Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neopren bych nedávala, ten je spíš do studené bazénové vody, kde nesvítí sluníčko. Ale do vody bych dávala takový ten vrchní obleček, protože má většinou SPF 50 a ve vodě se opalovací krém může smýt. Tohle je jistota proti spálení. Hlavně hned jak vyleze z vody, svléknout, ať ho to nestudí. A samozřejmě plenu nebo plavky.
Záleží kam jedete. My byli vloni v chorvatsku se synem 2 roky a ten většinu času odmítal do vody vlézt, protože mu přišla studená. Jinak jsme to řešili jen faktorem 50 a měl klasické plavky. Ale jak říkám byli mu už 2 roky.
@Beruska85 meli jsme male plavecky (ale vezsitsinou chodil naostro) a tricko do vody s UV filtrem. Ale to jsem obcas svlikla, kdyz slunicko nebylo silne. Vetsinou odpoledne. Byli jsme u more vzdycky tak hodinu a pul dopoledne a dve hodinky odpoledne (od 14-15 hodin). Maly mel poprve u more 13 mesicu. A mazala jsem hodne porad. I pod to tricko. Co se tyka mazani, doporucuju vodeodolny opalovak v rozstrikovaci, je to lepsi aplikace a rychlejsi. Plenky do vody jsme používali, kdyz jsme sli do bazenu, v mori ne. Tam byl vetsinou naostro ![]()
@Beruska85 My dávali neopren a pod něj takové ty jednorázové pleny do vody (kdyby se vyčůral/vykakal). To, co nezakrýval neopren, jsme několikrát denně mazali SPF 50.
Já dávala malé plavky, někdy navíc triko s UV.Vzdy něco na hlavičku. Mazala jsem tak nějak rozumně. Vody se nebála ani když byla dopoledne chladnější.Na neopren bych se vykašlala.
V moři byli nahati, do bazénu měli plavaci plenky kvůli nehodám ![]()
@Beruska85 poprve jsou s dcerou byli u more v jejim pul roce a uz tenkrat mela jen plavaci plinku.A kazdy dalsi rok,taky uz jen pkavecky.
@Beruska85 píše:
Dekuju moc,mate nejaky tipy na ty tricka s uv?
určitě Decathlon
@Beruska85 píše:
Dekuju moc,mate nejaky tipy na ty tricka s uv?
Také Decathlon. Bylo tam asi za 180 Kč.
já kupovala loni v Decathlonu slunečník s UV k moři a byl úplně super. Vím, že to s tématem nesouvisí, ale ty UV oděvy tam mají taky a bude určitě slušný výběr.
Letos mě mrzí, že nám slunečník už nevezmou do letadla. Přeci jen jsem do něj zainvestovala a létáme Řecko
Dekuju holky,sjela jsem ten Decathelon a zadny uv tricka nemaji na prcky jen kombinezy,tak budu miset mrknout jinam asi