Plat učitelky v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66871
4.3.17 21:19

@bigl co vím, tak osobko fakt není nic moc. Zvyšují se tarify, snižují nenárokové složky platu. Šul nul, asi jako v té tabulce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.3.17 09:04
@bigl píše:
@Niny Jojo, na tabulky jsem se dívala, tak představu mám, ale nevěděla jsem, jak je to s osobním a odměnama. Pokud je normální mít např. 4 tisíce osobní a 4× za rok 5 tisíc odměnu, nebo někdo tu psal i 10, tak už si k tomu tabulkovému platu musíš přičíst např. 6 tisíc a to už jsme třeba na 30. Já nevím, mám zkušenost ze ZŠ, tam jsem kdysi pracovala a vím, že kromě základu nebylo navíc téměř nic, ale slyšela jsem, že ve školce je prostor na různé příplatky daleko velkorysejší, což mě překvapilo, to jsem netušila..

Ale ty odměny nemusí být co měsíc…pokud jsou, tak je to 1-2 tisíce max…většinou jsou spíš 2 x za rok a pak jsou vyšší. Třeba na Vánoce a před prázdninami, jak tu někdo psal. Neznám školku, kde by byly odměny třeba 5000Kč/měsíc…vem si KOLIK to je peněz na každou učitelku, tolik kraj nepošle. Leda by to byla školka, kde ředitelka hrabe na svém písečku a má jednu, dvě oblíbenkyně a těm podstrojuje…ostatní utřou nos. Pak by to šlo…Ale tam bych nepracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.3.17 09:07
@bigl píše:
@SIMONA1234 Děkuji za odpověď. myslím si, že na takové peníze, jak máš ty, by se mohla dostat. Měla jsem podobnou představu, těch 22 hrubého by se ještě dalo. Trochu mě překvapilo, jak tady někdo říkal, že mají 28 apod. A ona má VŠ, je tam nějaký rozdíl? Je taky v 9. platové? Nemůže být ve vyšší?

Učitelka je maximálně v 9.pl.třídě…mluvím o MŠ. V 10.pl.třídě jsou ředitelky. Finančně stoupá s léty praxe (stupně)..já teď taky poskočím…asi o 500Kč :mrgreen: hrubého… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
5.3.17 10:24
@SIMONA1234 píše:
Učitelka je maximálně v 9.pl.třídě…mluvím o MŠ. V 10.pl.třídě jsou ředitelky. Finančně stoupá s léty praxe (stupně)..já teď taky poskočím…asi o 500Kč :mrgreen: hrubého… :mrgreen:

Simono a když je školka společně se ZŠ pod jedním ředitelem, tak v jaké plat. třídě může být hlavní učitelka MŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
5.3.17 11:18

Na platu ucitelky v MS se nijak neprojevi, jestli ma SS nebo VS vzdelani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
5.3.17 12:46
@SIMONA1234 píše:
@bigl Hele…pokud nepotřebuje NUTNĚ ty peníze a oželí třeba 2000Kč za to, že si odpočine…protože práce ve školství je VELMI psychicky náročná. To jen zvenčí vypadá jako pohodička…procházky s dětma :mrgreen: klídek…Ve skutečnosti jdeš z práce vymačkanájako citron. Takže, pokud nemá našponovaný rozpočet (hypotéka), tak si myslím, že to veme. Klidnou administrativní práci…odpočinout si…brala bych všema deseti. V létě chodím brigádničit do skladu…ten KLID :srdce: bože…kdyby tam byl větší plat, jdu dělat skladníka… :mrgreen:

No co si stěžuješ, však si celý den jen hraješ a ještě to máš i zaplacené :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.3.17 15:48
@Peťa77 píše:
No co si stěžuješ, však si celý den jen hraješ a ještě to máš i zaplacené :mrgreen: :mrgreen:

No jooo…já blběna… :mrgreen: :zed: Už se těším na zítra…celý den hraní…jupííí…!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.3.17 15:50
@robínek píše:
Na platu ucitelky v MS se nijak neprojevi, jestli ma SS nebo VS vzdelani?

