Proč se lékaři nebaví s pacienty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66845
29.2.20 17:22

Bezna navsteva ordinace:
dobry den
dobry den
co vam chybi, mate nejaky problem…
na shledanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
29.2.20 17:24
@jege píše:
Nevím, ale mě přijde oslovení pán/paní Příjmení univerzální a vhodné pro každou situaci. Samozřejmě, v ordinaci lze použít i doktor/doktorka, hlavně pokud člověk neví příjmení, ale třeba v emailu nebo telefonicky preferuji příjmení. A přijde mi trapné opravovat pacienta, který osloví doktora příjmením.Mimochodem, učitelky také v telefonu nebo emailu oslovuji příjmením, a ještě se mi nestalo, že by mě nějaká opravila, že je paní učitelka. Při osobní komunikaci to může být i tak, i tak.

ty si pletes povolani a titul :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 17:25
@matkabagristy píše:
ty si pletes povolani a titul :lol:

Tak víš jak - povolání-titul, bakterie-virus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35441
29.2.20 17:26
@jege píše:
Nevím, ale mě přijde oslovení pán/paní Příjmení univerzální a vhodné pro každou situaci. Samozřejmě, v ordinaci lze použít i doktor/doktorka, hlavně pokud člověk neví příjmení, ale třeba v emailu nebo telefonicky preferuji příjmení. A přijde mi trapné opravovat pacienta, který osloví doktora příjmením.Mimochodem, učitelky také v telefonu nebo emailu oslovuji příjmením, a ještě se mi nestalo, že by mě nějaká opravila, že je paní učitelka. Při osobní komunikaci to může být i tak, i tak.

Mne nikdo prijmenim nerika. Jednoduse ho vetsinou nezna, i kdyz neni problem ho zjistit ( je na dverich). Jak by me tedy mel oslovovat jinak nez doktore? Proste je to nejjednodussi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35441
29.2.20 17:27
@Baba píše:
Nevím jak Tebe, ale mě dost často oslovujou sestro :twisted: Když sedím za stolem v ambulanci tak ne, ale když jdu po chodbě, tak pravidelně. A medikům říkají pane doktore. Stejně do telefonu- zvedne ho ženská a je to hnde : sestři, chci mluvit s doktorem :jazyk:Příspěvek upraven 29.02.20 v 17:22

Jo, i me. Neopravuju, je mi to jedno. I kdyz jege si samozrejme mysli neco jineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 17:27
@mroe píše:
Mne nikdo prijmenim nerika. Jednoduse ho vetsinou nezna, i kdyz neni problem ho zjistit ( je na dverich). Jak by me tedy mel oslovovat jinak nez doktore? Proste je to nejjednodussi.

Mě nikdo nikdy příjmením neoslovil. Sem v práci, mám tam nějakou funcki, tak mě tak oslovují. Nevím, co se zas jegemu nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 17:30
@jege píše:
Nevím, ale mě přijde oslovení pán/paní Příjmení univerzální a vhodné pro každou situaci. Samozřejmě, v ordinaci lze použít i doktor/doktorka, hlavně pokud člověk neví příjmení, ale třeba v emailu nebo telefonicky preferuji příjmení. A přijde mi trapné opravovat pacienta, který osloví doktora příjmením.

Já taky,,trapně" opravuju pacienty nebo příbuzné, že nejsem sestra. Ale není to kvůli lpění na titulu, ale aby věděli, že nevyšetřuje nebo neordinuje léky sestra. Stejně jako se muž představuje jako doktor Novák - anesteziolog. Na sálech je spousta lidí, sanitáři, chirurgové, tak ať pacient snad ví, kdo na něj sahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
29.2.20 17:36
@jege píše:

já teda píšu „Paní učitelko!“ a přišlo by mi blbé psát jí „Paní Kadrnožková…“, tak každopádně je to dobrá informace, že je evidentně možné oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
29.2.20 17:38
@Baba píše:
Tak víš jak - povolání-titul, bakterie-virus…

hele nesmeju se, ja jsem jednou v pravnicke diskusi pouzila nevhodne pojem obvinit/obzalovat a sice se mi nikdo nesmal, ale vzniklo z toho nedorozumeni, protoze to je evidentne dost velky rozdil.

V nasi praxi takto lide zamenuji indikovat/diagnostikovat
„lékař mi indikoval chřipku“ :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
29.2.20 17:39

Mám pocit, že si tady opravdu někdo plete pojmy s dojmy, tituly s funkcemi a povoláním… Mě by jako pacienta nikdy nenapadlo oslovovat lékaře příjmením 8o přijde mi úplně normální a přirozené oslovení pane doktore, paní doktorko…ok, pokud je to primář, tak pane primáři. I lékař může být docent, profesor. A nejspíš mu budu stále říkat pane doktore, protože je to jeho povolání. Stejně tak učitelku oslovuji paní učitelko, ne paní bakalářko, magistro, doktorko (Ph. D.) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
29.2.20 17:39
@Baba píše:
Mě nikdo nikdy příjmením neoslovil. Sem v práci, mám tam nějakou funcki, tak mě tak oslovují. Nevím, co se zas jegemu nezdá.

mě jo a je možné, že to byl nějaký JUDr. jehož titul jsem opomněla, nevím, jsem na tohle tupá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 17:43
@Pudloslava píše:
hele nesmeju se, ja jsem jednou v pravnicke diskusi pouzila nevhodne pojem obvinit/obzalovat a sice se mi nikdo nesmal, ale vzniklo z toho nedorozumeni, protoze to je evidentne dost velky rozdil.V nasi praxi takto lide zamenuji indikovat/diagnostikovat
„lékař mi indikoval chřipku“ :-)))

Aha, ty neznáš jegeho. On je totiž neomylný, a na x stránkách řešil, že je to vlastně jedno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
29.2.20 17:44
@Baba píše:
Aha, ty neznáš jegeho. On je totiž neomylný, a na x stránkách řešil, že je to vlastně jedno :mrgreen:

která z těch dvou dvojic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 17:44
@Pudloslava píše:
která z těch dvou dvojic?

virus, bakterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35441
29.2.20 17:46
@lenajs píše:
Mám pocit, že si tady opravdu někdo plete pojmy s dojmy, tituly s funkcemi a povoláním… Mě by jako pacienta nikdy nenapadlo oslovovat lékaře příjmením 8o přijde mi úplně normální a přirozené oslovení pane doktore, paní doktorko…ok, pokud je to primář, tak pane primáři. I lékař může být docent, profesor. A nejspíš mu budu stále říkat pane doktore, protože je to jeho povolání. Stejně tak učitelku oslovuji paní učitelko, ne paní bakalářko, magistro, doktorko (Ph. D.) :think:
:palec: Ale Jege s tim ma problem. Akorat je v tom asi sam.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová