Platby na internetu, jaký je mezi nimi rozdíl?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
398
22.1.14 22:50

Platby na internetu

Ahoj holky, předem se omlouvám za nejspíš stupidní dotaz (ale raději budu 5. minut blbcem než celý život), prosím o radu ty zkušenější z vás ohledně plateb na internetu. Vždycky jsem všecko řešila přes bankovní převod nebo přes dobírku, ale vím že existuje metoda platby nějak přímo kartou, nebo třeba PayPal (na eBay apod.) Jaký je vlastně mezi vším rozdíl? Jestli to dobře chápu, tak ta karta musí mít označení Visa, MasterCard, Maestro (v tom se moc nevyznám a ráda si nechám poradit), a zadává se nejspíš posl. 4 čísla, ale prý to není moc bezpečné. PayPal by prý měl tohle řešit že tvoří prostředníka mezi těmito platbami a moje údaje jsou kryté. Chápu to dobře? Existují další užitečné metody které mohu využít v platbách především v zahraničí?
Děkuji za všechny rady :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2411
22.1.14 23:00

Pouzivam kartu a na eBay PayPal - karta je dle me velmi bezbecna platba, zadavas vse, tedy cislo karty, expirace a CVC kod (na zadni strane karty) a pochopitelne zvolis jakou kartu mas (Visa, MC, atd.).

PayPal je vlastne takova netova penezenka: do penezenky vkladas penize prevodem ze sveho BU.

Osobne bych se nebala zneuziti karty - prosim, hlavne necist, ze nekde v US ukradli data 7.5 milionu lidi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
22.1.14 23:01

@ne-silenamatka Ahá, takže ten PayPal funguje jako virtuální účet na který si posílám peníze a ty pak využiji pro platby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
22.1.14 23:05
@Lucynna píše:
@ne-silenamatka Ahá, takže ten PayPal funguje jako virtuální účet na který si posílám peníze a ty pak využiji pro platby?

Ano - presne tak. Pokud nakupujes na eBay, tak si PP urcite udelej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
22.1.14 23:09

Platbu kartou mám při internetovém nakupování nejraději. je to pohodlné a rychlé.
abych měla super jistotu, že údaje o kartě nikdo nezneužije a peníze mi z účtu následně „nevysosá“, tak mám pro placení přes internet speciální kartu. na daném účtu nemám žádné peníze (nebo jen minimum) a když chci něco platit, tak si tam peníze těsně před platbou převedu. platbu kartou sice považuju za bezpečnou, ale tohle je takové opatření navíc :) mám teda banku, pod kterou mám víc účtů a převody mezi nimi se uskutečňují okamžitě, takže tento postup je potom otázkou pár vteřin a nijak mi to život nezatěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
22.1.14 23:09

@ne-silenamatka Aha, no chtěla jsem právě zkusit i AliExpress, ale tam PayPal není, jen ty metody které jsem tu přidala do fotoalba. Kdybych to platila normánlím bankovním převodem, tak tam se mi prý asi odečtou ještě peníze za směnu na dolary, nebo tak nějak, a v platbě kartou to prý není. Já fakt nevím jestli jsem si teď nevydedukovala něco špatně a nejsem úplně mimo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
22.1.14 23:10

Možná by bylo dobré zmínit, že ne se všemi kartami jde platit přes internet. Když jsem měla účet u KB, tak jsem na to měla speciální „internetovou“ kartu. Teď u nové banky jsem si musela povolit, že s ní mohu platit přes net. Takže doporučuji si zjistit, jestli je s danou kartou možno takto platit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
22.1.14 23:11

@maffi super, a to se dá normálně u banky zařídit a nebo u nebankovních společností? Nevíš jak je na tom Equa bank? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
22.1.14 23:14
@Lucynna píše:
@ne-silenamatka Aha, no chtěla jsem právě zkusit i AliExpress, ale tam PayPal není, jen ty metody které jsem tu přidala do fotoalba. Kdybych to platila normánlím bankovním převodem, tak tam se mi prý asi odečtou ještě peníze za směnu na dolary, nebo tak nějak, a v platbě kartou to prý není. Já fakt nevím jestli jsem si teď nevydedukovala něco špatně a nejsem úplně mimo 8o

Tak zaplat kartou, zrovna u Ali bych se teda nebala - pokud budes platit prevodem, tak zaplatis jeste bance poplatek za prikaz do zahr. - to je tusim kolem 300,– (nevim).Penize si banka sama prevedem na pozadovou menu, dle akt. kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
22.1.14 23:18

@ne-silenamatka děkuji :kytka: už je mi to jasné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
22.1.14 23:21

@Lucynna to nevím, já mám mBank. mám tam víc účtů a karty mám ke dvěma z nich. jednu používám na nákup v obyč obchodech a mám tam zablokované platby přes internet. a druhou kartu mám zas právě na nákupy přes net a mám tam zablokované vše ostatní. u mBank jde toto všechno nastavit v rámci internetového bankovnictví.
zkus se pozeptat. tipnula bych si, že ty „nové“ banky to budou mít hodně podobné - myslím tím možnost ovládat vše a nastavovat přes internetové bankovnictví. tak by to třeba taky šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
23.1.14 07:24

Jako paypal je super, platila jsem přes něj a prodejce zboží neposlal a vrátili mi peníze bez problémů, takže za mě super :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
23.1.14 23:52

@araw :potlesk: :potlesk: :potlesk: Tak to je mazec dobrý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
20.2.14 22:27

@ne-silenamatka ahoji :-) Tak sjem se k nákupu rozhoupala až teď a přemýšlím… když pošlu peníze přímo ze své karty, naúčtuje se mi tam nějaký poplatek „za směnárnu“, a nebo se prostě jen strhne adekvátní částka? Raději se opět ptám jako blbeček, ale chci mít jasno :-D Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
20.2.14 23:05

@Lucynna Jen ta castka, zadne extra.Ty voe, po mesici…ses blesk:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák