Proč se lékaři nebaví s pacienty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26569
2.3.20 11:17
@Pudloslava píše:
další dotazy doporučuji předkládat ihned v úvodu, je vážně nepříjemné, když pacient na odchodu se zprávou v ruce sdělí, že má ještě nějakou další potíž, která třeba všechno změní.Mě se třeba stalo, že jsem se věnovala půl hodinky zádům a na odchodu se mě pacientka zeptala, jestli je normální, že vidí dvojitě :-)

No jo, tohle je teda extrem. :D Ale ja neco podobneho take predvedla. V podobnem duchu nase dr zjistila diabetes u syna. Resime celou navstevu uz dlouhotrvajici prujem a az uz byla na odchodu, tak dodam, ze teda jeste posledni dobou chodi hodne curat. :oops:
Ale zase me omlouva, ze byl prtavy a to curani u malych deti je takovy slozity…ani mi to neprislo jako problem.
No jo, zpetne to samozrejme vidim jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.3.20 11:22
@Pudloslava píše:
další dotazy doporučuji předkládat ihned v úvodu, je vážně nepříjemné, když pacient na odchodu se zprávou v ruce sdělí, že má ještě nějakou další potíž, která třeba všechno změní.Mě se třeba stalo, že jsem se věnovala půl hodinky zádům a na odchodu se mě pacientka zeptala, jestli je normální, že vidí dvojitě :-)

Tak kdybych viděla dvojitě, asi bych to zmínila. Hned. Jakože místo pozdravu :lol:

Mně jde spíš o to, že třeba já nevím, jdu na gyndu na stěr z děložního čípku, doktor ho udělá, já se rozloučím a cestou v metru si vzpomenu, že jsem se nezeptala, co dělá moje cysta. Je to tak jasnější? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
2.3.20 11:25
@warita píše:
to bude ale asi specifikum nasi zeme. Taky mi prijde, ze dnes uz lekari vysvetluji daleko vic, nez to byvalo. Kdysi lekar cloveka v cukuletu vysetril a beze slova zacal na psacim stroji busit recept do lekarny. Na otazku, co ze mi je neco nesrozumitelne zahuhnal, strcil mi do ruky recept a DALSI!V zahranici to tak povetsinou neni. Zila jsem dlouhe roky na zapade a tam jsou lekari asi jinak placeni a maji jiny pristup k pacientum. Takze i takove veci, jako banalni nachlazeni je cloveku do detailu vysvetlene a kazdy lek do podrobna popsany co dela a proc by predepsan. Ja na to nebyla zvykla, takze me to prvnich par krat rozhodilo, znervoznilo a dokonce i lehce podrazdilo. Nechapala jsem, proc mi vysvetluje ucinek blbeho paralenu a jaky je rozdil mezi bakterialni a virovou infekci vim i sama. Proste, chvilku to trvalo, nez jsem si zvykla.

Tak mě sestřička sdělila, že mám intoleranci na laktózu po telefonu a ať si k tomu něco nastuduju na internetu :think: jako pár otázek jsem měla, ale nechtěla jsem zdržovat, tak se samovzdělávám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24726
3.3.20 08:57
@jege píše:
To já ale nevím, napsal jsem, že kdyby o to nějak mohla přijít, tak bych tu napsal, „kdyby o ně nějak přišla“, ovšem tady byla řeč o jejích odvolání, pro extra blbé a nechápavé typu @Baba, @mroe a pod., kdyby odvolala souhlas s jejích použitím klinikou! :jazyk: :mrgreen:Příspěvek upraven 01.03.20 v 22:34

Zkrátka jsi to napsal blbě. A jako malý holce mi bylo doporučeno, abych vždycky, pokud budu někoho nazývat blbounem, začala sama u sebe. Tobě bych to doporučila taky! Věř, že to funguje. Je to léty ověřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.20 10:22

