Plavání do 1 roka

13
24.6.18 14:49

Plavání do 1 roka

Dobrý den chtěla bych co za zákon vymysleli že dítě do 1 roku nesmí do bazénu?? Chodíme max jednou týdně malým od půl roku do bazénu dnes je mu 8 měsícu a bylo nám řečeno, že podle zákona nesmí děti mladší 1 rok do bazénu. Děkuji že informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1299
24.6.18 14:52

Prosimte a kde?? Nikdy se me nestalo ze by nas odnekud vyhodili. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.6.18 14:57

Dneska jsme byli v České Lipe nevyhodili nás ale pro příště že tam nemáme chodit prý je to všude ten zákon tak jestli se to také někomu stalo?? Přitom tam chodíme 3 měsíce a dnes nás ten plavcik řekl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
24.6.18 15:00

@Radkamik. je to kvuli hygienickym normam, ktere verejne bazeny u deti do 1 roku nesplnuji. chce to cist navstevni rad, tam to vse maji napsane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
24.6.18 15:03

Podle mě to není zákon, záleží na majiteli bazénu. Viděla jsem to na spoustě bazénech, že mají v provozním řádu vstup pro děti až od 1 roku. Možná se tak kryjou, že tam třeba kvalita vody nebo množství chloru není vhodný pro miminka. Ale není to určitě všude. Zkus najít jiný bazén v okolí, kde to v provozním řádu nemají. Hlavně teda venkovní koupaliště toto omezení nemívají tak často jako vnitřní bazény.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.6.18 15:08

Tak proč nás tam pustí a řeknou že se tam nesmí. Tohle jsem slyšela poprvi o nějakém takovém zákonů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
24.6.18 15:25

Já když jdeme do bazénu řeknu, že dceři je rok. Paní za kasou sice kouká tak, že mi nevěří, ale nic neřekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
24.6.18 15:33

Stačí mrknout a hned jsem našla. Pokud jde tedy o bazén v České Lípě, jak jsem pochopila, tak se vstup ani koupání dětem do jednoho roka nedoporučuje. Já bych ani takhle malé dítě do veřejného bazénu nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
24.6.18 15:46

@Radkamik. No, protože oni jsou z obliga… ty porušuješ návštěvní řád a kdyby se ti dítě osypalo, nebo mu bylo něco dalšího, tak na ně nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
24.6.18 15:58

Není to zakázáno ze zákona,ale proto,že do těch bazénů lijí s prominutím samé sr…čky.S takovým malým bych tam nešla.My na bazén chodíme,ale u nás mají vhodný pro tak malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
24.6.18 16:04

Tyto bazény nesplnuji hygienické normy, např.bazeny pro kojenecké plavání mají mnohem nižší hladinu chloru, který dráždí dýchací cesty. A když vidím ten rozdíl, jak se myji rodiče malých plavacku na kurzech oproti lidem ve veřejném bazénu, tak bych malé dítě nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
24.6.18 16:18
@Cuddy píše:
Tyto bazény nesplnuji hygienické normy, např.bazeny pro kojenecké plavání mají mnohem nižší hladinu chloru, který dráždí dýchací cesty. A když vidím ten rozdíl, jak se myji rodiče malých plavacku na kurzech oproti lidem ve veřejném bazénu, tak bych malé dítě nevzala.

To je ale blbost. U nás máme bazén se slanou vodou vodou. Takže žádný chlór, jak píšeš. Na kurzy se tam normálně chodí i s miminkama. Plave se i ve velkém, ale jen mimo veřejnost. Jinak tam děti do 1 roku nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
24.6.18 16:51
@P4ja píše:
To je ale blbost. U nás máme bazén se slanou vodou vodou. Takže žádný chlór, jak píšeš. Na kurzy se tam normálně chodí i s miminkama. Plave se i ve velkém, ale jen mimo veřejnost. Jinak tam děti do 1 roku nesmí.

I bazén se slanou vodou je přece chlorovaný. A ty bazény jsou v době kurzů jinak upravované než v době pro veřejnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
24.6.18 19:21
@Cuddy píše:
I bazén se slanou vodou je přece chlorovaný. A ty bazény jsou v době kurzů jinak upravované než v době pro veřejnost.

Tak jasně že je tam chlor ze soli, která se elektrolýzou rozkládá, ale když jde voda do bazénu, tak už je to zase sůl. A jinak pochybuju, že na dvě hodiny mezi plaváním pro veřejnost tu vodu ve velkém bazénu stihnou upravit pro prcky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
24.6.18 20:42
@P4ja píše:
Tak jasně že je tam chlor ze soli, která se elektrolýzou rozkládá, ale když jde voda do bazénu, tak už je to zase sůl. A jinak pochybuju, že na dvě hodiny mezi plaváním pro veřejnost tu vodu ve velkém bazénu stihnou upravit pro prcky. :nevim:

A opravdu v tom velkém bazénu plavou děti 6-12 měsíců? Jakou má ten bazén teplotu vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí