Plat v Jysku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16906
30.9.12 12:37

Rozčiluješ se tu jen ty :) Nechápu, o co ti jde. Já si myslim, že práce prodavačky a učitelky je hodně rozdílná, co se zodpovědnosti, kvalifikace týče, takže jsem proto, aby i platy byly odlišený.
Stejně tak nechci mít stejně jako chirurg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.12 12:51

Kdyby všichni měli VŠ a každej čekal na práci jaká mu bude vyhovovat i podle platu a nikdo by nedělal práce co jsou hůř placené tak si nic nekoupíme, nebudou prodavačky pekaři atd. Každá práce je důležitá jen ne dostatečně finančně ohodnocená a je jasný že každej se chce mít dobře. Teď jsem na RD ale mam jen učiliště a měla jsem 21 tis plat makat rukama mi nevadí a lidi co maj lepší vzdělání jsou v kanclu 15 tis

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.12 12:54
@Izzz píše:
Rozčiluješ se tu jen ty :) Nechápu, o co ti jde. Já si myslim, že práce prodavačky a učitelky je hodně rozdílná, co se zodpovědnosti, kvalifikace týče, takže jsem proto, aby i platy byly odlišený.
Stejně tak nechci mít stejně jako chirurg.

ja se nerozciluju.. mam to zakazane :) naozaj :) nejde mi o nic.. jen jsem vyjadrila nazor :nevim: prace je rozdilna to je jasny.. ale NIKDO si nezaslouzi plat 8000 8o ani prodavacka, ani popelari, nikdo.. a chirurg… to je kapitola sama o sobe..

• Citovat
  • Upravit
16906
30.9.12 14:05

Vidiš, já bych do fabriky nešla ani za nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
30.9.12 14:45
@Izzz píše:

hmm tak jestli si představuješ,,fabriku,, jako ve starých komunistických filmech, kdy dělníci choděj v umaštěných montérkách a smrdí v šmírem a olejem, tak to jistě ne… zkus se někdy zajet podívat do továrny, kde zaměstnanci chodí v pláštích, kde je počet prachových jednotek 10 000 na m3, kde se vzduch propírá filtry, jejiž cena je srovnatelná s cenou několika luxusních domů, kde zaměstnanci se střední školou vydělávají, když chtějí a umí, více jak ti co maj vš, kde je volná pracovní doba, systém benefitů jejichž vypsání by bylo na další 4 řádky, stravenky, plavenky, důchodové připojištění, premie 2X za rok a ne malé atd atd… možná pak změníš myšlení o fabrice.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
30.9.12 14:50

@lopata to mě pobavilo :) Já mám spoustu kamarádů i kamarádek, co dělaj v normální fabrice, né v tý tvojí sci-fi. Ale byla bych ráda, kdyby takováhle fabrika byla každá…aby si lidi mohli aspoň dovolit jít na záchod, když potřebujou :) U pásu má někdo volnou pracovní dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
30.9.12 14:55
@Izzz píše:
@lopata to mě pobavilo :) Já mám spoustu kamarádů i kamarádek, co dělaj v normální fabrice, né v tý tvojí sci-fi. Ale byla bych ráda, kdyby takováhle fabrika byla každá…aby si lidi mohli aspoň dovolit jít na záchod, když potřebujou :) U pásu má někdo volnou pracovní dobu?

izzz, to není sci fi… dělám v jedné takové továrně v Brně a věř tomu, že to, co tu píšu, je pravda.. nemám tu sebemenší zájem psát co to je za továrnu, to je moje věc, ale to, co jsem napsal výše je pravda.. tvoje povýšené odsuzování továren, kde dle tebe pracují jen ubožáci, kteří sedí u pásu a maj za to 10 000 hrubýho je naprosto trapné a mimo..

Příspěvek upraven 30.09.12 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.12 14:57
@Izzz píše:

no kdybys nemela jinou moznost doma decko a plat muze by nestacil na celou domacnost tak bys asi nesedela doma na p.deli :roll:

• Citovat
  • Upravit
16906
30.9.12 15:15

@lopata neodsuzuju továrny. Já jen žádnou takovou široko daleko neznám. O ubožácích mluvíš ty, já ne. A moji známí z fabrik mají stejně i víc než já, ale pracovní podmínky a doba jsou pro mě otřesný, takže ty peníze maj zaslouženě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.9.12 15:18

Mě se „líbí“,že každý hodnotí vzdělání a plat učitele (jednoduchá VŠ a plat úžasný).
Tak to rozhodně není, manžel je učitel, jsme spolu už od dob studií, rozhodně si nemyslím, že já bych tuto školu zvládla. A co se týká platu, no comment.

Známý má VŠ ekonomickou, plat více než 50.000čistého, služební auto slouží k účelům celé rodiny, služební telefon, 1× ročně zaplacenou zahraniční dovolenou pro celou rodinu letecky all inclusive, + milion dalšch benefitů. Do práce jezdí na 8-9, doma je nejpozději v 18hod (z toho mu zabere hodinu cesta).
Ale tohle spousta lidí nevidí, jen ty "bezva učitelské platy!

Já mám střední školu, končí mi rodičák a budu ráda i za práci ve fabrice, třeba za 8.000čistého. Manžel učitel má totiž tak super plat, že já do práce budu muset jít byť za minimální mzdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
30.9.12 15:20
@Izzz píše:
@lopata neodsuzuju továrny. Já jen žádnou takovou široko daleko neznám. O ubožácích mluvíš ty, já ne. A moji známí z fabrik mají stejně i víc než já, ale pracovní podmínky a doba jsou pro mě otřesný, takže ty peníze maj zaslouženě.

to že ty takovou neznáš neznamená, že neexistuje, já ti tu píšu, že v jedné takové pracuju… je v Brně. Pracovní dobu máme volnou, jak jsem psal, takže můžeš chodit jak ti vyhovuje, není problem se domluvit i na noc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
30.9.12 15:26
@danik píše:
Mě se „líbí“,že každý hodnotí vzdělání a plat učitele (jednoduchá VŠ a plat úžasný).
Tak to rozhodně není, manžel je učitel, jsme spolu už od dob studií, rozhodně si nemyslím, že já bych tuto školu zvládla. A co se týká platu, no comment.

Známý má VŠ ekonomickou, plat více než 50.000čistého, služební auto slouží k účelům celé rodiny, služební telefon, 1× ročně zaplacenou zahraniční dovolenou pro celou rodinu letecky all inclusive, + milion dalšch benefitů. Do práce jezdí na 8-9, doma je nejpozději v 18hod (z toho mu zabere hodinu cesta).
Ale tohle spousta lidí nevidí, jen ty "bezva učitelské platy!

Já mám střední školu, končí mi rodičák a budu ráda i za práci ve fabrice, třeba za 8.000čistého. Manžel učitel má totiž tak super plat, že já do práce budu muset jít byť za minimální mzdu.

proč tvuj manžel učitel nezmění zaměstnání, bere svou práci jako poslání?? nebo ho baví??? chápu, že,,někdo to dělat musí,, ale co z toho, když vás neuživí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.9.12 15:35

Ale já nepíšu, že nás neuživí. Ale máme hypotéku (adekvátní našim možnostem) a prostě do práce budu muset jít za jakýkoliv peníz.
Jasně, učitele může dělat kdokoliv, ale pak se nedivme, jak to se vzděláním v poslední době vypadá. Mmch…situace v našem kraji je taková, že je problém sehnat práci, a těžko říct, zda by dostal lepší peníze, než ty učitelské.

A taky… před mateřskou jsem měla dobrou práci, skvělý plat, bohužel se nebudu mít nyní kam vrátit.
Mít já takový plat jako předtím a manžel ten svůj učitelský, bylo by nám fajn. Děti vedeme ke sportu, jezdíme na dovolené, ale nemusí mít sportovní vybavení nové značkové, stačí bazarové, dovolená v ČR. Žije se nám fajn, já to psala hlavně proto, že mi přijde, že se společnost naváží do učitelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.12 16:00

Tak ohledne toho Albertu, velke mesto jako HK a plat 8-10 tisic (deset pri 3 vikendovych smenach a pri odmakanem svatku). Co se tyce personalu a vedeni, jeden velky chaos a jedna velka arogance. Neco jako mila prodavacka tam zkratka neexistuje. Smeny se neustale meni, klidne den predem. Konkretne v tomhle meste je Albert vyhlaseny jako jediny obchod, co stale pribira zamestnance, a to proto, ze jim utikaji (vcetne brigadniku) po par tydnech jako o zivot. Nikdy vic, nejhorsi zkusenost v zivote.
Z pochopitelnych duvodu anonym…

• Citovat
  • Upravit
16906
30.9.12 16:30

@lopata fajn. Ale naprostá většina lidí pracujících ve fabrikách jsou otroci…přestávky, toaleta kdy potřebuju, klid na jídlo, pracovní prostředí, 3 směnnej provoz…myslim, že se nemusíme dohadovat. Tak to většinou je. A tys narazil na jinej typ fabriky, i když bych to tak ve tvym případě stejně nenazývala.

Ale já jsem za svoji práci šťastná. Skvělá pracovní doba, perfektní kolektiv i vedení, dovolená a i ten plat mi nepřipadá tragickej. Ale zatim neživíme děti. Vadí mi, jak furt někdo mektá o učitelích, ale vůbec neví, o čem ta práce je. Já jsem si ji vybrala a dělám to ráda. Nikdo mě nebuzeruje, můžu jít domů téměř kdykoli chci…ale práce je to těžká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat