Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte, četla jsem někde ale už právě nevím kde, že pokud není zahojené úplně očkování po TBC tak se nesmí jít plavat s mimčem…Je to pravda??malej má přes 6 měsíců ale pořád tam jakoby takovou nenápadnou růžovou skvrnku má… a chtěla bych s ním příští měsíc začít plavat.. děkuji za odpovědi.
ahoj,měl by mít zahojené očkování,a pupíček.Ale pokud si nejsi jistá,zajdi si k Dr,nechtějí po tobě na plavání taky potvrzení o zdravotním stavu dítěte?
Tak o tom jsem neslyšela. My jsme taky neměli zahojeno a ani ostatní půlroční miminka v naší skupině. Jen asi kdyby tam měla velký strup, tak by se to rozmáčelo.
Neměla zhojeno a to výrazně hůř než ty a chodili jsme bez problémů ![]()
No co jsem zjišťovala, tak na plavání je většinou podmínkou zahájení běžného očkování, tj.hexou. Vzhledem k tomu, že podmínkou zahájení očkování hexou je úplné zahojení jizvičky po očkování proti tbc, zda je jizvička úplně zhojená a nereaktivní posoudí lékař před očkováním hexou. Pokud tedy máte zahájenou hexu, mělo by očko po tbc být logicky zhojené.
U nás na plavání nikdo od doktora nic nechtěl. První hexu jsme dostali až v říjnu a plavání jsme ukončili v červnu, takže bez očkování.
jj hexu už máme za sebou… Asi tam ta růžová jizvička ještě bude…
Děkuji moooc všem za odpověďi…
Jak je to s očkováním hexou a následným plaváním, měl by být nějaký rozestup? Např. v pondělí byl syn očkován čtvrtou dávkou hexy, zatím je bez reakce, a zítra ráno plavání, můžem normálně jít, nebo byste radši nešly?
@nepřihlášená kamča píše:
Jak je to s očkováním hexou a následným plaváním, měl by být nějaký rozestup? Např. v pondělí byl syn očkován čtvrtou dávkou hexy, zatím je bez reakce, a zítra ráno plavání, můžem normálně jít, nebo byste radši nešly?
rozhodně nechodit minimálně týden má být dodržen klidový režim
My jsme byli na očkování v pondělí a na plavčo jsme šli ve čtvrtek, malá byla v pohodě a bez teplot