plenky na noc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
120
13.6.08 23:35

plenky na noc

Ahoj, prosím o radu, jak naučit tříleté dítě chodit v noci na záchod, resp. se nepočurávat. Zkoušela jsem budit, ale v noci o sobě vůbec neví, skoro se nedá vzbudit a když, tak se se mnou pomalu pere a ječí. Ve dvou letech se už nepočurávala přes den a v noci jen málo, pak jsme měli problém se zánětem močových cest a od té doby má zas pleny. Už nevím co s tím. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
120
14.6.08 00:12

no, vím, že máme čas až do pěti let, ale zdá se mi, že se někdy snad počurá i schválně. Hlavně ráno. Několikrát se mi podařilo ji v noci na záchod dovlíknout - na nočník u postýlky si v noci prostě nesedne. a do pěti šesti ráno vydržela suchá, ale pak se do hodiny počurala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
14.6.08 08:54

Se přidám, malej má na noc taky plínu, večer moc nepije, v noci vůbec, plína ráno nacucaná. Když je bez, nikdy se neprobudí a vždy se počůrá :oops: :roll: Co s tím, nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
14.6.08 09:11

Ahoj holky, tak já jsem na tom stejně!
Malý je strašná násoska :roll: - za den mi vypije přes 3 litry a v noci se budí, že má žízeň :roll: ! Jednou jsem si říkala, že ho nechám bez plíny - večer před spaním se šel vyčurat a kolem 11té jsem ho byla zkontrolovat a byl úúúúplně celý počuraný!
Když mu dám na spinkání plínu a jdu se na něj podívat třeba kolem 4té tak je suchá a někdy ráno, když se Kubík probudí tak je plína taky suchá! 8O 8O 8O
Nechci ho do ničeho nutit ani ho stresovat, ale taky bych byla nerada kdyby byl s plínou do 5 let!!! :wink:

• Citovat
  • Upravit
1762
14.6.08 10:58

Tak já jsem to nakonec s Klárkou vyřešila tak, že jsem počkala skoro až do 4, pak ji nějakou dobu dávala čůrat v jedenáct (několik měsíců) a od té doby v pohodě. Má u postele nočník a někdy v noci chodí čůrat.
Teď řeším stejný problém s Peťkou. Zkusíme to po třetích narozeninách a zase budu dávat v jedenáct čůrat a uvidíme. Je to o rok dřív než Klárka a zkusím to. Když to nepůjde, tak ji klidně plínu budu dávat dál.
Včera jsem viděla chlapečka, který jde v září do školy a plínu má na noc pořád, tak jsem si řekla, že jsem na tom ještě dobře.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
15.6.08 16:59

Ahojte,
my teda tento problém neměly… dcerka byla vždy spíše nepiják, takže suché noční plíny měla už kolem 1 1/2 roku. Ale stejně jsem je dávala, byla zima a já ji nechtěla nechat nastydnout (nikdy se sama neprobudila). Pak jsem začala kolem 11 večer posazovat na nočník - ani jsem ji moc nebudila, prostě jsem ji svlékla, po:,–(ila - vždy se vyčůrala 8) - a pak zase oblékla. je fakt, že jsem si ráno moc nepospala. Jak se probudila, musela hned na nočník, jinak by to bylo všude :? Naštěstí včas hlásila. Ve dvou letech byla v noci bez plín, těch denních jsme se zbavily až za další měsíc. A nehody byly jen dvě.
Se synem to bude horší, večer vyžahne 200ml mléka a kolikrát chce ještě jednou, takže ta plína je ráno snad pětikilová :roll: Blíží se ale prázdniny, snad i teplo a na dovolené ho chci nechat běhat co nejvíc bez plín. Snad to půjde samo…

jo a já dávala dcerce takové to „igelitové“ prostěradlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
16.6.08 10:40

S plínama na noc mi kdysi poradila jedna doktorka, která má mnoho zkušeností s nočním pomočováním u svého synka.
Náš kluk měl plíny na spaní do čtyř let (nejspíš nějaký měsíc přes, už si to přesně nepamatuju) a ona mi poradila, ať mu je už seberu. Že ho ta plena vlastně vůbec nenutí se snažit, je to pro něj pohodlné. Tak jsem mu je sebrala a opravdu se to trošku zlepšilo, počůraný už nebyl pravidelně. Protože se ale počurával i nadále (spí tvrdě a probudí se až po nějaké době, co leží v mokru), začali jsme ho budit okolo 11 v noci. Sice to není ideální, ale postel je suchá, dost jsem to praní nezvládala.
Další opatření je omezení večerního pití a důsledně ještě před spaním vyčůrat. Vychytat si, v kolik dát dítěti poslední pití a pokud by mělo ještě žízeň, tak pít jen vodu - té se tolik nenapije jako něčeho sladšího.
Teď už máme vlastně několik měsíců sucho, možná je načase vyzkoušet, co by se stalo bez toho nočního probuzení na záchod. Už se vlastně nepočural ani při odpoledním spaní (je už velký, odpoledne spí málokdy, ale pokud v poslední době usnul, tak to zvládl - což dřív nebývalo).

Takže méďokuličko poradila bych ti asi neřešit to, ve třech letech se nic neděje, holt bude mít plínu. Pokud by to stále trvalo i za rok, tak zkusit to co jsem výše napsala. Jiná možnost stejně není. Jinak děti se po nějakém zdravotním problému k plenám vracejí.
Vlasntě ještě máš možnost zkusit homeopatii, ta by mohla pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
16.6.08 10:45

Ahoj holky. Tak malej byl na dnešek bez plíny v noci (když spí ve dne, jakože mááálokdy, tak plínu nemá už rok). V půl jedenáctý jsem ho dala vyčůrat, po druhý hodině byl mokrej (postel ne), a ráno taky (i postel). Takže já asi ještě budu muset jedno buzení na čůrání přidat :roll: :wink:

Jinak taky máme ochrannou podložku na matraci, bez ní by to byla katastrofa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.6.08 17:16

Díky za rady, nejspíš plenky ještě nějakou chvíli bude mít, včera přes den se počurala, byla bez plenky, protože přes den už moc neslpí, nebo se nepočurává. Tentokrát to nějak nevyšlo. Ale neřekla ani slovo a v klidu si v tom rybníce ležela dál jako by se nechumellilo. Mám pocit, že se ale počurala už po probuzení. Pěkně mě naštvala, protože byla na gauči u televize, ale co člověk může. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze