Plavání miminek - pláče
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Plavání miminek - pláče
Začali jsme chodit na plavčo, poprvé dobrý, podruhé jsme začali máčet bradičku, malý začal kňourat, potřetí jsme zjistili, že nám roste zub, potápěli jsme k nosánku, nejprve kňoural, potom začal plakat, ne moc, ale plakal, říkala jsem si, že asi z toho zoubku. Když jsme byli naposledy počtvrté, tak už byl zoubek O.K. i prcek už se vrátil do normálu, udělali jsme přivítání,pár básniček, polití a dobrý, potom jsme k signálu na polití začali potápěk k nosánku a spustil řev, došla jsem i pro dudla, nic nepomohlo z bazénu jsem odcházela se vzlykajícím miminkem, bylo mi ho strašně líto, ve sprše už byl v pohodě. Do konce kurzu nám zbývají 4 lekce, tak si říkám, že uvidíme, nechci ho lámat, aby se nebál vody či tak něco, ale chtěla jsem vědět, zda máte někdo podobnou zkušenost a hlavně, dá se na ně vyzrát??? ![]()
Díky M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak ho prostě nepotápěj a je to… to přece není povinné. Moje Helenka teda byla plaváček, ale na kurzu s námi bylo spousta maminek, kterým děti plakaly a potápět ani polívat se nechtěly… Každému dítěti vyhovuje něco jiného - ani plavání není univerzál a mělo by se přizpůsobit potřebám a náladě dítěte… Nutit je (a to do jakékoli aktivity, nejen do plavání či potápění) podle mne nemá smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to bylo podobné, poprve malý neplakal a potom už plakal při každé lekci. Instruktorky mi říkali, že to je normální a ať zkusíme vydržet. Potápěli jsme jen když neplakal. Nemá se do toho nutit, aby dítě nemělo strach. Hlavně se nesmí z vody vyjít ven když dítě začne plakat, protože by si zvyklo, že když zapláče, tak máma hned půjde z vody ven. Musíš ho něčím zabavit, my jsme na to měli hračky. U nás to trvalo asi dva měsíce a jsem moc ráda, že jsme to vydrželi. Malý je ve vodě moc spokojený a rád se potápí.
U nás na bazéně je hrozně chladná voda, tak proto malý plakal, bylo mu chladno. Naštěstí nebyl nemocný a mám pocit, že ho to více otužilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jojo, souhlasím s názory výše. Robik byl taky plaváček, ale někdy měl období kdy brečel, tak jsme nepotápěli. a všechno v pohodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ho nenutila.Není kam spěchat,času máte dost
. Nebuď z toho smutná. Mne se malá jednu chvilku po potápění třásla jako osika.Teď už je zase v pohodě
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc díky, no v podstatě jsem se dozvěděla, co jsem si myslela, věděla, ale díky za povzbuzení, lekci jsme i s pláček dokončili, už jsme ani nepolívali, ani nepotápěli, ale stejně to už nepomohlo, spíš tomu potřebuju předejít nebo přestat v moment, kdy už natahuje a ne až když řve a to doslova, to už se ve vodě něchtěl uklidnit. Vím, že se s nima nesmí hned ven. Taky jsem si říkala, že budeme chodit dál a na polévání a potápění si dáme pozor, aby si zvykl, že se mu tam může i líbit. Prostě mě to jen mrzelo, člověk to chce dělat pro něj, pro radost a ne, aby to měl jako utrpení.
Ještě jednou díky moc za podporu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se teda moc nepozdává to potápění až k nosánku
Co to máte za instruktorky
Upřímně, sama bych řvala, kdyby mi to někdo provedl
U nás na kurzu jsme nejřív polejvali rukou, pak kelímkem (víc vody, tzn delší doba na zadržení dechu) a pak rovnou lupho pod vodu. A během polévání měli mít prckové ve vodě ramínka (v ideálním případě). Nepotápěj ho tedy po nosánek a pokud snese polévání, tak polévej s bradou nad vodou a nelámej to přes koleno.
