Proplácí ČPZP Prevenar atd.?

14
19.1.11 18:13

proplácí čpzp prevenar atd....

Ahojda děvčata,
Chtěla bych se vás zeptat jestli nevíte zda česká průmyslová zdravotní pojištovna proplácí nebo alespon něco hradí z očkovaní Prevenarem nebo symflorixem???

Děkuji vám předem a moc prosím o odpověd… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5394
19.1.11 18:22

Malej je teda u VZP a my to měli ještě nehrazené, ale pokud se nepletu, je to hrazené pro všechny děti, pokud ted neudělala naše vláda další škrty, ale zatím jsem o tom neslyšela.
Jde o to, že to musíš nahlásit u pediatra, ten ji objedná. Pokud se nepletu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
19.1.11 18:24

Tady je k tomu něco víc. Nevím jak je to aktuální http://www.ct24.cz/…-pro-nekoho/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
19.1.11 18:40

Ahojky,
zrovna dneska jsem byla s malou na očkování.
Dr. mi řekla, že pokus se očkuje společně s hexou, tak to hradí pojišťovna. Akorát na prevenar je doplatek 200Kč (teda aspoň u nás) u každé dávky. Na synflorix bych nedoplácela nic.
Rozdíl je ten, že prevenar 13 je na 13 kmenů pneumokoků a synflorix je na 10 kmenů pneumokoků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.1.11 18:57

děkuju moc… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
19.1.11 19:42

ale synflorix je na evropské kmeny pneumokoka prej

Takže do 2let bych dala synflorix, po 2. roce P13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
19.1.11 20:59

Maličko bych řekla, že je jedno jestli prevenar nebo synflorix, nevím, trochu mi přijde, že se konkurenční vakcíny předbíhají. Nejprve byl prevenar, pak přišel synflorix na více typů pneumokoka a najdenou ho přebil zase prevenar…za chvíli s něčím přijde synflorix :roll:
Malej je naočkovanej synflorixem, bohužel jsme si to hradili sami a já jen doufám, že u druhého to zase nezmění na nehrazené, protože podruhé bychom na to už neměli. Takže je jedno jestli dáme to či ono, hlavně že to bude zdarma :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.1.11 21:02

A můžu se zeptat jak ty vakcínky vaše děti snášeli? ono se to očkuje ješte s něčím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
19.1.11 21:05

Dělá se to současně s hexavakcínou nebo nějak týden po sobě. Malej neměl problém nikdy s ničím…u nás to byl ten synflorix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
19.1.11 21:07

Malá ted měla 38 a přes den hodně spala. Jinak v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tanulkaaa
24.1.11 11:28
Gabinka1 píše:
ale synflorix je na evropské kmeny pneumokoka prejTakže do 2let bych dala synflorix, po 2. roce P13

Gábinko, a nepřijde Ti to náhodou blbost, když Prevenar obsahuje ty stejné kmeny, jako Synflorix, ale 3 navíc k tomu??? :potlesk:

Přesně jak tu někdo píše, Synflorix má zřejmě lepší kampaň, že…
:cert:

• Citovat
  • Upravit
6545
25.1.11 09:28

já nejsem doktor, posílám dál, jak jsem přebrala informace (takže se nepovažuju za blbou)

A že obsahuje víc kmenů neznamená, že je lepší. Z toho, co jsem psala a co jsem se dozvěděla, tak Prevenar je na kmeny v „émerice“, Synflorix na evropské kmeny - a to zas nemusí bejt taková blbost, že tam můžou mít jiné kmeny než tady, ne? :wink:

Ale nejsem doktor, imunolog a já nevim, co ještě…předávám jen ifno, co mám, netvrdim, že jsou 100% ty zaručeně správné stejně, jako zaručenou pravdu nemusíš mít ani ty. Někomu to může pomoct k zamyšlení, je to na každym…

PS: osobně kdyby holka neměla velký problémy, kvůli nimž nám nakonec imunolog to očko doporučil (a pro ten věk P13), tak bych to nenaočkovala - ani za nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tanulkaaaaa
30.1.11 18:19

Jsem neřekla, že jsi blbá, ale že to není pravda, že jde o fámu (která se někomu dost hodí, že…).
V odkazu níže je tabulka složení těch očko látek. Jen říkám, že ty euro-americké spekulace jsou věcí kampaně… Příbalové letáky a solidní info zdroje Tě přesvědčí, že mám pravdu:

http://www.vakciny.net/…/penumo.html#3

(mmch, nepíšu, if očkovat, nebo ne, jen že je to blbost s těmi americkými sérotypy…)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek