Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
prosím o doporučení dobré knihy jak zvládnout výchovu puberťáka.
Děkuji Eva
![]()
Puberťák se dá vychovávat? Já jsem kdysy mámě koupila knihu „Jak na chov puberťáka“, nebo tak nějak se to jmenovalo, aby se z mého telecího bratra úplně nezcvokla a alespoň se trochu pobavila.
@Svistice píše:
Puberťák se dá vychovávat? Já jsem kdysy mámě koupila knihu „Jak na chov puberťáka“, nebo tak nějak se to jmenovalo, aby se z mého telecího bratra úplně nezcvokla a alespoň se trochu pobavila.
@Eva 13 V tomto věku už se nevychovává, to už se jenom usměrňuje a dohlíží aby dítě ve zdraví přežilo
Máš teprve 11letého, pravá puberta je ještě před tebou ![]()
Mám šestnáctiletého paličáka, takže bych mohla vyprávět
ale radu nemám někdy je na zabití někdy zlatej a nejlepší po něm nic nechtět a nediskutovat ![]()
@Eva 13 píše:
Dobrý den,
prosím o doporučení dobré knihy jak zvládnout výchovu puberťáka.
Děkuji Eva![]()
to už ne.. vychovává se do puberty - pak jde jen o to aby se našla nějaká forma jak spolu fungovat, kde vytýčit hranice a taky kus té svobody a osobní zodpovědnosti… píšu to jako máma 18letého, který má nejhorší za sebou, ale ještě z toho tak úplně nevylezl ![]()
Doporučuju hodně lásky, nadhledu a smyslu pro humor a hlavně! nehádat se o blbiny - člověk se musí naučit nad některými malichernostmi mávat rukou
Díky všem za příspěvky, je mi jasné, že v 11 letech už se nejedná o výchovu, asi jsem to špatně formulovala, myslela jsem jak přežít a nezbláznit se ![]()