Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@-eLLka- Já vím, ono v tu chvíli nevíš co máš dělat…já taky nevěděla jen jsem jak robot poslouchala co mám dělat pak jsem plakala pak zas je civela…pak jsem prosila ať nám zachrání Štěpánka…
Ježíš, díky tobě se teď těším ještě víc až se budeme snažit a zas budu těhotná 😍 tak moc se těším že to nejde popsat 😍 hlavně to překvapení jestli budou dvě nebo jedno 😍 a máma si z nás dělá srandu a nebo tři vid 😄 ♥️️🌈
Ale vy jste stejně chlapečka museli pojmenovat a pohřbít ne? Já vím že je to strašné pro mě taky bylo ale teď zpětně bych požadovala i otisky o kterých jsem vážně nevěděla že se dělají…to mi je moc líto..a jsem moc vděčná teď snoubenci že mi tu nechal jejich oblečky a skříň…ostatní je dole ve sklepě…ale jsem za ty oblečky tady ráda říkáme že to je aby kluci věděli že nám můžou poslat nový miminko a my tu na něj už budeme připraveny…
Tak moc mi chybí..vždy když mluvím o našem těhotenství tak si na vše vzpomenu na moje pocity…na můj strach..na moje otázky v hlavě…na moje povídání s nima…na to jak jsem pyšně ale vážně pyšně všude říkala že zrovna já mám dvojčátka…lásky moje snad mamince a tatínkovi odpuštěj že jsme je neochranili ![]()
A ty jsi více hlídana aspoň?
Já jsem měla kontroly každý dva týdny, ze začátku klidně i dvakrát týdně a vše bylo naprosto v pořádku ale co se přehoupl ten druhý trimestr tak nic…žádná péče žádný stěry…přesně jak říkáš vteřinu by jim to zabralo..a mohly tu ty dva lidský zdraví životy být…
Ještě jsme se dohadovali jak asi budou vypadat a jaky budou mít ocicka a jaký to bude až se na nás podívají…teď víme že Matyášek byl spíš po snoubenci a Štěpánek spíš po mě..ale takhle jsme to zjistit nechtěli
…achjo…jsem tak moc odhodlána mít nový miminko/ka a znovu vše od začátku si hlídat a teď už to zvládnu.! Schválně ti sem dám pak vědět kolik jich v tom bříšku je 😍 a já se zatím modlím aby náš nový miminko nenechalo čekat zas tak dlouho…na kluky jsme čekali 7let… ![]()
A už vám řekli pohlaví? ♥️️🌈 😍
Ty jsi ale taky otěhotněla brzo..druhý cyklus vid…kéž by jsme měli také takové štěstí 😍 akorát nechápu když se můžeme snažit druhý cyklus což je vlastně září/říjen tak proč nám dá léky až listopad asi chce prostě zjistit zda ta ovulace nepřijde nebo nevím, ale když jsme byla na pohotovosti na kontrole stále potvrzené že se zas nic nechystá na cyklus..tak na co chtějí pořád čekat 🙈 to jejich čekání tvl,,jako u mojí předešlé doktorky…já ji opakovala od léta že nemám ovulaci a ona se mi smála a říkala ať to nechám na přírodě a já se nedala a chodila tam pořád a pak se teda znuděně podívala a pak teprve se začalo něco dít…takže po 7letech stačili nasadit léky a druhý cyklus tu byly kluci, moc se bojím aby se něco nezhoršily a pořád to šlo takhle aspoň po těch lecich…moc se za to modlím ♥️️🌈
@LillyCHeer úplně nechápu přístup lékařky v tvém případě. Zas mi přijde, že jde o nějakou egoistickou zenstinu, která má pocit že zas ví všechno nejlíp. Nesnáším takové lidi…
Asi zas čeká jestli vám to nepůjde bez léku? Ja bych na nic nečekala, ale já už mám věk. Je mi 32 a děti fakt moc chci
Jsem moc ráda že se nám to zatím pokaždé zadařilo „tak brzo“ ![]()
Já nejsem hlídaná vůbec. Doktor měl hned diagnózu, zánět dělohy po covidu a tak mi jen řekl, že nesmím chytit covidu a bude to dobrý -_- Dal mě však na neschopenku a jsem doma od 8tt kvůli krvácení z „neznámých příčin“. Takový to, když se probudíš v kaluži krve a dojedeš do nemocnice s tím že je konec a tam ti řeknou že je vše ok, ale neřeknou ti žádný důvod krvácení
Tentokrat byla doktorka milá, ale ten nezájem po příčině mě dost irituje. Naštěstí jsem od té doby nekrvavela ![]()
Já dostala na výběr, protože malý měl 509g, zda ho chci pojmenovat. Sama jsem mu už vymyslela jméno, ale partner sám šokovaný nevěděl a radši řekl že ne. Pro něj to bylo složité, protože naše těhotenství měl jen zprostředkovaně. Kvůli covidu nebyl na žádném utz, kvůli covidu nemohl být nikdy se mnou a ani při porodu. Malého ani neviděl a moc by si to přál. Takže jsem ho chápala a bohužel jsem to udělala jak si přál. Už bych to stejně neudělala… Sám se mi pak partner přiznal že v tu chvíli nebyl schopný ničeho natož zařizovat úmrtní list. Já v tom stavu co jsem byla bych asi schopna byla, ale to jsem nemohla vědět ![]()
Též nemám žádny problém s věcma. Koupili jsme krásnou přebalovací komoda asi 4 týdny před potratem a hned jsme ji naplnili. Všichni mi radili ať ji někde schovam ale tohle mě ani nenapadlo. Taky mi to pomohlo si uvědomit, že děti chci takže děti budou!!!
![]()
Pohlaví nevíme. Chtěli bychom, ale ta viditelnost je horší. Taky jistě asi víš že je těžké ukecat obě děti aby se vůbec ukázali na utz
U jednoho jsme tak 20 minut hledali nosík
Byl to adrenalin, ale našel se
Aktuálně jsem též v módu že se každý den modlím aby tam zůstali oba. Opakuju jim jak se na ne těšíme a partner na ne též mluví. Asi se snažíme je ukecat aby s námi zůstali ![]()
Já doufám, že se vám to zadari co nejdřív! Jsem strašně zvědavá a moc bych vám to přála
Snad se doktorka vzpamatuje a léky vám dá dřív. Jako sakra ať se snaží -_-
@-eLLka- já už mám novou lékařku jdu k ní na první prohlídku 13.9 a víš co se stalo poprvé v životě jsem dostala 3.8 menses já byla vyvalena..dnes už mi teda zas konci…tak snad se cyklus nějak navodí, teď budu sledovat zda přijde ovulace, a pokud bude vše v pořádku atd..od září bysme se mohly snažit. Lekar po porodu v nemocnici říkal že ty dva cykly…ještě mám samozřejmě dvě kontroly takže podle nich se uvidí…moc se těším…
Jinak hele já problém neměla kluci byly vážně po tatínkovi, a roztahovali se a teda hlavně nohy…na screeningu nám vše trvalo snad 5min protože kluci krásně spolupracovali a bylo vše vídet, ale holky nám vyprávěli jak se nechce to jejich ukázat vím že kámoška snad do 20tt nevěděla co čekají…
Já jsem to u Štěpánka věděla hned a u Matyáška jsme to věděli hned po kontrole po screeningu…protože Matyášek většinu času prospal ale teď už vážně úplně od začátku vždy mi říkala doktorka a co Áčko…Hmm tady se zase spí
pak už byl větší takže už se roztahoval taky…♥️️
Moc vám to přeju dvojčátka to je zázrak, neexistoval den kdy bych nedekovala klukům a pánu Bohu že jsme měli tu čest a měli dvě…je to překrásné úžasné…
Hrozně se těším na snažení, modlím se aby cyklus byl v pořádku, teď po menses budu měřit teplotu a ty ovulační testy abych věděla zda bude ovulace, to si budu kontrolovat než půjdu k doktorce, hlavně nám vychází kontrola kdy by měla být ovulace tak snad nám to ještě potvrdí přes utz a když ne tak pořád dobře že to uvidí aby mi mohly dát ty léky..
Ať už bude jedno, dvě, tři moc se těšíme, ten můj taky už od pozitivního testu mi klecel u bříška, ale on teď mohl se mnou díky bohu všude a i k porodu.
Pouštěli ho tam ikdyz nesměl, já ležela 3× z krvácením a vždy ho tam pustili, a u mě viděli že je to malý hematom. Ale kluci se drželi zuby nehty lásky moje ♥️️
Teď jsem od porodu každý den k nim mluvila, a stále mluvím každý jsme jiný a já to tak prostě mám, povídám jim pořád a prosila jsem je aby už vše bylo v pořádku a najednou mi přijde první ms v životě a ovulace mi vychází na den mého svátku…a první co mě napadlo že to byly kluci a děkovala jsem jim.♥️️🍀 🙏 🌈
Ach bože, ani nevíš jak se těším až budu zase těhotná teď vím že vše zvládneme, mám novou doktorku která je prý skvělá a zároveň budu u Apolináře. uz se tak moc nebojím. 🙏 🌈 🍀 ♥️️
Mě je 26let ale my chceme mít více dětí, jak to máme napsané v osudu nevíme ale děti mít budeme určitě (jsme dobře zaopatřeny, díky bohu jsme nemuseli mít ani hypotéku zdědili jsme peníze a za to koupili náš domov, nepatří to sem ale i nad tím přemýšlím a jsem víc v klidu protože vím že se o ně prostě postaráme)
Prostě moc se modlime, přejeme, a věříme :smiling_face_with3_hearts: 😍
Přeju ti moc štěstí, třeba ti budu o vánoce psát že máme zpět dvojčátka
:smiling_face_with3_hearts: 😍 😍 😍 😍
Hlavně aby byly zdraví nebo bylo o nic víc nejde a živý a vyrůstalo s námi 😍
Já měla potrat ve 23. tt a 2 týdny poté jsem šla do práce.
Vedoucí byla v šoku.
28. 7. mi vyvolali potrat u syna, protože se mu zastavilo srdce. Zvýšenou teplotu jsem měla jen ten den a asi ještě následující den z těch léků, které mi dávali - říkali, že po těch lécích je zvýšená teplota normální. Revizi jsem neměla, protože jsem vše vyloučila přirozenou cestou. Akorát jsem potom měla nachlazení - bolest v krku a byla jsem zahleněná a s rýmou, protože jak jsem na sebe v nemocnici při kontrakcích větrala a byla jsem od pasu dolů nahá. Teplotu jsem už pak měla normální. 3 týdny poté jsem šla ke svému ošetřujícímu gynekologovi a až do konce šestinedělí podle něj nemám mít sex ani se koupat v bazénu, ale posilovat a chodit do práce můžu.
Kdy jste po potratu šly do práce vy? Jak to u vás probíhalo, měly jste revizi?
@whitemirror ahoj, jsem po potratu/porodu v 20tt teď v pondělí. Neschopenku mám vystavenou a kontrolu domluvenou za 14 dní. S tím, že když budu fyzicky zdravá, půjdu do práce. Psychika teď docela jede, ale za ten týden a něco bych to snad i mohla dát. Ke všemu jsem OSVČ a peníze už dost potřebujeme. Dělám s lidmi, tak bych mohla přijít i na jiné myšlenky. ![]()
Vidím, že to jde vrátit se takhle „brzo“ do práce. Dík za tvůj příspěvek.
@whitemirror Ahoj,nejdřív je mi to moc líto, a zároveň klobouk dolů že jsi dokázala jít do práce, já jsem byla na sále přes hodinu ztratila jsem hodně krve a mě se zasekla nějak placenta od Matýska za obaly našeho Štěpánka takže jsme čekali do 4rano..po velkém krvácení jsem dostala nějaké další kapacky pak už jen mi řekli že náš Štěpánek zemřel…takže Matýska mi odstřihly hned co jsem ho porodila..pak jsem si držela kleště s pupeční šňůrou a jelo se na sál Štěpánka mi vyndali spodem…
Do práce jsem stále nenastoupila ![]()
@omites je mi to moc líto, přeji mnoho sil ![]()
Každá žena je jiná, a každá cítí trošku jinou potřebu. Uvudire jak vám bude ![]()
@omites Jsem ráda, že nejsem jediná „divná“, která se vrátila brzy do práce.
Já hlavně měla strach z těch prvních pocitů v práci, měla jsem to spojené ještě s obdobím, kdy jsem byla těhotná, tak jsem to chtěla mít co nejdřív za sebou.
@LillyCHeer Ono hodně záleží, jakou má kdo práci, já ji nemám moc náročnou a moc nepřijdu do kontaktu s lidmi, tak je to celkem v pohodě. Navíc ty jsi měla komplikace, tak je pochopitelné, že musíš déle zůstat doma. Já komplikace neměla, 27. 7. jsem nastoupila do nemocnice, 28. ráno mi vyvolali potrat a ve 14:30 bylo po všem, byl venku plod a potom i placenta, 29. jsem mohla jít domů. Jen mě asi týden po potratu začalo bolet břicho, jak se děloha stahuje. Jen je teda na prd, že už bych mohla mít sex, dnes mi končí šestinedělí, jenže jsem zrovna dostala měsíčky. ![]()
Potratit dvojčata musí být hrozné, ještě když jsi měla takové komplikace.
Četla jsem některé tvé příspěvky ve skupině Prázdná náruč.
@whitemirror ano děkuju je to strašné, moje vymodlene děti ![]()
Jsem ráda že jsi byla aspon takhle v pohodě. to už uteče těch pár dní ![]()
@LillyCHeer @whitemirror uz tyden chodim do prace a je to fajn. Zlepsilo mi to naladu… Ale doma se to sype, pritel temer prestal chodit domu. Chodi treba az o pulnoci a spatne spi. Vim, ze bych mu asi mela byt nejak podporou, ale me to nejde. Doma je navateno, napeceno… Kdyz prijde domu, tak ho neceka zadna troska…presto mi rekl, ze ho to domu netahne, protoze jak pomine pracovni frmol, zacne mu srotovat hlava… Me se to dost dotklo a neumim se na to podivat s nadhledem. Mam pocit, ze jsem na to sama.
@omites Myslím že to není tím že by měla doma čekat troska…ale že ho to taky dost zasáhlo a potřebuje asi čas…každý se s tím vyrovnava jinak..pokud v práci zaměstná hlavu a doma mu to vše připomíná jak jinak…tak asi potřebuje čas…musíš být teď hodně trpělivá
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.