Plavání a očkování

162
19.1.11 21:22

plavání a očkování

Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte, četla jsem někde ale už právě nevím kde, že pokud není zahojené úplně očkování po TBC tak se nesmí jít plavat s mimčem…Je to pravda??malej má přes 6 měsíců ale pořád tam jakoby takovou nenápadnou růžovou skvrnku má… a chtěla bych s ním příští měsíc začít plavat.. děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
19.1.11 21:25

ahoj,měl by mít zahojené očkování,a pupíček.Ale pokud si nejsi jistá,zajdi si k Dr,nechtějí po tobě na plavání taky potvrzení o zdravotním stavu dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
19.1.11 21:25

Tak o tom jsem neslyšela. My jsme taky neměli zahojeno a ani ostatní půlroční miminka v naší skupině. Jen asi kdyby tam měla velký strup, tak by se to rozmáčelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.1.11 21:32

Neměla zhojeno a to výrazně hůř než ty a chodili jsme bez problémů :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.1.11 21:33

No co jsem zjišťovala, tak na plavání je většinou podmínkou zahájení běžného očkování, tj.hexou. Vzhledem k tomu, že podmínkou zahájení očkování hexou je úplné zahojení jizvičky po očkování proti tbc, zda je jizvička úplně zhojená a nereaktivní posoudí lékař před očkováním hexou. Pokud tedy máte zahájenou hexu, mělo by očko po tbc být logicky zhojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.1.11 21:34

U nás na plavání nikdo od doktora nic nechtěl. První hexu jsme dostali až v říjnu a plavání jsme ukončili v červnu, takže bez očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
20.1.11 07:30

jj hexu už máme za sebou… Asi tam ta růžová jizvička ještě bude…
Děkuji moooc všem za odpověďi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená kamča
12.2.13 20:48

Jak je to s očkováním hexou a následným plaváním, měl by být nějaký rozestup? Např. v pondělí byl syn očkován čtvrtou dávkou hexy, zatím je bez reakce, a zítra ráno plavání, můžem normálně jít, nebo byste radši nešly?

• Citovat
  • Upravit
12743
12.2.13 20:50
@nepřihlášená kamča píše:
Jak je to s očkováním hexou a následným plaváním, měl by být nějaký rozestup? Např. v pondělí byl syn očkován čtvrtou dávkou hexy, zatím je bez reakce, a zítra ráno plavání, můžem normálně jít, nebo byste radši nešly?

rozhodně nechodit minimálně týden má být dodržen klidový režim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
12.2.13 20:58

My jsme byli na očkování v pondělí a na plavčo jsme šli ve čtvrtek, malá byla v pohodě a bez teplot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kamcaja
12.2.13 21:38

Tak možná to pro jistotu zítra vynecháme, díky za rady 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek