Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam dva kluky 5,5r a 22m a pořád ječí… Potichu jsou snad jen když spí, nebo jí, či koukají na pohádky.. Řvou opravdu velmi nahlas, na orl jsem s nima byla, oba jsou ok. Starší teda má „školkový syndrom“.
Upřímně začínám trošku šílet, řvou doma, což je celkem problém, ptž bydlíme v paneláku, řvou, jakmile se otevřou dveře od bytu, mladší hučí i v obchodě, jakmile se na kousek vzdálim od košíku. Pořád melou, i v autě…
Jak je trošku zklidnit, aniž bych musela na ně řvát já, či jim pouštět tv? Za pár dní čekám další dítě, a to toho chudák moc nenaspí, když oni budou neustále hučet
Řvou jakože brečí, nebo si jen tak pohoukávají a dělají různé zvuky, ale jsou spokojení?
Syn když brečel, tak zas tak hlučný nebýval
ale když si houká, třeba jako auto, to je katastrofa
Já jsem se naučila to ignorovat, prostě zvuková kulisa, no
Ono ho to časem přejde. Taky si pamatuju, že jako dítě jsem mívala potřebu vydávat různé zvuky poměrně dlouho, třeba do 7-8 let, proto si to pamatuju. Dneska už tolik nehýkám
![]()
No a zklidnit - na syna funguje fyzická únava, takže utahat.
Syn má díky tomu v sedmi letech docela fyzičku, začínám ho lehce nestíhat ![]()
Mám to samé, nejmladší se holt naučila spát v kraválu. Někdy je to na palici, takže jsem vděčná, když si někdo aspoň jedno dítě vezme. Momentálně je nejstarší u dědy a dvě mladší s manželem venku
(já mám oficiálně luxovat
)
Jak je zklidnit fakt nevim, kolikrát ani u tý televize neni klid. Hodně času trávíme venku, v létě na chalupě. Taky bydlíme v paneláku, sousedi si asi zvykli ![]()
Naši kluci řvou taky někdy je jim 7 let a 11 let a taky čekáme přírůstek
Myslím až ti tvoji budou starší bude to trochu lepší ale ne asi úplně holt kluci jsou hlučnější
@Gina108 to ne, nebrečí, ale smějou se, starší pak mladšího provokuje, takže on pak piští, nebo řve… unavu jsem zkoušela, ale to je tak na chvíli, a pak přetažení lítají a řvou ještě víc… jako samo, že nechci aby byli jako pěny, ale co je moc je moc..
Asi je ro normální nedá se dělat nic ale až se ti mimi narodí chtělo by aby trochu respektovali že spinká s tím mladším to půjde tězko ale starší by ro už mohl trochu pochopit i když moc si od toho neslibuj nevim zda bydlíte v baráku nebo v bytě ale tak když dáš mimi spinkat ven a jim pustíš pohádku nebo si budou hrát nebo si i zařvou tak by to nevadilo
@Temaho no mladší někdy fakt zařve naprosto nečekaně… je to mazec.. neslyšim ani tv, když bych se nááááhodou chtěla na něco dívat…
uplně to "třeťátko lituju…
dneska jsem byla v krámu půl hodinu, a půl věcí zapomněla, jak mi do toho pořád někdo kváká, a starší chce neustále hračky a tuto a tamto ![]()
fakt z nich někdy nemůžu.. když jsou odděleně tak jsou celkem zlatý, ale to se mi moc nestává
dneska jsem je s sebou vzala na stříhání psa a katastrofa… jak nevychovaný fakani…
@xsaleen píše:
@Temaho no mladší někdy fakt zařve naprosto nečekaně… je to mazec.. neslyšim ani tv, když bych se nááááhodou chtěla na něco dívat…
uplně to "třeťátko lituju…
dneska jsem byla v krámu půl hodinu, a půl věcí zapomněla, jak mi do toho pořád někdo kváká, a starší chce neustále hračky a tuto a tamto
fakt z nich někdy nemůžu.. když jsou odděleně tak jsou celkem zlatý, ale to se mi moc nestává
dneska jsem je s sebou vzala na stříhání psa a katastrofa… jak nevychovaný fakani…
U naš to je přesně jak píses ostuda s ni a je a to jsou starší jak ti tvoje
@Lamátko právě, že v paneláku ![]()
mladší vetšinou řve, když ho starší zlobí, ten zase se směje, ale děsně nahlas
i stará pračka je tišší… fakt děsnej pišták.. navíc mu něco řekneš 10× a je to jak kdyby nic
To je asi fakt normální bude to taky záhul viď se třetím. Já tedy se trochu bojím jak to budu zvládat. Mimi bylo plánované těším se ale i tak mám obavy.
@Lamátko u nás plánovaný nebylo, dost těžko jsem to nesla
@Any83 taky už mě to napadlo, nebo palicí po hlavě… ![]()
zatim jen řvu a občas plesknu, hlavně po večerech, kdy už toho mám opravdu až nad hlavu
@xsaleen zas ono to mimino bude zvukově odolnější, neboj
Už teď to slyší z břicha, tak to nebude žádná skleníková květinka a hned tak nějaké zvuky jej nerozhází.