Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
holky mě to teda přijde skoro směšné že dají jednu plenku nebo že si na sál musíte už brát svoje, jako by je třeba plenky na první den ubylo
nebo si ještě chodit pro pleny k rodičce, když je dítko na jipu nebo tak
Já brala do porodnice Bella happy a taky jsme je i v nemocnici dostali…Maximální spokojenost. I nyní používáme, ale už na jinou váhovou kategorií ![]()
ima100k píše:
holky mě to teda přijde skoro směšné že dají jednu plenku nebo že si na sál musíte už brát svoje, jako by je třeba plenky na první den ubylonebo si ještě chodit pro pleny k rodičce, když je dítko na jipu nebo tak
Jo je to smutné, ve Zlíně to tak opravdu je. Všechny plenky svoje, i na porod. A vložky ti teda dají u porodu, po převozu na šestinedělí už musíš svoje. I toaleťák svůj.
A ještě zaplatíš 100Kč za den. ![]()
ta stovka mě neštve vůbec, je to za jídlo, teplo a tak, člověk by to dal i doma, žejo, ale je to prostě zvláštní s těma plenama i vložkama, to je jakoby si člověk musel kupovat svou sádru když jde se zlomeninou
Almondea píše:
Jo je to smutné, ve Zlíně to tak opravdu je. Všechny plenky svoje, i na porod. A vložky ti teda dají u porodu, po převozu na šestinedělí už musíš svoje. I toaleťák svůj.A ještě zaplatíš 100Kč za den.
V NJ to je taky tak, že vložky jen balík po porodu a pak už jen svoje (já si teda pořídila pleny-navlíkací kalhotky co se používají při inkontinenci, tak jsem to neřešila a i jsem byla v klidu, že mi nikde nic neproteče
) - . A když mi malý zašpinil savou podložku co jsem měla na posteli a chtěla jsem druhou, tak smůla. A ještě OT - celkem mě dostalo to jídlo - normálka hrách, knedlíky a tak.
Já jsem si na jídlo nestěžovala, dokonce, co mě teda fakt překvapilo, mi donesli po porodu oběd přímo na porodní sál. Asi ve 4 odpoledne(malý se narodil před třetí) a dokonce mi ho ohřáli.
Ale teda jídlo nevhodné pro kojení - hodně kořeněné, nadýmací - zelí, hrach a pod.
Almondea píše:
Já jsem si na jídlo nestěžovala, dokonce, co mě teda fakt překvapilo, mi donesli po porodu oběd přímo na porodní sál. Asi ve 4 odpoledne(malý se narodil před třetí) a dokonce mi ho ohřáli.Ale teda jídlo nevhodné pro kojení - hodně kořeněné, nadýmací - zelí, hrach a pod.
Já jsem se taky najedla hned po porodu, rodila jsem o půl 11 v noci, tak mi schovali večeři
A jídla bylo požehnaně..jen byla každý den ta samá zeleninová polívka ![]()
Ahoj maminky chtěla bych se zeptat nejste z Klatov nebo nerodila jste tam některá? Zajímalo by mne jestli musím sebou brát přebalovací pleny do porodnice kosmetiku pro mimi a plenky? Co vím tak jedině že oblečení pro mimi tam nemusím akorat az pojedeme domů
@Lori99 sice jsem tam narodila ale u nás to bylo to samé, ale já si brala vše svoje, nechtěla jsem ty erarni věci, ale svoje. Jim to nevadilo a samy sestřičky se mé zeptali jestli chci jejich nebo svoje ![]()
@Leo44 takze kdybych si chtěla vzít svoje oblečení pro mimi je to možné?
@Lori99 Možné to bude všude. Jen je praktičtější to erární, někdy se miminka pozvrací, prokadí plenu a dostaneš druhé. No ale nikdo ti nebude zakazovat obléknout miminko do svého. ![]()