A co voda v uších, to mu nevadí? Děláte takové to položení na znak? Jestli tohle zmákne, tak už má k potopení jen krůček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nás na plavču jakmile se nadechne když se polévá s kelímku a je připravený tak se zanoří celá hlavička a né jen pod nos,mě by se to taky nelíbilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Minulko u nas se teda taky nejdriv prejizdi mokrou rukou po obliceji, potom se pridava vic a vic vody, potom kelimek a ted na 7. lekci teprve pujdou pod vodu. Mala me taky rve, ale vetsinou pri poloze, ze lezi na zadech a ja ji drzim jen za raminka. A nejvetsi rev spusti potom v satnach
taky nevim proc, ale ani uklidnit nejde…takze taky s tim bojujeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mondullaa:ahoj, tak s tím řvaním v šatně jsme na tom stejně.a mě malej teda přímo hysterčí jak před plaváním tak potom taky a jsem z toho někdy teda na nervy,ani se kolikrát pořádně neutřu a už se oblíkám.a to už jsem udělala tak že chodí ještě doma před tím spát pak se napapá a pak ještě spí v autě tak 20 min a stejně řev takže je to prostě v něm.Pořád nevím jak na něj aby tam tolik nebrečel.V bazénu je v poho jen když ho položím na zádíčka tak pobrekne to se mu nelíbí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petro tak to je presny
ona teda nerve predtim, to je ticho, ale v ty satne zacne hystericky rev a fakt nic nepomaha…zensky me rikaji, ze si myslely, ze jejich deti hodne breci, ale ze na nas nemaji
taky se rychle oblekam a malou capnu a jdu s ni do detskyho koutku a tam je nastesti v klidu. A ted me ani pred plavanim nechce vubec jist a po plavani taky ne
a ja myslela, ze jen ja mam takovou malou hysterku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hm tak to nemáš.mě se do toho začal teď před pár dny vztekat,tak 3 minuty piští jako myš a točí se na břichu dokolečka,tak si vůbec nedokážu představit co bde dělat na tom plavání.tenhle kurz dokončíme a fertyk už s ním nejdu jinak bych přišla o nervy.stejně bude už teplo a budeme doma v bazénu.no al ještě mě to čeká 7krát.nejhorší že třeba začne plakat jiný miminko on se přidá,to předtím přestane brečet,ale on brečí dál,já si tam někdy připadám jak v zoo
s opičkama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé mondul, já myslela, že vy jste v pohodě. ¨To musím říct, že v šatnách a ve sprchách v pohodě. Jenom trochu natahoval, když ve vedlejší uličce fakt, jak říkáte vy řvalo jiné dítě, tak koukal smutně a pokňourával. Jinak ho ve sprše položím na podložku namydlím, umyju sebe, jeho a dobrý a po plavču se tam uklidní, klíďo ho lupnu i pod sprchu a v šátnách jsme cca 30 min., protože tam i kojíme.
Jinak na zádech mu to taky neva, plave, že mu kouká jen obličej, ponořená i ouška. Vadilo mu až to polití s potopením.
Každý má něco…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam doporucovali trenovat polivani i doma, coz jsme aplikovali a myslim, ze to dost pomohlo. Samozrejme se signalem, ale zacinali jsme plavat pozdeji, takze nemuzu uplne srovnavat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my máme za sebou 5 lekcí. U nás se taky nepotápí po nos… Prostě nejdřív vlhká ruka přes obličej, pak víc vody v dlani, pak kelímek…a pak šup pod vodu (to nás čeká asi příště poprvé)
Jinak když jsme u toho brečení dětí. Poslední hodinu jsem byla naprosto hotová z jednoho prcka, co prostě jakmile s ním máma vleze do vody, tak spustí naprosto nepříčetnej řev. Nepomáhá dudlík, hračky… vlastně tam celou hodinu prořve a ani nedělají ty úkoly a hry. Zažila jsem ho tam 3× a vždy to bylo podobný. Minule tam rozbrečel i ostatní děti, Natálka najednou nechtěla být ve vodě a to je jinak v bazénu naprosto nadšená a nikdy, fakt nikdy mi tam zatím nezaplakala. Já jen nemůžu pořád pochopit, proč tam s tím prckem chodí. Mě se ta varianta „vydržet za každou cenu, on si zvykne“ nějak nezdá. Má to být přece zábaba, ne stres pro všechny
- Citovat
- Upravit