Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy! Chtěla jsem se zeptat od kdy jste chodily a miminkama plavat nebo od kdy se tak chodí. Adélce jsou 2 měsíce a mám v plánu s ní chodit na plavání a nevím od kdy se chodí.
Ada plavala od peti mesicu a Pepi od sesti tydnu. A plaveme doted a desne se nam to libi ![]()
Vlastne plaveme uz tri roky…
Lesina
Ahojky my jsme zrovna čerstvými členy plaváčku.Jinak plavání začína od narození do 6m u Vás doma ve vaně (instruktorka chodí k vám domů) a potom od 6m v bazénu.Nám teď začal kurz v lednu,6 m nám bude teda až za 3 týdny,ale paní nás do kurzu vzala předčasně.Jinak další by byl až za tři měsíce.Už jsem to plánovala od 2m,ale řekla jsem si že počkám do 6m a budeme chodit do bazénu.Ta představa že by někdo chodil k nám domů a ještě to plavání ve vaně mi nepřišlo moc praktické,tak jsme počkali a jsme moc spokojeni.Ahojky
Zuzík+Anička
Ahoj,
my byli plavat prvně včera, malý se to strašně líbilo. Jesti chceš, koukni do galerky říjen 2006, včera jsem tam dávala fotky.
My máme kurz vaničkový, plave v takový velký vaně - 4 lekce ( 1× za 14 dní ) a potom jde do většího bazénku, kde už bude s dalšíma miminkama + maminky.
Ahojky, tak mi jsme začali chodit na plavání ve 2 měsících. Teď už bohužel nechodíme, protože syn začal od září chodit do školky a já do práce
Plavání ale moc miluje, je to skvělá věc ![]()
My se chystáme od dubna. Ted začíná jeden kurz, ale to je prej pro nás ještě brzo (5měs.) chodí se od 6měsíce. Takže my budem chodit od 8měsíců. Už se nemůžu dočkat.
My jsme začaly chodit ve 4 měsících už rovnou do bazénu. Teď máme 6,5m a chodíme už do pokročilých. Normálně se potápíme, cácháme do vody a všechno. Ve vaně jsme vůbec nebyly. Rovnou jsme šly na bazén. První 2 hodiny jsme si hrály lehce na hysterku (musela jsem ji mít pořád v klubíčku a houpat - to byla v pohodě, takže jsem s ní cviky nedělala), ale od 3. hodiny je úplně v pohodě a řekla bych, že ji to i baví. Jenom to potápění se nám pořád nějak nelíbí (i když neřveme, ale tváří se jako bych jí ubližovala nebo co
), ale toho se asi už nezbavíme, bo doma zodpovědně kropíme… Jo a ve velké vaně nekoupeme, protože tam řve jak pardál. Takže má svoji malou vaničku a je v pohodě. Doma i v bazéně.
Můžu mít malý dotaz? A to se třeba s malýma holčičkama nebojíte chodit do bazénu? Já jen, že pokaždé, když jsem šla plavat, tak jsem tam chytla nějaký ty potvory (jako např. kvasinky apod.) Mám v dosahu 2 místní bazény a pokaždé je to stejné. I můj doktor (gynekolog) s nadsázkou říká, že rovnou z bazénu můžu jít přímo k němu…
Nemám ten problém jen já, ale spousta mých kamarádek. Tak se docela bojím jít s 4měsíční holčičkou plavat… Možná ve větších městech je třeba čistota vody lepší, nebo míň chlorují…nevím, nemám s tím zkušenost a moc ráda bych se o tom dověděla víc…
(a to, čeho se bojím, aby v bazéně malá taky něco „nechytla“ a neměla s tím problémy už takhle malinká…)
Elissa
Ahoj já osobně si myslím že v dětském bazénu je dobře zajištěná hygiena oproti velkým bazénům.Nemám strach chodit s dcerou plavat,voda je vždy čisťounká a dcera je tam spokojená.Zatím nemá ani ona ani já žádné problémy.
Zuzík+Anička
A ještě jedna otázka: v porodnici nám zdůrazňovali, ať miminkům nenateče voda do ouška…toto pravidlo mám proto zafixované a i teď, když má Janička 4 měsíce, tak ji úzkostlivě držím hlavičku (ouška) nad vodou…
Od které doby si tedy děti můžou namáčet ouška?
(možná se ptám jak jojin, ale mám první dítě, které je zároveň i první vnouče, takže ani nemám koho se ptát). Proto mov díky!
Elisso, nam v porodnici strcili miminka pod vodu hned ve dvou dnech
Takze ja macim usi od narozeni… Koneckoncu, v brise mely holky usi pod vodou taky - a co se tyce zanetu stredousi - Ada na to docela jeden cas trpela, mam od ORL Dr. potvrzene, ze to neni z vody a pak shodou nahod mela Ada zanet vzdy, kdyz minimalne dva tydny neplavala…
A co se tyce gynekologickych zanetu - plaveme tri roky a bez jedineho problemu. Ja sice jednu chvili mirne bojovala s kvasinkama - ale zase bez souvislosti s bazenem (v tu dobu se neplavalo, bo se bazen opravoval ![]()
L.
Ahoj, my jsme chodili na plavání cca od 2 měsíců, ale podle mě by stačilo i od tří, první hodiny jsme tam spíš probrečeli
Chodili jsme do malého bazénku-spíš velká hranatá vana-byli jsme tam sami a instruktorka a bylo to super, pak už jsme od 6 měsíců chodili do většího s dětmi. Vřele doporučuju, obě jsme se docela vyřádili a Adina pak krádně spala ![]()
Jo a vzhledem k tomu, že jsme se i potápěli, od začátku jsme do uší po koupání dávali takové kornoutky z vaty (takový polštářky, koupí se v lékárně celý balík), ty nasáli vodu a dělala jsem to v podstatě až do roka. V porodnici nám ukazovali, že se tím dá čistit i nos a uši.
Ahoj, my jsme začali od 6 měsíce. Moc se nám to líbilo a tak pokračujeme. Nedávno jsem se byla podívat na kamarádku v Mostě, která vede kurzy plavání a bohužel musím konstatovat, že proti tomu co tam dělají oni, my se jen cákáme. Synovi je skoro 1,5 roku a pořád jsem jen v malém nafukovacím bazéně. Vše co tam děláme je dost omezený. Jediný co vidím jako pozitivní, je to, že se tam neustále mění voda. I když, nedávno jsem rodila a před porodem mi zjistili, že mám streptokoka typu B, napadla mě jen jediná věc, kde jsem to mohla dostat a to právě v bazéně.
Určitě než se přihlásíš, podívej se, co bazén nabízí.
Radka
Rony, mě taky na konci těhotenství našli Streptokoka B. Já jsem v bazéně nebyla celé těhotenství ani jsem nedělala žádný jiný „vylomeniny“. Vůbec netuším, jak jsem ho mohla chytit, ale chytla…
Ahoj s těma ouškama nevím,nám je namočili už v porodnici a doma když jsem koupala tam měla uši vždycky pod vodou,říkali nám že musíme být s dítětem v očním kontaktu,jelikož mají vodu v uších tak nás neslyší.A v plavání se potápíme a v pohodě,do uší nic nedáváme.Myslím si že se nemusíš bát namočit ouška,hlavně ten vizuální kontakt,aby se prcek nebál.
Zuzík+Anička