Plenky Dada nebo Huggies

72
24.2.22 01:13

Plenky Dada nebo Huggies

Zdravím maminy,
už se mi to blíží a ty dva měsíce do května utečou jak nic :D Tak teď řeším jestli plenky Huggies nebo Dada, abych měla dopředu pro malickou něco do zásoby :D Máte s nimi zkušenosti, popřípadě kolik cca balení dokoupit ať aspoň na chvilku nemusím řešit nákup plenek. Vím, že každé miminko roste jinak, ale je to první, takže vůbec nemám představu jak rychle prcci rostou a jestli má vůbec cenu kupovat jedničky( mám doma balení asi 23ks do porodnice) a nebo spíš nakoupit rovnou dvojky.
Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20892
24.2.22 04:58

Tak jelikož nevíme, jak velké dítě budeš mít a jak rychle poroste, tak ti toho moc neporadime. Ale nemá smysl toho nakupovat vagón dopředu. Však to koupíš všude ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.2.22 06:53
@xMikku píše:
Zdravím maminy,
už se mi to blíží a ty dva měsíce do května utečou jak nic :D Tak teď řeším jestli plenky Huggies nebo Dada, abych měla dopředu pro malickou něco do zásoby :D Máte s nimi zkušenosti, popřípadě kolik cca balení dokoupit ať aspoň na chvilku nemusím řešit nákup plenek. Vím, že každé miminko roste jinak, ale je to první, takže vůbec nemám představu jak rychle prcci rostou a jestli má vůbec cenu kupovat jedničky( mám doma balení asi 23ks do porodnice) a nebo spíš nakoupit rovnou dvojky.
Díky :palec:

Dada jsem používala na starší dítě. Začínala jsem zelenými Pamperskami. Novorozenecké jeden balík a pak už větší velikost. Nemá cenu se přezásobit. Ale jestli jsi ve větším městě a funguje vám tam bazárek na FCB, přebytků se se slevou zbavíš. Já měla vždy jeden balík rozdělaný a jeden v zásobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
24.2.22 08:22

Nekupovala bych do zásoby moc, nevíš jestli vám sednou, moje děti se po některých plenách opruzuji. Huggies jsou ale fajn. Pak záleží jak budeš mít velké dítě, já používám jedničky teď na malou, má 4 týdny a 4 kila. V porodnici sem měla newborn, ty jsou ještě menší. Jinak spotřeba je obrovská, cca 10 plen na den, i víc když se podaří, takže my jeden ten huggies balík měli na dva dny :roll: tak je dávám na noc a přes den latkuju, jinak bysme se v těch plenách snad utopili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.2.22 08:26

Já měla do porodnice jeden balík Pampers premium care vel.1 (ten velký balík, kolem 70ks). Po vypotřebování jsem hned přešla na vel. 2 z Albertu a Dada. U těch jsem ale dlouho nezůstala, teď ve 3 měsících má už vel. 3.. :nevim: Malá měla 4 kila.. :lol:
Myslím, že není potřeba nakupovat dopředu moc plenek - návštěvy vždy nějaké přinesou.. :lol: :mrgreen:

Huggies jsem měla jen jedny.. Byly bez problémů, ale ty Dady jsou cenově sympatičtější.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4643
24.2.22 08:35

Koupila bych ještě jedny jedničky a balík dvojek. Ty jedničky vyprášíš hned a pak poměříš dvojky, jestli už budeš kupovat větší, nebo zůstanete ještě chvíli u jedniček. Do porodnice jsem koupila aktivně nulky a byly taktak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4482
24.2.22 10:52

U dcery jsem využila dokonce i plenky XS (o měsíc dříve narozená), ale normálně jsem měla nakoupený 2 balíky vel. 1 a pak by se vidělo.
Vyzkoušela jsem dost plen a zrovna Dada byly nejvíc otřesný a nechápu, jak někdo může být spokojený kromě ceny s provedením pleny. :nevim: To už radši Huggies. Ale je třeba vyzkoušet, jestli dítěti budou sedět a nebude mít sklon k opruzeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2866
23.3.22 13:53

Za mě huggies úplně nejlepší na začátek.. mají takovou kapsu na zádech.. tudíž ušetřili dost nehod. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
23.3.22 13:58

Nedělala bych si velké zásoby ničeho. Každému mimu sedne něco jiného, každá značka má trochu jiný tvar, větší nebo menší velikost.. Dady jsou cenově výhodnější myslím. Ale málo je sezenes v obchodě osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.3.22 17:53

U novorozence jsem začala těmi ekologičtějšími: Bobilo (navíc česká rodinná firma), Baby charm a teď kalhotkové beru od DADA a naprostá spokojenost. Nakupuju online, zajímavé slevy a doprava za hubičku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
29.5.22 14:23
@Paní.Norrisová píše:
U dcery jsem využila dokonce i plenky XS (o měsíc dříve narozená), ale normálně jsem měla nakoupený 2 balíky vel. 1 a pak by se vidělo.
Vyzkoušela jsem dost plen a zrovna Dada byly nejvíc otřesný a nechápu, jak někdo může být spokojený kromě ceny s provedením pleny. :nevim: To už radši Huggies. Ale je třeba vyzkoušet, jestli dítěti budou sedět a nebude mít sklon k opruzeninám.

A my jedeme jen na Dada plenkach, z toho co jsem, za 3 deti, vyzkousela jsou nejlepsi, nikdy zatim neprotekly. I u starsich jsme na Dadačkach ficeli… V dobe pred 10lety u prvniho byly za me Huggis nejhorsi (mozna se ted spravili), Pampers byly a jsou zbytecne predrazene (reklamu musi holt necim zaplatit ze), Tesco plenky (Flip&flow) jsou male a nepruzi a zbytek me uz ani nezajima protoze mame proste oblibene Dada. Kazdemu sedne neco jineho… Nejlepsi bude kdyz nastavajici mamca bude zkouset co jim bude vyhovovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
29.5.22 14:27

@Verylka No koupila jsem na zkoušku jeden balík dada jedničky, ale dostala jsem dárečky v podobě jedničkových pampersek takže máme doma asi 150 kusů, malé sedí oboje, ale oproti dada plenkám mi přijdou jedničky strašně velký :oops: Právěže cenově jsou super, takže děkuji za recenzi :D Až budu kupovat další pleny tak sáhnu po dada plenkách nejspíš. Ještě je tu jedna možnost a to Plenky z lidlu, ty jsou taky cenově super ale otázka jak by sedly, mám z toho docela strach zkoušet něco nového když malé sedí tyhle dvoje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
29.5.22 14:39

@xMikku ty Lupilu jsem mela do porodnice (uplne jsem zapomela, ze jsem je taky zkousela) nebyly špatné, ale nebyly ani nic super uzasneho, takze jsme je vyloucili a jsme jen na Dada…
Ale jak jsem psala je treba zkouset. Nam absolutne vyhovuji, vam vyhovovat nemusí. Nam nesedi Tesco Flip&flow a Lupilu a ty je vyzkousis abudes nadsena… Tezko rict… Neter si oblibila plenky Bobilo, ty jsem ale jeste nezkousela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4482
29.5.22 19:16

@Verylka
Přišly mi takový tvrdý, pak ty gumičky kolem stehýnek se jí zařezávaly - měla to otlačený (přitom ani neměla extra faldíky) a navíc se dcerka po pár dnech používání skoro oprudila. Pak jsem přešla zpět na Babylove a spokojenost. Každý má jinou zkušenost. Nejvíc stejně záleží na snášenlivosti miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí