Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@xsaleen píše:
@Fofrník tak pro mě s nima něco dělat zábava moc není.. že jim to trvá, no ok.. ale problém je v tom, že mám malinkou kuchyni i koupelnu, takže pokud se mi tam nasáčkujou ještě oni, tak se tam o ně akorát přerážim, mladší strká do staršího, neb chce taky, a zase řev, že on hostrká, ten zas že chce taky
No tomu rozumím. Máme prostory (vzhledem k počtu dětí) dostatečné. Kuchyň asi 25m2 a tak se tam vejdeme.
Nějak si neumím představit co bychom dělali s panelákovou koupelnou. ![]()
@Lenka 6dětí píše:
@Fofrník![]()
![]()
vidíš, a my bydlíme v paneláku
![]()
![]()
Tak to je opravdové hrdinství nebo šílenství.
Nic ve zlém!!
![]()
@Fofrník no my mame koupelnu 2×1m tak jen cisteni zubu ja a deti je adrenalin ![]()
@xsaleen píše:
@Fofrník no my mame koupelnu 2×1m tak jen cisteni zubu ja a deti je adrenalin
Tak to by mě švihlo.
Naše je 8m2 a druhá v patře je tedy o něco menší. I tak je to někdy kdo z koho. ![]()
@Fofrník píše:
Tak to je opravdové hrdinství nebo šílenství.![]()
![]()
Nic ve zlém!!
![]()
jj v pohodě
, spousta lidí si myslí, že bydlet v našem počtu lidí v 3+1 je nemožný. Je nás 8 ![]()
@Fofrník tvoje kuchyn je skoro pulka naseho bytu… njn ale zatim jsme se neprizabili ![]()
@Lenka 6dětí tak to 5 ve 2+1 je ok ![]()
Ono je to dost o dispozicich no.. my mamety blbe pruchozi pokoje… drti maj ten nejvetsi, v tom mensim mame obyvaka loznici dohromady.. nikdo k nam skoro nechodi, tak to mame tak jak potrebujem.. akorat se nam deti vali porad v posteli, tak je furt rozhrabana, plna hracek a obcas i drobku
@xsaleen My máme teda neprůchozí, díky bohu, tím jsme si prošli, když jsme bydleli v předchozím bytě. Ale důležitý je, že člověk má kde bydlet ![]()
My to máme řešený, velký 2 kluci (už plnoletý) jsou v jednom pokoji, dvě holky spí v největším pokoji, co lidi mají na obývák, tam jsou i hračky 6 tiletýho syna (tam malej 18 ti měsíčni nesmí bez dohledu, aby jim neroztahal hry a tak
), a Kuba 18 m s Kryštofem 6 let spí s námi. On je totiž ten 6ti letej hroznem mamánek
, tak jsme ho zase stěhovali k nám. On totiž zřejmě žárlí na mladšího, tak jsme ho nastěhovali k nám a je spokojenej. ![]()
@xsaleen píše:
@Lenka 6dětí tak to 5 ve 2+1 je ok
Ono je to dost o dispozicich no.. my mamety blbe pruchozi pokoje… drti maj ten nejvetsi, v tom mensim mame obyvaka loznici dohromady.. nikdo k nam skoro nechodi, tak to mame tak jak potrebujem..akorat se nam deti vali porad v posteli, tak je furt rozhrabana, plna hracek a obcas i drobku
To ale není velikostí bytu.
Máme trošku větší byt a přesto je to u nás dosti podobné.
![]()
@Lenka 6dětí píše:
jj v pohodě, spousta lidí si myslí, že bydlet v našem počtu lidí v 3+1 je nemožný. Je nás 8
Ale jasně že se to dá, ale já si raději to co máme.
Asi bychom se tam ušlapali. Hlavně nejmladší dvojčata jsou sem tam docela čertovské.
![]()
@andelka83 že my se v takových diskuzích vždycky potkáme
![]()
U nás je též od rána řev (kluci 4,5 a 2), když se neperou, tak aspoň hučí, piští, bouchají s věcmi. Mladší teď spí, starší si hraje s modelínou a u toho houká.
Zapojit je do domácí činnosti, na to nemám nervy, navíc starší syn je po mně a nesnese, abych mu říkala, jak co má dělat (což mi vadí, protože by to udělal špatně
), mladší je v tomhle tvárnější, ale všechno je s nimi na dlouho, to nedávám.
Jinak je to jak u @xsaleen, rozdělit je a věnovat se jen jednomu nejde, zároveň se nemůžu věnovat oběma naráz, protože by se zabili, mladší po mně furt leze. ![]()