Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
jaké plenky doporučíte do porodnice? a jsou plenky new born či jak se jmenují s těma pružnýma páskama vzadu?
Poprvé jsem měla bella happy mají vykroj na pupik, teď mám nachystané ekologické plenky Beaming baby. Velikost 2-6. Jestli mají pružné pásky, to nevim, jednorázovky jinak vůbec nepoužívám
Jakékoliv novorozenecké plíny (zhruba pro váhovou kategorii 2-6 kg). Každý ti poradí něco jiného. Já jsem koupila Bella Happy, protože údajně měly mít vystřižený oblouk na pupíček, ale měla jsem takového prcka, že plína byla stejně hrubě nad pupíčkem.
Jinak třeba Huggies newborn pružný pásek na zádech nemají, ale zase jsou to hrozně příjemné plíny (teda mně tak připadaly, nebyly cítit žádným gelem). U ostatních novorozeneckých plín už si to nepamatuju, jestli mají nebo nemají pružné pásky.
Také jsme v porodce dostali ty Happy, doma jsme měli Pampers premium care. Třeba Huggies mi přišly hrozně prkenné a dost protýkaly…
Pokud se prcek nenarodí, tak stejně nebudeš vědět, které vám určitě sednou a vyhovují, chce to totiž vždy vyzkoušet na prckovi. Takže bych vybrala nějaké newborn pleny od 2-5 kg a na začátek spíše neparfémované a žádné maxibalení. Může se totiž stát, že se mimi z nich oprudí nebo bude mít nějakou vyrážku.
taky nad tímhle přemýšlím, říkala jsem si že jednu dvě plenky nám v porodnici dají a pak bych vyslala tatínka ať něco koupí… co myslíte?
za nás mohu doporučit Bella Happy New Born. Měla jsem u obou kluků a byla jsem spokojená ![]()
My to měli tak (NJ), že 2× denně doplňovali do počtu 2ks. Vyšší spotřeba = nutnost mít vlastní. Malému byly ty Bella Happy taky až nad pupík - takže výkroj k ničemu, známá ale donesla plenky z Rossmanu a spokojenost (vyplatí se je kupovat jen v akci, jinak jsou drahé). Prcek sice na opruzeniny netrpí, ale do BH už nepůjdu (zvlášť ty další velikosti tvarově a funkčně nic moc), taky se vyhnu zeleným vel.2 z Tesca (nepruží) - ale s ostatními vel. spokojenost, i s GagaPremium z Tesca a Huggies premium též ne (drahé a hlavně snadno protečou - neexistuje nechat ji přes noc, zelenou z Tesca nebo Pampers klidně), Pampersky taky nejsou špatné, i když mám dojem, že ten gel se rychleji zapaří.
ima100k píše:
a kde kupujete ty bella?
dík, já chodím jen do hypernovy a tesca tak právě nevím, malýmu vyhovovaly tesco zelené nebo fialové nebo jaké byly tenkrát, hlavně musely mít ten pružný pásek, jinak protekl
ima100k píše:
dík, já chodím jen do hypernovy a tesca tak právě nevím, malýmu vyhovovaly tesco zelené nebo fialové nebo jaké byly tenkrát, hlavně musely mít ten pružný pásek, jinak protekl
Měli jsme Bella Happy New Born (max. spokojenost), vykroj na pupík sice nesedl, byl nad pupík (ikdyž prcek byl velký). Jinak dají se koupit v Intersparu, Glubusu a myslím že i DM drogerii. Teď jedeme v látce…