Platba přes PayPal do Německa

5697
14.5.09 15:39

platba přes PayPal do Německa

Holky prosím, potřebovala bych doslova jako pro blbečka vysvětlit, jak funguje systém Paypal, kdo máte zkušenosti.
konkrétně: podařilo se mi zaregistrovat, přihlásit kartu a teď čekám, až přijde na ten Paypal účet ta malá částka, opíšu kód a budu mít kartu schválenou.
Jak to bude fungovat dál? Chci si koupit předmět ze zahraničí, akceptují PayPal platby. Až mi potvrdí tu propojenou kartu, tak prostě ze svého účtu na PayPal převedu tu sumu peněz, kterou chci poslat a pak jednoduše zadám emailovou adresu a ta firma, která zboží prodává, ty peníze teoreticky dostane??? Nevíte někdo, jaký je tam poplatek za to, že to bude v EURech? jedná se o částku cca 11000Kč, proto bych nerada něco zkonila.

moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
480
14.5.09 18:50

Ahojky,

je to jednoduché, opravdu tam zadáš jen emailovou adresu toho komu chceš platit a částku v EURech a pod tím se ti ukáže kolik to přesně bude Kč.

Jinak tu malou částku na zkoušku Ti Paypal strhne a pak ti jí zas za pár dní vrátí, je to taková zkouška, jestli opravdu tvůj účet a karta fungují.

Na kartě musíš mít povoleno platit s ní přes internet, myslím,že žádná banka to nemá nastaveno automaticky a karta musí být embassovaná (ani nevím jak se to správně píše), jsou to takový ty karty, co mají čísla vystouplý a ne tištěný,ale myslím, že novější karty už to mají všechny.

Jinak platila jsem xkrát a nikdy tam žádný poplatek nebyl, myslím, že to je tím, že to Paypal strhne v Kč a nebo to závisí na bance, kterou máš. Já ČS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
14.5.09 20:35

Zuzko - pokud akceptují platbu přes PayPal, tak ti sami pošlou odkaz, kde vyplníš ke svému předvyplněnému mailu jen své heslo, tam budeš mít rozepsanou tu platbu a pouze zmákneš čudl Pay :wink: . Opravdu pitomější už to být nemůže :lol: . Pak to budeš mít několik dní v nezaúčtovaných transakcích, než si to obchod strhne.
Je trošku rozdíl, jestli ti konverzi měny provádí tvoje banka, anebo samotný PayPal, dá se to nějak nastavit, pokud si zjistíš, co je pro tebe výhodnější, ale to už jsem nezkoumala, taky se to liší podle banky. Poplatek za samotnou konverzi tam ale není, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
15.5.09 07:40

holky moc děkuji…
právěže mám m-bank, kde sice nic neplatím,ale neumožňuje platbu v EURech, takže se snažím to vykoumat jinak…
potřebuji tedy, aby ta konverze proběhla až přes Paypal, je mi už celkemjedno, kolik za to zaplatím,díky platbě v eurech ušetřím skoro 3000, takže ten poplatek mě moc neděsí.
Tak teď už jen najít,kde to v Paypalu nastavit…snad mi moje ingliš :-D bude stačit, počkám, až se mi karta autorizuje…;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
1.7.09 21:58

Ahojky,
já mám na PayPal 2 karty u CS a u MBank.
u CS verifikace karty proběhla ok, ale u MBank je to záhada, chtěla jsem ji verifikovat a i přes to, že není, žádný kod mi nepřišel, tak platby procházejí v normálu, jakoby verifiokavaná byla, to nechápu. A platím běžně v EUR,USD a GBP, takže platit v EUR u MBank lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
4.7.09 09:29

holky s placením přes Paypal je to stejně jako když platíte v krámě kartou, buď u nás nebo v zahraničí, takže tam žádné poplatky nejsou.
Mbank sice nemám, tak nevím, jak k tomu přistupují, ale u jiných bank musíte mít na kartě povoleno platby na internetu, pak už je to jednoduchý. A pokud máte internetový bankovnictví, tak mě se výpisu transakcí ukázal ten kod okamžitě :wink:
Používám paypal kvůli ebay už přes 2 roky a jsem moc spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saryvary
29.1.12 19:38

paypal

Zdravím, mám také dotaz. Vytvořila jsem si účet paypal.Ale žádná částka za kartu mi zatím nebyla odečtena, mám ho tedy ode dneška. Asi mám vyplněno něco špatně. Ale v mém profilu tam kartu mám zobrazenou. Tak nevím. Jo a hned jsem zaplatila za zboží. tak to mu asi peníze nepřijdou, když ji nemám ještě aktivovanou, že?
díky za radu

• Citovat
  • Upravit
140
28.1.13 19:16

Nevíte prosím někdo, jak dlouho trvá, než se mi ukáže v bance (GE), že platba byla odeslána? Včera jsem poprvé zadávala platbu přes paypal a v bance se zatím nic neukázalo. Paypal už mám založený dlouho, katu jsem zadávala a těch 50,– Kč se mi strhlo a následně vrátilo.
Když se přihlásím na paypal a rozkliknu detaily platby tak mám u všeho psáno že: Completed. Tak doufám, že je to tak dobře…Jinak bych to musela pořešit jinak.
Trošku mě vyděsilo, že když platím třeba na aukru přes payu, tak je to druhý den strženo…a tady nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Korynka81
9.4.13 09:54

Ahoj prosím nevíte někdo jak dlouho trvá dobití peněz /tedy převod/ z mého účtu u poštovní spořitelny na můj PayPal účet? Koukala jsem, že můj paypal je u union banky, tak jsem myslela, že převod trvá klasicky jeden pracovní den, dle norem EU, včera jsem poslala platbu, už mám strhnutou a na paypalu pořád nic a já musím zaplatit za zboží. Moje první platba tak trochu šílím díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
PETRA BERKOVÁ
14.8.13 14:59

prosím poradte:-)))

Dobrý den, právě jsem si založila účet PayPal, přez internet. Vůbec netuším jak postupovat. Měla by mi přijít nějaká částka, ale nevím jak ji vybrat, když nemám nic v ruce :,( a nebo jak ji převést na můj učet ve spořitelně. Nebo na koho se obrátit? moc děkuji předem za pomoc:-))) :)

• Citovat
  • Upravit
14.9.24 17:45

Ahoj, potrebovala bych pomoct od lidi, co rozumi paypalu.. prave jsem si to stahla dostala jsem tam 100€ ceskych korun zhruba 2400 kc, no muj problem je ten, ze jsem dala poslat castku na zahranicni ucet zadala jsem svuj, chtelo to iban a toto.. chtela jsem si ty oenize poslat na svuj bankovni ucet, ale misto toho mi to z banky strhlo 102 € nechapu duvod ani proc.. tak jsem v appce dala zrusit prevod snad mi to penize z banky nestrhne.. je tu nekdo prosim kdo se v tom vyzna? jsem z toho hotova uz ted tu appku k smrtu nesnasim.. ani nevim jak overit bankovni ucet prosim poradte kdokoliv s tim umi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel