Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosim vas, muj syn (13 let) chce s kamarady pod stan. Za mesto cca 4 km od naseho bydliste. Uplne presne nevim kam. Jsem zasadne proti, ale manzela uz asi premluvil. Co myslite, pustily byste 3 13-lete kluky samotne bez dozoru pres noc pod stan?
At si vezmou mobil a podívat se kde budou, proč ne, at maji zažitek ![]()
Můj syn jezdí od ca 14 let s kamarády na chatu ca 50 km od bydliště. Zpočátku jsme je tam chodili občas kontrolovat. Dnes je klukům 27 a jezdí tam každy rok na par dnu pořad. Tenkrát jsme jim dali důvěru a oni nezklamali.
@olga1975 Asi nepustila a nebo pustila a v noci jim došla udělat přepadovku. Ale spíš bych byla proti
Pod stan ano, ale blízko bydliště jednoho z nich, na zahradě, u babičky, atd. Kdyby se něco přihodilo, aby mohli pro někoho dospělého. Co si budeme vykládat, ono takový spaní pod stanem je velký dobrodružství, lítání po venku do noci, první zkušenosti z alkoholem, atd. To soudím podle sebe
Když jsme stanovali ![]()
Pustila. Taky jsem od trinacti spala ve stanu..
Nebud tak uzkostliva, uz to neni mimino.
Na chatu bych to mozna dala. Pece jenom maji nejake zazemi… Ale pod stan? Ani me tak netrapi alkohol, kluci jsou docela v pohode, spis se bojim, ze zacnou zmatkovat, kdyz se neco neocekavaneho stane:-(. Navic jim neni 14, ale cerstve 13.
@Ba412 píše:
Můj syn jezdí od ca 14 let s kamarády na chatu ca 50 km od bydliště. Zpočátku jsme je tam chodili občas kontrolovat. Dnes je klukům 27 a jezdí tam každy rok na par dnu pořad. Tenkrát jsme jim dali důvěru a oni nezklamali.
Tak to je sakra rozdíl - za prvé ve 13 nebo ve 14 a za druhé NĚKAM za město pod stan a na určitou chatu!
Mám zodpovědné děti, nebála bych se, že něco provedou, ale bála bych se, že někdo něco provede jim - takže bych je v žádném případě nepustila „někam“ za město do stanu, fakt ani omylem!
Jo, tohle bych dala. U nekoho na zahrade, nebo aspon blizko bydliste. Ale nekde kus za mestem, to teda nedavam. Ale zase jsem za protivnou matku:-(.
@olga1975 píše:
@Taky jednaDiky, vidim to stejne.
No u nás by bylo jasno, pokud jeden z rodičů řekne „ne“, tak to platí. Tady by nebylo místo na debatu a bylo by mi jedno, jak moc bych byla za špatnou a zlou matku ![]()