Projeví, ale ne moc…učitelkám se SŠ se odečítají 2 roky praxe…oproti VOŠ nebo VŠ. Nic víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.3.17 15:51
@aprazanda píše:
Simono a když je školka společně se ZŠ pod jedním ředitelem, tak v jaké plat. třídě může být hlavní učitelka MŠ?

Přiznám se, že tohle 100% netuším..ale myslím si, že je i tak v devítce, ale má příplatek za vedení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
5.3.17 16:52
@SIMONA1234 píše:
No jooo…já blběna… :mrgreen: :zed: Už se těším na zítra…celý den hraní…jupííí…!!! :mrgreen:

Moje dite, kdyz nemuze do skolky, tak place. Mas to taky tak? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
5.3.17 18:05

@robínek mě třeba ty jarnáky vyloženě se.rou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
5.3.17 18:59
@robínek píše:
Moje dite, kdyz nemuze do skolky, tak place. Mas to taky tak? ;)

Myslím, že pláče, že tvé dítko nemůže do školky… Štěstím… :mrgreen: :lol:
Jinak k tématu, ségra pracovala, osobko žádné, prémie 2X ročně, dle toho jak hospodařili ( nemocenské atd.), peníze se rozdělili mezi zaměstnance… Jinak plat dle tabulek…No, žádná hitparáda. Zodpovědnost jak blázen, jednou nohou v base, přípravy, plány atd. dělala ( ono připravit 28 kočiček je pecka a toho času co to sežere :mrgreen:) práce je to pěkná, záslužná, ale moc dobře zaplacená není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
5.3.17 21:29

@SIMONA1234
Jo, to je mi jasné, že odměny nejsou každý měsíc, ale někdo tam psal 4× za rok, někdy 5 a někdy 10 tisíc. Tak když se to rozpočítá na měsíce a přihodí k tomu třeba 2 tisíce osobko, tak ti to průměrně ty 4 tis navíc měsíčně dá.
A ještě jedna otázka, možná bys to mohla vědět. Na to místo té mé známé se cpe jiná známá a má vystudovanou VŠ - sociální pedagogika. Muže s tím do školky? Ona chvilku učila ve speciální škole, ale pak nemohla, ptž na to nemá vzdělání, musela by mít speciální pedagogiku. Do školky jí to stačí? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.3.17 21:38
@robínek píše:
Moje dite, kdyz nemuze do skolky, tak place. Mas to taky tak? ;)
:think: :think: Nejsem takový pesimista… :jazyk: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.3.17 21:53
@bigl píše:
@SIMONA1234
Jo, to je mi jasné, že odměny nejsou každý měsíc, ale někdo tam psal 4× za rok, někdy 5 a někdy 10 tisíc. Tak když se to rozpočítá na měsíce a přihodí k tomu třeba 2 tisíce osobko, tak ti to průměrně ty 4 tis navíc měsíčně dá.
A ještě jedna otázka, možná bys to mohla vědět. Na to místo té mé známé se cpe jiná známá a má vystudovanou VŠ - sociální pedagogika. Muže s tím do školky? Ona chvilku učila ve speciální škole, ale pak nemohla, ptž na to nemá vzdělání, musela by mít speciální pedagogiku. Do školky jí to stačí? Děkuji.

V zákonu o pedagogických pracovnících se konkrétně píše, že kvalifikovaný je jen učitel, který má SŠ, VOŠ nebo VŠ předškolní a mimoškolní pedagogika…pokud má specku, musel by vyučovat ve třídě, kde jsou děti se spec. vzdělávacími potřebami, tedy integrace…Takže kvalifikaci pro MŠ nemá. Ovšem realita je taková, že dost specek učí v klasických MŠ bez integrací. Někdy si to ředitelka obhájí, jindy ne…co na to inspekce-je otázka (???) :nevim:
Edit: Blbě čtu…já četla, že má speciální…ne sociální… :zed:
Takže nemůže učit v ŽÁDNÉ školce…je to pracovník pro problémové rodiny…není učitelkou.
Takže jedině dostudovat nebo hledat soukromou MŠ, která ale není v rejstříku…ty v rejstříku MUSÍ mít taky kvalifikovaný personál…

Příspěvek upraven 05.03.17 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat