Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda děvčata,
Chtěla bych se vás zeptat jestli nevíte zda česká průmyslová zdravotní pojištovna proplácí nebo alespon něco hradí z očkovaní Prevenarem nebo symflorixem???
Děkuji vám předem a moc prosím o odpověd… ![]()
Malej je teda u VZP a my to měli ještě nehrazené, ale pokud se nepletu, je to hrazené pro všechny děti, pokud ted neudělala naše vláda další škrty, ale zatím jsem o tom neslyšela.
Jde o to, že to musíš nahlásit u pediatra, ten ji objedná. Pokud se nepletu ![]()
Tady je k tomu něco víc. Nevím jak je to aktuální http://www.ct24.cz/…-pro-nekoho/
Ahojky,
zrovna dneska jsem byla s malou na očkování.
Dr. mi řekla, že pokus se očkuje společně s hexou, tak to hradí pojišťovna. Akorát na prevenar je doplatek 200Kč (teda aspoň u nás) u každé dávky. Na synflorix bych nedoplácela nic.
Rozdíl je ten, že prevenar 13 je na 13 kmenů pneumokoků a synflorix je na 10 kmenů pneumokoků.
ale synflorix je na evropské kmeny pneumokoka prej
Takže do 2let bych dala synflorix, po 2. roce P13
Maličko bych řekla, že je jedno jestli prevenar nebo synflorix, nevím, trochu mi přijde, že se konkurenční vakcíny předbíhají. Nejprve byl prevenar, pak přišel synflorix na více typů pneumokoka a najdenou ho přebil zase prevenar…za chvíli s něčím přijde synflorix ![]()
Malej je naočkovanej synflorixem, bohužel jsme si to hradili sami a já jen doufám, že u druhého to zase nezmění na nehrazené, protože podruhé bychom na to už neměli. Takže je jedno jestli dáme to či ono, hlavně že to bude zdarma ![]()
A můžu se zeptat jak ty vakcínky vaše děti snášeli? ono se to očkuje ješte s něčím… ![]()
Dělá se to současně s hexavakcínou nebo nějak týden po sobě. Malej neměl problém nikdy s ničím…u nás to byl ten synflorix
Gabinka1 píše:
ale synflorix je na evropské kmeny pneumokoka prejTakže do 2let bych dala synflorix, po 2. roce P13
Gábinko, a nepřijde Ti to náhodou blbost, když Prevenar obsahuje ty stejné kmeny, jako Synflorix, ale 3 navíc k tomu??? ![]()
Přesně jak tu někdo píše, Synflorix má zřejmě lepší kampaň, že…
![]()
já nejsem doktor, posílám dál, jak jsem přebrala informace (takže se nepovažuju za blbou)
A že obsahuje víc kmenů neznamená, že je lepší. Z toho, co jsem psala a co jsem se dozvěděla, tak Prevenar je na kmeny v „émerice“, Synflorix na evropské kmeny - a to zas nemusí bejt taková blbost, že tam můžou mít jiné kmeny než tady, ne? ![]()
Ale nejsem doktor, imunolog a já nevim, co ještě…předávám jen ifno, co mám, netvrdim, že jsou 100% ty zaručeně správné stejně, jako zaručenou pravdu nemusíš mít ani ty. Někomu to může pomoct k zamyšlení, je to na každym…
PS: osobně kdyby holka neměla velký problémy, kvůli nimž nám nakonec imunolog to očko doporučil (a pro ten věk P13), tak bych to nenaočkovala - ani za nic
Jsem neřekla, že jsi blbá, ale že to není pravda, že jde o fámu (která se někomu dost hodí, že…).
V odkazu níže je tabulka složení těch očko látek. Jen říkám, že ty euro-americké spekulace jsou věcí kampaně… Příbalové letáky a solidní info zdroje Tě přesvědčí, že mám pravdu:
http://www.vakciny.net/…/penumo.html#3
(mmch, nepíšu, if očkovat, nebo ne, jen že je to blbost s těmi americkými sérotypy…)