Proč se lékaři nebaví s pacienty?

Anonymní
29.2.20 11:09

Proč se lékaři nebaví s pacienty?

Jsou tu nějaké maminky lékařky? Vysvětlujete svým pacientů, proč jim který lék předepisujete? A nemyslím tím odpovědi typu tohle máte na hlavu. Na hlavu mám čepici. Chci tomu rozumět, vědět proč mě nebo dítěti něco píše nebo doporučuje. Mému dítěti krom jiného lékařka doporučila brát magnézium. Neřekla proč. Protože se zajímám, tak už jsem to zjistila. Moc mi to pomohlo pochopit, v čem je problém a co mám dál dělat. Ale takto si musím přicházet na vše sama. Copak nás lékaři považují za pitomce, kteří by stejně ničemu nerozuměli?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9285
29.2.20 11:13

Tak když nevím, tak se zeptám ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 11:15
@Anonymní píše:
Jsou tu nějaké maminky lékařky? Vysvětlujete svým pacientů, proč jim který lék předepisujete? A nemyslím tím odpovědi typu tohle máte na hlavu. Na hlavu mám čepici. Chci tomu rozumět, vědět proč mě nebo dítěti něco píše nebo doporučuje. Mému dítěti krom jiného lékařka doporučila brát magnézium. Neřekla proč. Protože se zajímám, tak už jsem to zjistila. Moc mi to pomohlo pochopit, v čem je problém a co mám dál dělat. Ale takto si musím přicházet na vše sama. Copak nás lékaři považují za pitomce, kteří by stejně ničemu nerozuměli?

Nemuzes pausalizovat, je to kus od kusu. Ja vysvetluju, ukazuju obrazky. Jeste by se mi hodily 3D modely :)
Nevysvetlivaci kolegy nemam rada, musim pak vysvetlivat za ne veci, ktere nepatri do me specializace, coz je blby. Pacient to muze mit nacteny vic nez ja :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 11:16
@kavenka píše:
Tak když nevím, tak se zeptám ne? :nevim:

No jo, ale oni to casto zapomenou. Doma vi, v ordinaci ne. Vzdycky jim rikam, at si pisou poznamky a otazky at si klidne taky napisou doma, ze to pak proberem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
29.2.20 11:17
@Anonymní píše:

Nejsem lékař, ale ze svého oboru vím, že vysvětlovat někdy něco odborného naprostým laikům (nebo ještě hůře laikům, co mají naprosto zkreslené představy a myslí si, že dané problematice rozumí) je velmi náročné, zdlouhavé a vysilující. Navíc vysvětlovat jednu věc třeba pětkrát denně je už na Bohnice.

Ano, dalo by se to možná vysvětlit jednou nebo dvěma větami, ale hrozí, že to rodič/pacient nepochopí nebo vyvolá debatu na půl hodiny a na to nemá lékař čas (to si může dovolit právník, placený od hodiny :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
29.2.20 11:18

Mozna si to nekteri ani neuvedomuji, berou to jako praci, nechteji ztracet cas. Treba nase detska vysvetluje, je uzasna, ale kdyz narazim na neco, co mi nevyhovuje, tak mam pusu, tu otevru a zeptam se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
29.2.20 11:19

@Baba já se nestydím jít k doktorovi i s papírkem s dotazy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 11:22
@kavenka píše:
@Baba já se nestydím jít k doktorovi i s papírkem s dotazy :lol:

Takove miluju :hug:
Ale jako fakt, bez ironie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.2.20 11:23
@Anonymní píše:

Tak snad se zeptám. Nechápu tě. Přijdeš k doktorovi, že tě bolí hlava. Vyšetří tě a řekne, že na tu hlavu dává paralen a berte tři denně. A ty si představuješ co? Předpisu vám paralen, ten se zapiji vodou, jak se látky dostanu do žaludku, tak uvolní paracetamol a ten působením na nervová vlákna ztiši bolest :nevim: Nehledě na to, že každý má dneska vygoogleno a rovnou i diskutuje s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.2.20 11:25
@Baba píše:
Ale jako fakt, bez ironie :)

Taky si to píšu, doktor se třeba rozpovída a nebo rovnou zodpoví další otázku. Tohle je nějaký výkřik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
29.2.20 11:27

Ja si troufam rict, ze to je velky problem. Z bezne nemocnice jsem
Presla do soukrome kliniky a zjistila jsem, ze me statni zdravotnictvi neleci hur. Ony ani ty soukrome nemaji patent na lepsi metody. Ale leci rychleji, efektivneji, vice informuji, vice komunikuji. Takze v podstate platim za pristup a za komunikaci. Stejnou zkusenost mam i se soukromou MS. Ucitelky ve statnim nejsou spatne, ale maji horsi podminky, nemaji cas komunikovat, nejsou tolik motivovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
29.2.20 11:27

Vysvetluju. Ale kolikrat narazim na to, ze i kdyz se pacient tvari, ze chapal, ukaze se, ze nechapal ani vzdalene. Nekdy to smysl ma, nekdy ne, vetsinou uz se to da odhadnout. S vetsinou lidi se da normalne domluvit. S nekterymi jedinci se neda domluvit, ani kdyby se doktor stavel na hlavu, to je nakonec videt i v mistnich diskusuch. Druha vec je, co si clovek zapamatuje a jak presne je to schopen dal interpretovat…treba pribuznym a znamym…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
29.2.20 11:29
@Anonymní píše:

Asi ne všechny, ale co mám tu zkušenost z diskusí, tak ti napíšou, že za to mají 3,50 a proto to dělat nebudou a kdo by to za ty peníze asi dělal.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
29.2.20 11:32
@Bubla Bůčková píše:
Tak snad se zeptám. Nechápu tě. Přijdeš k doktorovi, že tě bolí hlava. Vyšetří tě a řekne, že na tu hlavu dává paralen a berte tři denně. A ty si představuješ co? Předpisu vám paralen, ten se zapiji vodou, jak se látky dostanu do žaludku, tak uvolní paracetamol a ten působením na nervová vlákna ztiši bolest :nevim: Nehledě na to, že každý má dneska vygoogleno a rovnou i diskutuje s lékařem.

Nejsou třeba u paralenu nějaká rizika se srážlivostí, kombinování s jinými léky a nebo ta něco? Nebo tam fakt není žádné riziko, které by stálo za zmínku?

• Citovat
  • Upravit
9285
29.2.20 11:33
@Baba píše:
Ale jako fakt, bez ironie :)
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek