Plenky - přechod na látkové

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
402
19.1.10 10:44

Plenky

Ahoj, chceme přejít z jednorázovek na látkové plíny.Poraďte mi jaké svrchní kalhotky a hlavně kolik si jich mám koupit na 1 10m batole.Podotýkám, že mám asi 60 látkových čtvercovek, tak abych to využila a nekupovala ty sady za 5-10 tisíc jako jsou plenky 2v1 apod.
Děkuji :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
19.1.10 10:53

Ahoj, myslím, že jsme ti tady už radili, ale chápu, že když člověk začíná, tak v tom hodně tápe ;-)

Volila bych buď vlněné svrchňáčky nebo s PUL zátěrem, žádné jiné napodobeniny raději ne.

Vlna je fajn, pěkně luftuje, nepere se po každém použití, jen v případě zněčištění stolicí, jinak každé 3-6 týdnů, podle četnosti používání.
Močí se regenerují, nechají se prostě pak jen vyvětrat.
Nevýhodou je to, že se o ně musí pečovat - veliceš etrné praní, impregnování lanolinem proti provlhávání a dlouuuho schnou (nesuší se na přímém slunci nebo radiátoru).

PUL nejsou tak náročné na údržbu, nemám s nimi ale zkušenost.

Je vlastně jen na tobě, jaké si koupíš, co se ti líbí.

Já mám 4vlňáčky a stačí mi to tak tak, 4 jsou prostě málo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
19.1.10 10:58

jojo radily ale nedozvěděla jsemj se co jsem chtěla tak to zkouším znova.Nechápu to někdo říká že jich má 10 a je to málo jiný zase že mi stačí ta 4 nebo 5.
Je to jenom o zručnosti.
Cappy a ty máš taky ty čtvercovky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
19.1.10 11:06

Ahoj, s Tobíkem jsem v 10m začínala taky… Ale on nebyl moc učůrané miminko, tak jsem stačila s málem.

Kupovala jsem snapi sponku, separační plínky, 3× PUL svrchní kalhotky (mám ráda Thirsties, Haipa Daipa, Imse Vimse, Tots Bots) a jako vkládačky jsem měla 2 balení froté žíněk z Ikea… tyto:
 http://www.ikea.com/…cts/40054538

Na jedno přebalení jsem dávala čtvercovku poskládanou na draka, na to žíňku poskládanou na půl, na to žíňku poskládanou na čtvrtiny (do čtverečku) na to separačku, zajistit snapkou, nahoru svrchňáky. Ty žíňky jsem dávala na pindíka… Náklady minimální, využití veliké - dost podobně balím i dceru. Na otestování jsem sice přikoupila vázačky a jiné vkládačky, ale v podstatě používáme z 80% čtvercovky a ty žíňky. Jiné kombinace hlavně na spaní, k doktorce a na cesty.
Ty můžeš dávat třeba čtvercovku na draka a do toho další 1-2 čtvercovky. Máte kluka nebo holku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
19.1.10 11:18

máme chlapečka a uvažovala jsem o těch PUL popolinibravo neb popo wrap.A co Bumis Super snap nebo bumis super whisper?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.1.10 11:26

Holky, chápu to správně, že jste dřív používaly jednorázovky a v 10m přecházíte na látkovky? Můžu vědět z jakého důvodu? Já o tom přejít na látkovky přemýšlým, až se začne učit na nočník, ale teď ani pořádně nesedí, takže máme čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
19.1.10 11:28

Ahojky,
já na čtvercovky používala svrchní kalhotky s PUL zátěrem a ty by ti měly stačit 3-4 :wink:
Pro mě to byla nejpříjemnější varianta svrchních kalhotek.
Nejradši jsem měla PULky od BabyLucy.

Také jsem si šila pár fleesáčků ze starých mikin, těch bys asi potřebovala víc, přijde mi, že je potřeba je častěji prát než PULky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
19.1.10 11:41

Gino, přesně, do 10m byl Tobík v jednorázovkách, pak jsme přešli na látkovky. Ale teda na noc má jednorázovku pořád (kukuju Alany v DM).

Mě jednak hodně štvalo to množství vyprodukovaného odpadu, pak taky penízky, ekologická stránka věci (látkovky se vyrobí a dovezou ke spotřebiteli jednou, jednorázovky se musí vyrábět a dopravovat stále znova + taky těžko se likvidujou) a v neposlední řadě zdravotní hledisko - v každé látkovce je teplota až o dva stupně nižší než v jednorázovce. Ještě nedorostla ani jedna generace na jednorázovkách, mluví s o tom, že zrovna pro kluky není ideální zvyšená teplota v jednorázovkách - mohlo by to mít špatný vliv na vývoj varlat a následně produkci spermií…

Příspěvek upraven 19.01.10 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20775
19.1.10 11:43

Přesunula jsem diskusi do plenek a přejmenovala :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
19.1.10 12:06

No taky mě vadí ta ekonomická a ekologická stránka věci, a při odnaučování na nočník to bude asi lepší, myslím že dřív pochopí že je mokrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
19.1.10 12:20

Ahoj k těm plínkám , já požívám ty tzv staré svrchní kalhotky za 60kč a taky udělají svoji službu, vše je dnes o pocitu a penězích,ale pravdou je , že za jendnorázovky se dá za rok při jednoum dítetí cca 8000kč a když si spočítám , že každéí dítě je na plenkách průměrně do 2 let,tak se klasické látkové ( popoliny, nebo jiné(vyplatí daleko více za daleko méně peněz a nepočítaje ot , když máte druhé dítě tak to má pleny skoro zadarmo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.1.10 12:22

Ahoj Jerry!

Myslím, že postačí 3 kalhotky. Já mám Thristies a jsem naprosto spokojená, takže doporučuji! Zkus si koupit aspoň jedny a uvidíš. :wink:
Já střídám vícevrstvé pleny s čtvercovkama a jde to vpohodě. Na noc používám jednoprdky (Alana z DM).

Záleží taky na tom, jestli chceš používat látkovky i na noc…
To už by pak chtělo aspoň ty vlňáky a nějaké kalhotkové plíny… záleží na učůránkovi :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
19.1.10 12:26

My jsme začínali „na vážno“ látkovat až ve 4m.
Důvody byly prosté, Mates začal kadit 6× denně a mě to fakt vadilo, vyhazovat plenku, co měl na sobě půl hodiny.

Jerryno, dobré jsou na čtverce kalhotky bambino mio, ty jsou na čtverce na rovno. Thorsties kalhotky jsou takové obojživelné, dají se dát na pleny na rovno i k skladu nebo kalhotkovým. Pokud můžu poradit, kup si jedny ty BM, jedny Thirsties, krabičku viskozových separaček Popoliny a v DM za pár korun žlučové mýdlo. Investice bude minimální, ozkoušíš si to, jsou holky, co látkovat chtěli a pak je to štvalo. Až si to trochu osaháš, budeš vědět, co ti vyhovuje, co upřednostňuješ, aby plínka uměla (buď velká savost, nebo třeba štíhlý vzhled). A pak teprve nakupuj dál, třeba zjistíš, že tě prudí přemáchnout pokaděnou plínu, že nemáš kam dát kýbl na použité, nebo něco a budeš mít nakoupené jen ty gaťky, ty kdyžtak v pohodě prodáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.1.10 12:34

Čičinka má pravdu, nejdřív vyzkoušet, jestli tě to bude bavit… :wink:
Je fakt zbytečné ze začátku vyhazovat peníze za drahé plíny. Ale ty kalhotky bych doporučila kvalitnější, než ty obyč z obchodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
19.1.10 12:38

Já jsem začala látkovat teprve před dvěma měsíci.
A důvod? Spíš ta ekologická stránka, o peníze mi ani tak moc nešlo, jenom jsem se už nemohla dívat, jak 2×týdně vynášíme obrovský pytel špinavých plen :-(

Taky mi šlo o zdraví dítěte, v jednorázovce se prcka a genitálie zbytečně přehřívají.
A nechci učit už od malička své dítě, že vše je jen na jedno použití - po upotřevení zahodit do koše :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí