Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s platbou přes Twisto? Objednala jsem si nějaké zboží z astratexu, s tím, že vyzkouším a kdyžtak vrátím a nalakalo mě, že mohu vyzkoušet zboží a teprve poté zaplatit to, co si ponechám. Ted z toho mám blbý pocit.. Není to nějaká půjčka nebo něco? Nemohou po me potom něco vymáhat? Co když nebude sedět z objednaného nic a vše vrátím… Tím pádem nic platit nebudu? Nemohou po me něco chtít? A asi jsem to měla normálně zaplatit, ale změnit to už nejde.. Tak jsem z toho celá nesvá…
Vyuzivam to roky a myslim, ze je to uplne bezpecne
ale zrovna Astratex je spolehkivy, co se tyce vraceni penez
Případy vrácení zboží jsou časté, mají to přímo na webovkách, nebo když dáš do googlu „twisto a vrácení zboží“.. já bych se nebála..
každopádně jde vlastně o nákup na půjčku, mají tam pak různé chytáky, jako je nevýhodné odložení platby a taky tarify, za které už se platí poplatky,
takže stejně jako u jiných úvěrových produktů doporučuji obezřetnost a nenechat se zlákat na využití Čehokoliv jiného, než je 45denní bezúročného období..
vše ostatní se prostě už nevyplatí (jedině kdybys sehnala extrémně slevněné zboží v krátkodobé akci, u kterého se ti vyplatí ho „zatwistovat“ i s nějakým mírným poplatkem,
pro mne je ale lepší bezpečnější přístup, že to, na co nemám, nekupuju
)
Vyuzivam to obcas, kdyz treba cekam do tydne penize a nechxi se vymrhavat do male castky na uctu, to neni zadna vylozene pujcka, jen to je platba jak kdyby na fakturu - zaplatis do 14 dni (cca tusim). V klidu…platim pak normos jim na ucet.
Zadala jsem to, protože je u toho doprava i vrácení zdarma, ne ze bych neměla na zaplacení. Takže prostě když to nebude sedět, normálně vrátím a neplatim nic? Nebo jak se to to Twisto dozví, že to vracím, když mi třeba pošlou fakturu ještě před vrácením zboží?
@Kukacka123 píše:
Vyuzivam to obcas, kdyz treba cekam do tydne penize a nechxi se vymrhavat do male castky na uctu, to neni zadna vylozene pujcka, jen to je platba jak kdyby na fakturu - zaplatis do 14 dni (cca tusim). V klidu…platim pak normos jim na ucet.
No každá platba cizími penězi je půjčka. Nebo je umíte tvořit ze vzduchu a nemusíte nic vracet?
@Cenarius píše:
No každá platba cizími penězi je půjčka. Nebo je umíte tvořit ze vzduchu a nemusíte nic vracet?
Opravdu budeme slovickarit? Ano, je to bezurocna pujcka na urcity cas, staci?
myslela jsem, ze to neni uver, v poradku? Mozna jsem to spatne vyjadrila, ale to snad neni gro otazky ne? Prisel jsi ryt nebo poradis i k veci?
Příspěvek upraven 29.02.20 v 16:28
@Anonymní píše:
Zadala jsem to, protože je u toho doprava i vrácení zdarma, ne ze bych neměla na zaplacení. Takže prostě když to nebude sedět, normálně vrátím a neplatim nic? Nebo jak se to to Twisto dozví, že to vracím, když mi třeba pošlou fakturu ještě před vrácením zboží?
Nikdy jsem nevracela, tak tohle presne nevim…ale urcite to nejak poresene maji. Verim, ze to maji i v nejakych podminkach, staci pocist a nebo jim napsat mail, jak to funguje ![]()
Jinak by to bylo k nicemu, kdyby jsi to musela zaplatit a pak to vraceli. To je lepsi pak zaplatit kartou a taky to vrati…
Přes twisto platím každý měsíc, řeším tím veškeré platby na internetu. Pokud vracím zboží a je zaplaceno z twista, peníze se automaticky vracejí na twisto. Dostávám potvrzení emailem od prodejce i od twista o odeslání a přijetí vratky.
A nestalo se, že by se to vrácení nestihlo zrealizovat do těch 14dni? Myslím tím, že by prodejce nestihl peníze vrátit včas…
No a když třeba vyberu pouze část a zbytek vrátím, tak zaplatím jen za to, co jsem si ponechala?
Nemám z toho dobrý pocit.
@Anonymní píše:
A nestalo se, že by se to vrácení nestihlo zrealizovat do těch 14dni? Myslím tím, že by prodejce nestihl peníze vrátit včas…No a když třeba vyberu pouze část a zbytek vrátím, tak zaplatím jen za to, co jsem si ponechala?
Nemám z toho dobrý pocit.
Jezkovy voci
tak tak nenakupuj ne
zaplat ze svyho a kdyz vratis, tak to vrati tobe…co je na tom slozityho? ![]()
@Anonymní píše:
Už jsem to zadala, tak o tom moc přemýšlím
No, tak ted uz je to asi jedno ne? A pokud te to tak trapi, tak to vse hned vrat a objednej si za svy jen to, co ti bude nebo co budes chtet. Premyslis o tom moc. Neboj, oni to maji fakt poreseny a mezi tema eshopama a twistem urcite existuje nejaka automaticka komunikace, kde daji vedet, zda jsi neco vratila ci ne, potom to automaticky strhnou. V klidu ![]()
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s platbou přes Twisto? Objednala jsem si nějaké zboží z astratexu, s tím, že vyzkouším a kdyžtak vrátím a nalakalo mě, že mohu vyzkoušet zboží a teprve poté zaplatit to, co si ponechám. Ted z toho mám blbý pocit.. Není to nějaká půjčka nebo něco? Nemohou po me potom něco vymáhat? Co když nebude sedět z objednaného nic a vše vrátím… Tím pádem nic platit nebudu? Nemohou po me něco chtít? A asi jsem to měla normálně zaplatit, ale změnit to už nejde.. Tak jsem z toho celá nesvá…