Někteří lékaři jsou fajn, ale někteří jsou opravdu hrozní. Vzpomínám si na lékařku, která mě vyšetřovala v mých 17 letech. Bolel mě slepák, shodou okolností jsem měla zároveň první den MS a to mi bylo vždy zle. Rovnou ze školy mě dvě spolužačky doprovodily na chirurgii. Úplně jsem se svíjela bolestí. Ale s tou MS bolestí se mísila bolest slepáku a já věděla, že něco je špatně. Lékařka se na mě dost hnusně obořila, že simuluju, že nechci do školy a jsem prase, protože mi to proteklo na kalhotky. Samozřejmě, že bych se převlékla, jenže já čekala nekonečně dlouho v čekárně a neměla se šanci převléknout, krom toho, že jsem myslela co chvíli, že se skácím k zemi. Na výměnný poukaz mi napsala, že se rozhodně nejedná o náhlou příhodu břišní a s tím mě vykopla. Bylo to kolem oběda. Holky mě tedy doprovodily domů. Máma pak volala sanitku. Ihned mě přijali v nemocnici a ráno jsem šla na sál. Byl to akutní slepák. Ale to ponížení, to si pamatuji dodnes. Sestra byla to samé v bledě modrém.

• Citovat
  • Upravit
36354
3.3.20 11:49
@stock píše:
Zkrátka jsi to napsal blbě.

Ale nenapsal, to jenom @Baba a @mroe hledají, jak si do mě kopnout, tak já zase na oplátku kopu do nich! :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
3.3.20 11:51
@jege píše:
Ale nenapsal, to jenom @Baba a @mroe hledají, jak si do mě kopnout, tak já zase na oplátku kopu do nich! :jazyk: :mrgreen:

Jak děťátko na písku, kterému někdo rozšlapal bábovičku :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36354
3.3.20 12:38
@lenajs píše:
Jak děťátko na písku, kterému někdo rozšlapal bábovičku :potlesk:

Jo, slíbil jsem, že @Baba za její aroganci a drzost budu stíhat na zemi, ve vodě i ze vzduchu! A @mroe jako její přitakávač to prostě také schytá… :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
3.3.20 13:03
@jege píše:
Ale nenapsal, to jenom @Baba a @mroe hledají, jak si do mě kopnout, tak já zase na oplátku kopu do nich! :jazyk: :mrgreen:

a když ti tu dalších x jiných pisatelek napíše, že „napsal“, tak jsou taky jen přitakávači :mrgreen: umět uznat vlastní chybu je celkem umění a někdo s tím má evidentně větší problém než jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
3.3.20 13:10
@jege píše:
Jo, slíbil jsem, že @Baba za její aroganci a drzost budu stíhat na zemi, ve vodě i ze vzduchu! A @mroe jako její přitakávač to prostě také schytá… :cert: :mrgreen:

Mě se tvoje příspěvky v žádném případě nedotýkaj, když píšu tobě/o tobě je to čistě pro zábavu. Nebo častěji k vyvrácení těch nesmyslů, co tady píšeš. Je mi absolutně jedno, co si o mě myslíš. Klidně si dej heslo: Baba je arogantní kráva, do podpisu. Je mi to šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.20 13:37
@Baba píše:
Mě se tvoje příspěvky v žádném případě nedotýkaj, když píšu tobě/o tobě je to čistě pro zábavu. Nebo častěji k vyvrácení těch nesmyslů, co tady píšeš. Je mi absolutně jedno, co si o mě myslíš. Klidně si dej heslo: Baba je arogantní kráva, do podpisu. Je mi to šumák.
:lol: :lol: :lol:
Hele, s tebou bude nakonec i legrace. :palec:
  • Citovat
  • Upravit
43035
8.3.20 13:46
@Lenka_Hal píše:
No jo, tohle je teda extrem. :D Ale ja neco podobneho take predvedla. V podobnem duchu nase dr zjistila diabetes u syna. Resime celou navstevu uz dlouhotrvajici prujem a az uz byla na odchodu, tak dodam, ze teda jeste posledni dobou chodi hodne curat. :oops:
Ale zase me omlouva, ze byl prtavy a to curani u malych deti je takovy slozity…ani mi to neprislo jako problem.
No jo, zpetne to samozrejme vidim jinak.

Stane se kazdymu, i doktorovi. Jen to nedelat cilene. Nebo nerict a doufat, ze si doktor vsimne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová