Plavani s ekzemem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Plavani s ekzemem
Ahoj,
prave sa nam blizi cas, kedy by sme s malym chceli zacat plavat v malom bazene. Nakolko Risko sa pohybovat moc nechce, a vo vode je skutocne rad, strasne nerada by som mu tuto moznost zobrala. Mame ale problem s ekzemom, nie je to nic velke, skor len na lickach, niekedy nic, inokedy velke cierne mapy a 2× i otvorene rany od doskriabania. Na telicku ma iba pod kolienkami taky maly cca cm fliacik, ale ten sa nam dari liecit.
Chcela som sa spytat, chodite s takymto ekzemom plavat?
Teraz sme na slovensku a s doktorkou sme to zatial nepreberali, pojdeme na kontrolu prave ked sa vratime. Mozno ale ani kurzy s ekzemom neprijimaju, takze diskusia zbytocna. Nechcem mu ale ani ublizit …Neviem, poradite.
Chceli by sme do Berouna, sme z Prahy a straaaaaaaasne sa tesime. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nechci působit přecitlivěle, ale vzala bych to i z jiného pohledu - chodit s ekzémem do bazénu se mi nezdá fér vůči ostatním… tím nechci říct, že by to mělo být hned infekční, to samozřejmě ne - jenže ostatní maminky nebudou vědět, co za vyrážku máte a nebude to pro ně příjemný pocit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, ja som to asi ani nenapisala, mame atopicky ekzem, nie je to vyrazka, su to cervene licka. Ale chapem, tiez sa na to pozeram i takto samozrejme, prave preto si myslim, ze vlastne to ani samotni organizatori nepripustaju…zatial som to priamo nezistovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ekzém má rafánek trošičku A NECHODÍME
jednak to kožní nedoporučila
jednak mám svědectví manžela, který má atop a ten říká že každé koupání tu kůži šíleně podráždí a pak to horzně svědí - sám se raději moc nekoupe ani doma jen ve studené vodě a pak se suší foukadlem ne ručníkem … prostě citlivá kůžička
a já to i na rafánkovi vidím, jak po každém koupání je úplně flekatý a puntíkatý - tak ho radějji netrápím
nakonec jde i o moje pohodlí, když ho bude svědit, bude blbě spát a hádejte kdo k němu bude běhat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsme chodili s Kubíkem, „plavací teta“ radila před plaváním ještě DOMA pořádně promazat indulonou, aby se stačila do kůže vstřebat a pak, že i kůže s ekzémem snáší chlorovanou vodu v pohodě, pak samozřejmě osprchovat a opět promazat.....my ho neměli, takže z praxe to ověřeno nemám…nicméně moje obě děti vodu milujou, takže bych neměla to srdce ostatním tuhle zábavu odpírat kvůli pár flíčkům, něco jiného je samozřejmě ekzém většího rozsahu, nebo pokud- jak píšou holky - máš ověřeno, že mu to vyloženě na kůži nedělá dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
my máme taky atop, dřív po celém těle, teď viditelně jen na nohách. Do veřejného bazénu nechodíme, ale k našim na zahradu ano. Mají klasický chlorovaný bazén. Hned po vykoupání malýho pořádně namažu - žádné zhoršení jsem nikdy nepozorovala. Drbe se pořád, i tam, kde ekzém viditelně není, už jsme si zvykli. Bazén mu dělal náramně dobře, bezvadně se tam vyřádil a nechtěl dělat nic jinýho.
Do veřejného bazénu bych ale nešla. Jednak proto, že jak už někdo psal, pohled na dítě s ekzémem nemusí být pro ostatní právě příjemný a za druhé proto, že atopické děti jsou náchylné ke kožním chorobám - moluska atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Pudloslava,
jeeej vy ste skoro stejne stary ako my
. No jasne, ked to kupkanie drazdi, nie je o com. My sme teda na odporucanie vsetkych tiez trosku polavili s kupanim, ale nemam pocit, ze by to bolo lepsie, alebo horsie. Ani po kupani to nijak zvlast nereagovalo. Vlastne i doktorka najskor tvrdila, ze ma iba citlivu pokozku, takze zatial neviem viac. Ale chceli by sme obehat doktorov, ked sa vratime.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jay vay jestli můžu doporučit tak začni chodit do Berouna do KYTKY, tam mají slanou vodu a chodí tam i děti se silným atopickým exém, které by do normálního bazénu vůbec nemohli.
My chodíme též do Berouna, ale do Ploutvičky a i tam chodí děti s mírným at.exémem. Pani lektorka ani majitelka proti tomu vůbec nic neměla. Nás chvilku taky trápil a plavání tomu vůbec neuškodilo, protože v Ploutvičce nemají vodu přesycenou chlorem… ![]()
Tak držim palečky, at se na plavčo dostanete, je tady o něj velikánský zájem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Alik, dakujem moc i za doporucenie, pisem si prave s viacerymi klubmi i s kytkou. Akurat som sa este nerozhodla. Ak by tam ale bola slana voda, mozno by to i pomohlo… To o tej slanej vodeky mas z nejakej skusenosti, na strankach som to totiz vobec nenasla.
Diky, eri
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Domca mel AE hodne v podkolennich a loketnich jamkach, pod krckem a obcas na jinych mistech. Vetsinou mu to mokvalo a mel to „do krve“, v lepsich casech suchy ![]()
Kozarka nam plavani nedoporucila. Neslo o to, ze by nekoho nakazil a nebo ze se bala alergie jeste na chlor, ale presne jak pise Pudloslava, ta voda (chlorovana/nechlorovana) by mu to jeste vic rozmokvala, pak by se skrabal a rval, hrozny noci…
Po koupani byl vzdycky pekne cervenej flekatej ![]()
Na plavani mi plavaci zena furt rikala, ze je to jedno, ze s ekzemem chodi, ze mamky promazou tesne pred vstupem do bazenu, pak hned osprchuji po lekci a zase promazou a dobry… Me se do toho ale teda nechtelo, takze jsme nechodili.....
Podle me ta tepla, jemne chlorovana voda neni nic moc.
Co se tyce slane vody, s tou zkusenost nemam, v mori se mu moc nelibilo, ale asi bylo spis studeny, nez ze by ho ta sul palila… Nevim, jak by to bylo v bazenu…
Ja myslim, ze ty kozari obecne to nedoporuci, plavaci tety jo, takze zalezi na Vas, jak tvuj synek zvlada vodu (teda jeho kuze
) a tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my ekzem nemame, ale na plavco s nama chodily a chodi deti s ekzemem. U nich platilo, ze pri dukladnem promazani pred plavanim, nebyl problem. Ted plaveme ve slane vode a ta ma pry na atopiky dobry vliv. Chce to zjistit jak jednotlive centra osetruji vodu. U nas diky soli moc nechloruji a pouzivaji nejake alternativni metody (presne nevim jake), ale voda prochazi hygienou s vybornymi vysledky, takze strach nemam.
Shaniak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oba kluci měli slabší formu AE a plavat jsem chodila s oběma. Před plaváním jsem ložiska namazala krémem s vodní bariérou a po plavání promazala celé tělíčko. Nijak jim to neškodilo, vodu oba milují, plavat chodíme stále.
Bylo by mi líto je kvůli ekzému připravit o činnost, kterou oba mají moc rádi…
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tak asi predsa len AE nie je nic take, co by sa nedalo pri plavani zvladnut, poradime sa este s doktormi a ak nebudu vyslovene plavat pojdeme do toho. Dakujem vsetkym, krasne plavanie malym plavacikom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky chodíme na plavčo malej má ekzém pod kolínkama.chodíme do záhořánku u Berouna.mají am ošetřenou vodu nějakou uv lampou.A nikdy se mu ten ekzém nezhoršil ba naopak zlepšil.Nám naše mudr tky plavání nedoporučila,ale chtěla jsem to zkusit a zatím dobrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak doktorů bych se moc neptala, proti plavání bývají většinou i v případech, kdy děti ekzém nemají …
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit