. Jednou řekl, do prde. e, ale tak slyší i u mě občas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
23.8.16 14:51
@atominnka píše:
@juliettee až budeš mít děti, založ si diskusi. Coby bezdětná jsem měla taky své plány a iluze a věci, která jsem nechápala. Takže :* :mavam:

to je jasný že až budu mít děti přijdu si sem pro rady :mrgreen: jen doufám že ne ohledně toho že si moje dítě dělá absolutně co chce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
23.8.16 14:52
@juliettee píše:
jo, asi mám tu potřebu protože si nepamatuju že by se nějaké dítě třeba ve škole ode mě ze třídy chovalo takhle a teď to vidím na každém kroku :) čím to asi může být… fakt tady nechci na někoho útočit.

no, ta výchova určitě volnější bude. Však si vzpomeňme na naše dětství. Tehdy kult dítěte prostě nebyl. Když se zeptám učitelek na střední škole, co mě kdysi dávno učily, tak mi řeknou, že jsou děti nedisciplinované, rozmazlené a nesamostatné. Prostě jiné. Jak se změnila společnost, tak se změnily děti. Ale je to naše vizitka, my je přeci vychováváme, my jim ty mantinely tvoříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
23.8.16 14:52

@Janasas

když ony ty děti se v kolektivu zhusta chovají jinak než s rodiči - rodičové se pak nestíhají divit, co se z jejich zlatíčka vyklubalo. Nejhorší situace nastane, když si to ti rodiče nechtějí připustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.8.16 14:53

@juliettee víš co je nejhorší… když fakt třeba dítěti něco řekneš, naučíš a pak prostě přijde do kolektivu a prostě, jedno, dvě děti to mají jinak a tvoje dítě je jak hubka a prostě to vidí a začne opakovat..
Pak někde jdeš dítě ti to udělá a hned cizí maminky, kouká, co to máš za dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.8.16 14:53

@neumisa jo, jo to chápu, nejsem naivní, ale slovník se až tak neolivní- když to ve vzteku vypadne tak vypadne, tak jsem si říkala, že fakt ještě ti prvnáči se drží. u nás naštěstí ještě jsem nic neslyšela-ani za rohem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
23.8.16 14:55
@Janasas píše:
@juliettee víš co je nejhorší… když fakt třeba dítěti něco řekneš, naučíš a pak prostě přijde do kolektivu a prostě, jedno, dvě děti to mají jinak a tvoje dítě je jak hubka a prostě to vidí a začne opakovat..
Pak někde jdeš dítě ti to udělá a hned cizí maminky, kouká, co to máš za dítě..

no i to se stává, proto jsem někde psala, že když je reakce matky taková že za to „neslušné“ dítě napomene, kouká na to člověk hned jinak než když matka sedí a čumí a neřekne nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.8.16 14:56

@LenkaN26 jo a co tak velká cedule nekrmit a maminky cpe dítěti rohlík.. to je taky síla..
Jeden chlap maminku napomenul a ona na ot, že z otho nadělá.. Kdyby to udělal každý, tak chudák zvířata :roll:

Příspěvek upraven 23.08.16 v 15:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.8.16 14:58

@juliettee no mě se stalo, že mě ženská napomenula, že jsem dítě napomenula a hrotím..
Ditě mi kňouralo, že chce lízátko a prodavačka mi řekla, proč to hrotím, že mám rozbalit..Já tam byla fakt na 5 min, počkal by..a zase jinde by tě prodavačka porpíchla pohledem, že něco dítěti rozbalíš- rohlík, lízátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.8.16 15:12
@juliettee píše:
to je jasný že až budu mít děti přijdu si sem pro rady :mrgreen: jen doufám že ne ohledně toho že si moje dítě dělá absolutně co chce :mrgreen:

hele, já vychovávám poměrně přísně. A stejně mám kolikrát pocit, že si dělají. co chtějí 8o :roll: :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
23.8.16 15:15

@Janasas no, ve Vyškovské zoo tak krmiči zabili samce lamy, dali mu čerstvý rohlík… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.8.16 15:15
@Janasas píše:
Pak někde jdeš dítě ti to udělá a hned cizí maminky, kouká, co to máš za dítě..

jo, už se těším, až pujde do školky i syn. Malá se ve školce naučila pár nádherných slov a pak třeba taky plivat… samozřejmě to naučila i syna a ted po sobě flušou. Není to teda denně a já vysvětluju, čílím se, dávám na zadek.. ale plivou furt :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
23.8.16 15:21
@LenkaN26 píše:
@juliettee Bohužel máš pravdu. Děti jsou čím dál odrzlejší a nevychované. To, že nemá smysl šestiletému klukovi vysvětlit, že se neříká pozor, ale s dovolením je holý nesmysl, já jako matka bych to netolerovala a pokud by některá s holek houpala noha tak, že by se jakkoli dotýkala někoho jiného tak ji taky usměrním sama. Já jsem ten typ, že se snažím aby kdekoliv přítomnost mých dětí neobtěžovala. Tudíž jim vysvětluju, že to a to se nesmí, jak se mají chovat a stejně tak to chci i doma.
Navíc mi přijde, že je to i tom, že děti jsou méně samostatné, rodiče kolem nich běhají a neučí je samostatnosti. Bohužel hodně je dané dobou, my jsme chodili brzo ven sami, běhali po sídlišti takže jsme museli i sami řešit daleko víc věcí, teď se rodiče bojí děti samotné pouštět ven. Trochu jiné to je na vesnicích, taky bydlím na vsi a v pohodě pouštím holky na hřiště (4 a 8 let), které je za rohem. Ve městě bych si to asi nedovolila. Nedávno jsem v jedné diskusi zmínila, že starší chodí do školy a ze školy sama, v krizových situacích vyzvedne mladší ze školky (loni asi 3×) a některé mě tady skoro ukamenovali. Je to sice pro starší obrovská zodpovědnost, ale zase na druhou stranu se tím osamostatňuje.
Takže pokud rodiče budou z dětí dělat neslušné mamánky bude to horší a horší.

Nechápu, proč by tě měl někdo kamenovat. Můj starší syn vyzvedával ve druhé třídě mladšího bratra ze školky taky. Mladší byl v té době předškolák. Letos taky bude mladší syn (3.tř.) chodit pro svojí sestru do školky. Bydlímě také na vsi a nechápu rodiče, kteří vozí děti každý den, až před školu. Já jsem na své děti pyšná, za to, že se o sebe dokáží postarat a to dokonce i v krizové situaci (zatím a doufám, že naposled, nastala jen jedna). :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.08.16 v 15:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect